σαββατοκύριακο στη μάνη

Σαββατοκύριακα του χειμώνα στη Μάνη

Οι ομορφιές της Πελοποννήσου είναι γνωστές σε όλους μας. Πρόκειται για έναν ανεξάντλητο προορισμό, γεμάτο ομορφιές και εκπλήξεις. Ένα μέρος το οποίο μπορεί να γοητεύσει τον επισκέπτη του όλες τις εποχές, χειμώνα και καλοκαίρι. Ένα από τα πιο γνωστά σημεία της Πελοποννήσου, είναι σίγουρα η Μάνη. Γνωστή σε όλους, τόσο για την απέραντη ομορφιά της, όσο και για την τεράστια ιστορία της. Στη Μάνη, κάθε λόφος, κάθε δρομάκι και κάθε χωριό, έχουν πολλά να διηγηθούν. Όσο ακόμα ο καιρός λοιπόν είναι κρύος, ετοιμαζόμαστε για Σαββατοκύριακα του χειμώνα στη Μάνη.

Απόδραση στη Μάνη

‘Ενα μέρος που, όπου και να σταθείς, νομίζεις πως μια φωνή σου ψυθιρίζει ιστορίες. Ιστορίες έντονες, πιθανόν και άγριες, όπως το τοπίο της. Ιστορίες γεμάτες περηφάνια, όπως και οι κάτοικοί του. Ιστορίες όπου ο μύθος και η πραγματικότητα ακροβατούν μεταξύ τους και “δένουν” απόλυτα με την ομορφιά του. Η Μάνη δεν είναι απλά ένας ακόμα προορισμός, είναι ένα ταξίδι στο χρόνο, ένα ταξίδι που μόνο αδιάφορο δεν είναι. Η θέα του πελάγους, το άγριο τοπίο όπου η πέτρα και το ξύλο κυριαρχούν, όλα συνηγορούν στο ότι η Μάνη αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα στολίδια της Πελοποννήσου. Ας δοκιμάσουμε λοιπόν μια απόδραση στη Μάνη, τις ομορφιές και την ιστορία που την ακολουθεί.

Φτάνοντας στο σημείο αυτό της Πελοποννήσου, το βλέμμα μας τραβούν σίγουρα τα πυργόσπιτα και τα επιβλητικά κάστρα. Στέκονται εκεί, θυμίζοντάς μας πως ο τόπος αυτός ήταν πάντα έτοιμος για κάποια μάχη. Οι πύργοι αυτοί σήμερα ορίζουν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Μάνης και δημιουργούν ένα αποτέλεσμα που ξεσηκώνει τις αισθήσεις του επισκέπτη.

Η Μάνη είναι ένας τόπος που καλύπτεται σε μεγάλο μέρος του από την πέτρα. Πέτρα και βράχος βρίσκονται τόσο στη φύση, όσο και στα σπίτια. Η τοπική αρχιτεκτονική άλλωστε χρησιμοποιεί την πέτρα ως πρώτη ύλη για τα σπίτια. Για να πάρετε μια πιο έντονη γεύση του χαρακτήρα της περιοχής, δοκιμάστε μια βόλτα στα χωριά της Μάνης. Σίγουρα θα αποτελέσει μια όμορφη και χαλαρωτική εμπειρία, γεμάτη ενδιαφέρουσες εικόνες. Δεν είναι όμως μόνο η γραφικότητα που κάνει τη Μάνη να ξεχωρίζει. Η ιστορία της περιοχής γίνεται παντού αισθητή και είναι πραγματικά συναρπαστική. Στις διαδρομές σας θα συναντήσετε πολλά μέρη μεγάλου ιστορικού ενδιαφέροντος. Με λίγα λόγια, η Μάνη έχει τον δικό της ξεχωριστό τρόπο να κερδιζει και να γοητεύει τον επισκέπτη.

Η απόδραση στη Μάνη θα σας γεμίσει με βαριά, άγρια τοπία αλλά και μοναδικές συγκινήσεις. Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξνεοδοχείων στη Μάνη εδώ!

Μάνη – Δροσοπηγή

Οι επιλογές της περιοχής είναι πραγματικά πολλές, και ενδιαφέρουσες. Όλα σχεδόν τα χωριά της Μάνης είναι εξαιρετικά. Άλλα παραθαλάσσια, άλλα πιο ορεινά. Ένα από τα όχι και τόσο γνωστά χωριά, είναι η Δροσοπηγή. Το όνομά της το πήρε από μια πηγή, η οποία ήταν και η αιτία να μετακινηθεί το χωριό πιο χαμηλά από την κορυφή του βουνού. Η ομορφιά της φύσης στη Δροσοπηγή είναι εκπληκτική. Ορεινές πλαγιές γεμάτες βελανιδιές αλλά και απέραντη θέα στη θάλασσα συνθέτουν ένα τοπίο που μπορεί εύκολα να μείνει αξέχαστο. Και όσον αφορά τους κατοίκους; Ειδικά τον χειμώνα, θα βρείτε λίγο παραπάνω από 20 μόνιμους. Πρόκειται πραγματικά για έναν προορισμό που ηρεμεί και γαληνεύει, ενώ για όσους θέλουν να πραγματοποιήσουν και μια κοντινή επίσκεψη στις πιο δημοφιλείς περιοχές, 10 χιλιόμετρα μακριά βρίσκεται η Αερόπολη και είκοσι μόνο το Γύθειο.

Δροσοπηγή – Μοναδική προσφορά

Η θέα από τον οικολογικό ξενώνα Philοthea στη Δροσοπηγή Μάνης

Η θέα από τον οικολογικό ξενώνα Philοthea στη Δροσοπηγή Μάνης

Στη Δροσοπηγή, από το 2010, λειτουργεί ο οικολογικός ξενώνας «Philothea». Χτισμένος σε υψόμετρο 400 μέτρων, σας αφήνει να χαρείτε τη μοναδική θέα στο βουνό αλλά και τη θάλασσα. Αποτελείται από πέτρινες αυτόνομες κατοικίες που διαθέτουν ευρύχωρα δωμάτια, 2 μπάνια (το ένα με jacuzzi), σαλόνι και τζάκι. Η πέτρα, σήμα κατατεθέν της Μάνης, και το ξύλο παίζουν κυρίαρχο ρόλο στις κατοικίες, δημιουργώντας έναν ξενώνα που σέβεται το περιβάλλον και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Αν μη τι άλλο, είναι μια πρόταση για πιο “ψαγμένους” ταξιδιώτες που επιθυμούν να ζήσουν τη χαλάρωση και την ηρεμία μέσα σε ένα όμορφο και ξεκούραστο περιβάλλον.

Η απαράμιλλη ομορφιά της Μάνης

Ένας τόπος που χαρακτηρίζεται από την άγρια ομορφιά του. Ένα πανέμορφο σημείο της Πελοποννήσου το οποίο μαγεύει τόσο με το φυσικό του κάλλος, όσο και με την ιστορία του. Ο συνδυασμός του γαλάζιου των νερών με το βράχο και την πέτρα αλλά και η περίτεχνη διείσδυση του ανθρώπινου στοιχείου στην περιοχή με τα πλακόστρωτα σοκάκια, τα διατηρητέα παλιά αρχοντικά σπίτια και τις πλατείες, δημιουργούν μια ταξιδιωτική εμπειρία που απογειώνει τις αισθήσεις. Αυτή είναι η απαράμιλλη ομορφιά της Μάνης, ιδανική για εξερεύνηση όλες τις εποχές του χρόνου.

Μέρος με ιστορικές καταβολές που φτάνουν μέχρι τα βάθη της παλαιολιθικής εποχής. Η Μάνη έχει τόσες πολλές ομορφιές να δείξει, όσες και ιστορίες να διηγηθεί. Για τους περισσότερους από εμάς, η Μάνη είναι δημοφιλής ως ένα μέρος συνδεδεμένο με την έννοια της ελευθερίας. Ήταν πάντοτε ελεύθερη από κατακτητές. Δεν επέτρεψε σε κανέναν, από όσους τόλμησαν, να επιβληθεί στα άγρια και όμορφα εδάφη της.

