όλυμπος

Όλυμπος – επίσκεψη στο βουνό των θεών

Ο Όλυμπος, το μεγαλύτερο βουνό της Ελλάδας. Μέσα από την επιβλητική του όψη και τις χιλιάδες ιστορίες που κρύβει με το πέρασμα των αιώνων, αποτελεί χωρίς αμφιβολία έναν προορισμό μοναδικής ομορφιάς και ανακαλύψεων. Η κατοικία των θεών, η βάση όλης της Ελληνικής μυθολογίας και του Δωδεκάθεου.Η μεγαλοπρέπεια των κορυφών του αλλά και η μοναδική αίσθηση πληρότητας που προσφέρει η ανάβαση και η κατάκτησή τους, συνθέτουν το παζλ ενός μέρους που είναι κάτι πολύ περισσότερο από έναν απλό προορισμό. Ο Όλυμπος είναι μια ξεχωριστή εμπειρία ζωής.

Όλυμπος: Το βουνό των Θεών

Πρόκειται για μια μαγευτική εμπειρία, σχεδόν μοναδική, η κατάκτηση του Ολύμπου. Μια ανάβαση που σε κάθε της μέτρο γίνεται ολοένα και πιο όμορφη, γεμίζοντας το μάτι και το μυαλό με εικόνες και εμπειρίες. Είτε αποφασίσετε να ξεκινήσετε με αυτοκίνητο, είτε με τα πόδια, διαβαίνοντας τα μονοπάτια με τα ψηλά δέντρα αλλά και τα άγρια βράχια, έρχεται η στιγμή που βρίσκεστε πάνω από τα σύννεφα. Η θέα από εκεί είναι κάτι πρωτόγνωρο για πολλούς. Οι εικόνες που μπορεί κανείς να συλλέξει αποτελούν την καλύτερη ανταμοιβή για τον κόπο και την κούραση της ανάβασης.

Ο δρόμος για την κορυφή, το θρόνο του Δία, του πατέρα των θεών, είναι περίπου 6 ώρες. 6 ώρες ανάμεσα από απότομες, επιβλητικές πλαγιές και πανέμορφα καταπράσινα δάση. Μέσα από όμορφα καταφύγια για ξεκούραση και ανεφοδιασμό αλλά και όμορφους παραδοσιακούς οικισμούς. Ο συνδυασμός της ομορφιάς, της προσπάθειας αλλά και των μύθων που συνοδεύουν το μεγαλοπρεπές αυτό βουνό, είναι όλα μαζί, αλλά και το καθένα ξεχωριστά, οι λόγοι που δημιουργούνται τόσο έντονα συναισθήματα στους επισκέπτες. Στο τέλος, έρχεται η κορύφωση, το γνωστό Στεφάνι, μια χαρακτηριστική πλαγιά που είναι σε σχήμα στεφανιού. Εκεί, σύμφωνα με τη μυθολογία βρισκόταν ο θρόνος του Δία. Πρόκειται για θέαμα σπάνιας ομορφιάς, γνωρίζοντας πως στο σημείο αυτό, βρίσκεται η κατοικία του μεγαλύτερου των 12 θεών.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στον Όλυμπο εδώ! 

 

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *