νοέμβριος στα τρίκαλα

Νοέμβριος στα Τρίκαλα

Συνήθως, όσοι ανηφορίζουμε (ή κατηφορίζουμε) προς την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, προτιμούμε να επισκεφθούμε κάποιο από τα γνωστά, πανέμορφα χωριά της. Άλλωστε, η περιοχή φημίζεται για τους όμορφους προορισμούς της. Τα Τρίκαλα όμως διαθέτουν κάτι το ξεχωριστό. Συνδυάζουν τις ανέσεις μιας σύγχρονης πόλης με ένα φυσικό καταπράσινο τοπίο. Είναι δηλαδή ένας ιδανικός συνδυασμός τόσο για αυτούς που αρέσκονται στις ομορφιές και τη γραφικότητα μιας μεγάλης πόλης, όσο και για αυτούς που προτιμούν τις φυσιολατρικές εξορμήσεις. Ο Νοέμβριος στα Τρίκαλα δε, έχει το μυστικό να χαρίζει ξεχωριστές στιγμές στους επισκέπτες του.

Νοέμβριος στα Τρίκαλα

Από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείτε στην πόλη των Τρικάλων, θα ανακαλύψετε την ξεχωριστή ομορφιά τους. Αυτή την πόλη, των 80 χιλιάδων κατοίκων, σας προτείνουμε να την γυρίσετε είτε με τα πόδια, είτε με ποδήλατο. Ο παραπόταμος του