Η πρώτη επαφή του ταξιδιώτη με τη Μάνη είναι λίγο βαριά. Το τοπίο της είναι άγριο. Η πέτρα και ο βράχος παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα κάδρα της. Τα περισσότερα σπίτια διατηρούν μια ξεχωριστή αρχιτεκτονική, πέτρινα και αυτά. Τα γραφικά της χωριά αποτελούν μια υπέροχη ευκαιρία για μικρές εκδρομές που θα σας κάνουν να γνωρίσετε ακόμα καλύτερα την περιοχή και την ιστορία της. Στην περιήγησή σας θα βρείτε μικροούς δρόμους που προσφέρουν θέα στα γαλάζια νερά, μοναχικούς πύργους στις βουνοκορυφές, αλλά και πολλές Βυζαντινές εκκλησίες και πανέμορφα σπήλαια. Με λίγα λόγια, η Μάνη έχει τον δικό της ξεχωριστό τρόπο να κερδιζει και να γοητεύει τον επισκέπτη.

Που πρέπει σίγουρα να (πρώτο)πάτε; Από τις πιο γνωστές τοποθεσίες της Μάνης είναι σίγουρα η Αρεόπολη, η «πρωτεύουσα» της. Επίσης το Οίτυλο, ο Γερολιμένας, η Βάθεια, το Πόρτο Κάγιο, η Κοκκάλα, το Μαρμάρι και ο Δρυμός αποτελούν μέρη που αξίζει να επισκεφθεί κανείς για να αποκτήσει μια σφαιρική εικόνα για την τοποθεσία της Μάνης αλλά και για να γεμίσει τα μάτια και το μυαλό του  με εικόνες μοναδικής ομορφιάς που τόσο απλόχερα προσφέρει αυτή η υπέροχη γωνιά της Πελοποννήσου.

Τέλος, η Μάνη είναι γνωστή και για τους κατοίκους της. Κάτοικοι οι οποίοι εκτός από τη φήμη που ιστορικά τους ακολουθεί για το πάθος τους για την ελευθερία του τόπου τους, είναι εξαιρετικά φιλόξενοι και ζεστοί με τους επισκέπτες, δίνοντας έτσι μια ακόμα αφορμή για επίσκεψη στην περιοχή.

Μάνη για Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου

Αλήθεια, πώς θα σας φαινόταν αν ξεκινούσατε με το αυτοκίνητό σας Παρασκευή βράδυ για ένα ταξίδι στο χρόνο; Για μια απόδραση του Σαββατοκύριακου με προορισμό την ιστορία. Μια εκδρομή που θα σας ταξιδέψει σε μέρη με πυργόσπιτα, θα σας ξεναγήσει σε πανέμορφες καστροπολιτείες, θα σας οδηγήσει σε αρχαίες πόλεις. Και όλα αυτά, χωρίς να χρειαστεί να χάσετε τίποτα από τις φυσικές ομορφιές που θέλετε να πλαισιώσουν το ταξίδι σας. Καλωσήρθατε στην μαγευτική Μάνη. Στο μέρος όπου η πέτρα ακουμπά τη θάλασσα και η ιστορία συναντά τη φυσική ομορφιά. Για εσάς που θέλετε να συνδυάσετε την ηρεμία και την ξεκούραση με όμορφες παραλίες και το καλό φαγητό με περιπάτους σε ιστορικά στενά. Μάνη για Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου, για ένα ξεχωριστό αντίο στο καλοκαίρι και ένα υπέροχο καλωσόρισμα στο φθινόπωρο.

Το καλωσόρισμα που σας επιφυλάσσει η Μάνη είναι λίγο βαρύ. Το τοπίο της είναι άγριο με την πέτρα και τους βράχους να γεμίζουν το μάτι του επισκέπτη. Τα περισσότερα σπίτια διατηρούν μια ξεχωριστή αρχιτεκτονική. Πέτρινα και αυτά. Τα γραφικά της χωριά αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μικρές εκδρομές που θα σας κάνουν να γνωρίσετε ακόμα καλύτερα την περιοχή, αλλά και την ιστορία της. Μικροί δρόμοι που ατενίζουν τα γαλάζια νερά και μοναχικοί πύργοι στις βουνοκορυφές, συνθέτουν το γοητευτικό παζλ της περιοχής το οποίο συμπληρώνεται από πολλές Βυζαντινές εκκλησίες αλλά και πανέμορφα σπήλαια. Με λίγα λόγια, η Μάνη έχει τον δικό της ξεχωριστό τρόπο να κερδιζει και να γοητεύει τον επισκέπτη.

Ο oικολογικός Ξενώνας Philothea

Ο οικολογικός ξενώνας Philothea

Ο οικολογικός ξενώνας Philothea

Στη Δροσοπηγή, σε έναν παραδοσιακό οικισμό στην Ανατολική Μάνη, βρίσκουμε τον οικολογικό ξενώνα Philothea. Εκεί, σε υψόμετρο 400 μέτρων απολαμβάνετε τη μοναδική θέα του βουνού αλλά και της θάλασσας. Ο ξενώνας Philothea βρίσκεται στην κορυφή του λόφου σε ιδανική τοποθεσία, σε ένα πολύ ήσυχο μέρος. Είναι πρόσφατης κατασκευής (τέλος 2010) και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 4 οικογένειες. Αποτελείται από πέτρινες αυτόνομες κατοικίες με ευρύχωρα υπνοδωμάτια, δύο μπάνια, σαλόνι

Απρίλιος στη Μάνη

Η άγρια ομορφιά της είναι γνωστή σε όλους. Η πέτρα και ο βράχος συνδυάζονται αρμονικά με τη γραφικότητα και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και δημιουργούν ένα αποτέλεσμα που ξεσηκώνει τις αισθήσεις. Η Μάνη, αυτή η υπέροχη γωνιά της Πελοποννήσου, αυτή η τοποθεσία που σας ταξιδεύει στο χώρο και στο χρόνο, είναι ιδανική για κάθε εποχή του χρόνου. Την άνοιξη όμως, όπου η φυσική της ομορφιά είναι στα καλύτερά της, είναι ακόμη πιο όμορφη. Απρίλιος στη Μάνη, με βόλτες σε πυργόσπιτα, ξενάγηση σε καστροπολιτείες και αρχαίες πόλεις. Τώρα που ο ήλιος φαίνεται να έχει μπει στη ζωή μας για τα καλά, η θέα της θάλασσας που ακουμπά την πέτρα, είναι πραγματικά μαγευτική.

Τόπος που χαρακτηρίζεται από την πέτρα. Τόσο στη φύση, όσο και στα σπίτια. Η τοπική αρχιτεκτονική άλλωστε χρησιμοποιεί την πέτρα ως πρώτη ύλη για τα σπίτια. Μια βόλτα στα χωριά της Μάνης θα σας χαλαρώσει και θα σας γεμίσει με υπέροχες εικόνες. Δεν είναι όμως μόνο η ομορφιά που κάνει τη Μάνη να ξεχωρίζει. Η ιστορία της περιοχής είναι πραγματικά συναρπαστική. Πριν επισκεφθείτε τη Μάνη θα πρέπει να έχετε διαβάσει πρώτα. Στις διαδρομές σας θα συναντήσετε σημεία μεγάλου ιστορικού ενδιαφέροντος.  Με λίγα λόγια, η Μάνη έχει τον δικό της ξεχωριστό τρόπο να κερδιζει και να γοητεύει τον επισκέπτη.

Μάνη – προσφορές ξενοδοχείων τον Απρίλιο

Μέσα από τις προσφορές του ekdromi.gr θα βρείτε 2 υπέροχα καταλύματα για το ταξίδι σας στη Μάνη. Το 4* Aegila Boutique Hotel είναι μια πραγματικά luxury πρόταση για τη διαμονή σας. Αποτελείται από 2 παραδοσιακά πυργόσπιτα, φτιαγμένα από πέτρα και ξύλο, σύμφωνα με την τοπική αρχιτεκτονική. Τα διαφορετικά δωμάτια που διαθέτει σας επιτρέπουν να κάνετε την επιλογή σας βάσει των αναγκών σας. Δίκλινα, τρίκλινα, σουίτες με υδρομασάζ σας προσφέρουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσετε μια διαμονή, όπως την έχετε φανταστεί.

Στη Δροσοπηγή Μάνης βρίσκουμε τον Οικολογικό Ξενώνα Philothea. Ο ξενώνας Philothea βρίσκεται στην κορυφή του λόφου σε ιδανική τοποθεσία, σε ένα πολύ ήσυχο μέρος. Είναι πρόσφατης κατασκευής (τέλος 2010) και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 4 οικογένειες. Αποτελείται από πέτρινες αυτόνομες κατοικίες με ευρύχωρα υπνοδωμάτια, δύο μπάνια, σαλόνι, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και τζάκι.

Η ιστορική και πανέμορφη Μάνη

Τόπος με ιστορικές καταβολές που χάνονται στα βάθη της παλαιολιθικής εποχής. Η Μάνη έχει τόσες πολλές ομορφιές, όσες και ιστορίες να διηγηθεί. Στους περισσότερους από εμάς η Μάνη είναι γνωστή σαν μέρος συνδεδεμένο με την έννοια της ελευθερίας. Πάντοτε ελεύθερη από κατακτητές με το πέρασμα των αιώνων. Δεν επέτρεψε σε κανέναν, από όσους τόλμησαν, να επιβληθεί στα άγρια και όμορφα εδάφη της.

Για όποιον αποφασίσει να ξεκινήσει το ταξίδι και να την ανακαλύψει, θα πρέπει να είναι έτοιμος για μαγικές αισθήσεις. Αισθήσεις που θα του προσφέρει το άγριο φυσικό της τοπίο. Ο συνδυασμός του γαλάζιου των νερών με το βράχο και την πέτρα. Η μοναδική διείσδυση του ανθρώπινου στοιχείου στην περιοχή με τα υπέροχα σοκάκια, τα διατηρητέα παλιά αρχοντικά και οι καταπληκτικές της πλατείες, προσθέτουν την απαραίτητη νότα γραφικότητας που κάνει τη Μάνη αξέχαστη.

Η Αρεόπολη, η «πρωτεύουσα» της Μάνης, το Οίτυλο, ο Γερολιμένας, η Βάθεια, το Πόρτο Κάγιο, η Κοκκάλα, το Μαρμάρι και ο Δρυμός αποτελούν μέρη που αξίζει να επισκεφθεί κανείς για να αποκτήσει μια σφαιρική εικόνα για την τοποθεσία της Μάνης αλλά και για να γεμίσει τα μάτια και το μυαλό του  με εικόνες μοναδικής ομορφιάς που τόσο απλόχερα προσφέρει αυτή η γωνιά της Πελοποννήσου.

Γνωστή και για τους κατοίκους της η Μάνη, οι οποίοι εκτός από τη φήμη που ιστορικά τους ακολουθεί για το πάθος τους για την ελευθερία του τόπου τους, είναι εξαιρετικά φιλόξενοι και ζεστοί με τους επισκέπτες, δίνοντας έτσι μια ακόμα αφορμή για επίσκεψη στην περιοχή.

Για όσους αρέσκονται στην άγρια φυσική ομορφιά, συνδυασμένη με όμορφη παραδοσιακή αρχιτεκτονική, για αξέχαστες βόλτες σε γραφικά σοκάκια το χειμώνα αλλά και βουτιές σε καταγάλανα νερά το καλοκαίρι, αναμφισβήτητα η Μάνη είναι ένας προορισμός που μπορεί εύκολα να γοητεύσει και να κερδίσει τον ταξιδιώτη, προσφέροντας του μοναδικές στιγμές χαλάρωσης αλλά και όμορφα αξιοθέατα!

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στη Μάνη εδώ!

Ανοιξιάτικοι Προορισμοί: Μάνη

Μάρτιος, ο καιρός σιγά σιγά ανοίγει και, παρ’ότι εξακολουθεί να μας προσφέρει ακόμα μερικές σκόρπιες μουντές μέρες, όλοι γνωρίζουμε πως ζούμε επίσημα πλέον την άνοιξη. Η διάθεση ανεβαίνει και το μυαλό τρέχει σε ηλιόλουστα πρωινά. Σε έντονα χρώματα και όμορφα ταξίδια. Το Πάσχα μπορεί να αργεί ακόμα, αλλά τα ανοιξιάτικα Σαββατοκύριακα που έρχονται είναι για εμάς μικρές ευκαιρίες για 2ήμερες ή 3ήμερες αποδράσεις. Αποδράσεις από την καθημερινότητα και τη βαβούρα της πόλης. Στο blog του ekdromi.gr λοιπόν θα προσπαθήσουμε να σας εμπνεύσουμε για επισκέψεις σε διάφορες περιοχές της χώρας. Μέρη που η άνοιξη τους χαρίζει μια ξεχωριστή νότα και ενισχύει ακόμα περισσότερο την ήδη γνωστή ομορφιά τους. Πάμε λοιπόν μαζί να εξερευνήσουμε τις ομορφιές της χώρας μας. Οι ανοιξιάτικοι προορισμοί μας περιμένουν και ξεκινάμε το αφιέρωμά μας με την υπέροχη Μάνη.

Δεν είναι μόνο η μακροχρόνια ιστορία, οι άνθρωποι και η κουλτούρα της περιοχής που έχουν κάνει τη Μάνη γνωστή. Δεν είναι καν η ομορφιά της. Το βασικό χαρακτηριστικό που κάνει τη Μάνη να ξεχωρίζει, είναι ο αέρας της. Τα πυργόσπιτά και οι καστροπολιτείες της είναι αυτά που σε κάνουν να καταλάβεις πως έχεις μόλις φτάσει σε ένα μέρος που σε καλεί να το εξερευνήσεις. Να ζήσεις μαζί του όλες τις ιστορικές του στιγμές και να ξεκινήσεις ένα ταξίδι στο χρόνο. Οι πύργοι της Μάνης είναι λιτά και απέριττα κομψοτεχνήματα. Σε προσκαλούν να τους περπατήσεις και να θυμηθείς τον βασικό λόγο της δημιουργίας τους καθώς αποτελούσαν για πολλά χρόνια προμαχώνες για την οχύρωση της Μάνης αποτυπώνοντας έτσι ιστορικές στιγμές από τη ζωή στην περιοχή.

Δεν είναι μόνο τα κάστρα όμως που κάνουν τη Μάνη τόσο ιδιαίτερη. Η φυσική της ομορφιά συναγωνίζεται επάξια την ιστορική της ταυτότητα. Το σπήλαιο του Διρού για παράδειγμα, το οποίο για κάποιους σπηλαιολόγους είναι ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου, μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει το πιο σημαντικό σημείο επίσκεψης της περιοχής. Θαυμάστε μοναδικά χρώματα και σχήματα που όλα μαζί συνθέτουν εικόνες μοναδικής φυσικής ομορφιάς. Για όσους προτιμάτε τα όμορφα ηλιοβασιλέματα και τα γραφικά χωριουδάκια, τότε θα πρέπει να πραγματοποιήσετε και μια επίσκεψη στο ξακουστό Λιμένι. Και φυσικά ο Γερολιμένας, το Οίτυλο, η Βάθεια και η Αερόπολη, αποτελούν σημεία που δεν θα πρέπει κανείς να προσπεράσει σε μια επίσκεψη στη Μάνη.

Όσοι λοιπόν νομίζετε πως η Μάνη είναι αποκλειστικά καλοκαιρινός προορισμός, μάλλον ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στη Μάνη εδώ!

About Ekdromi.gr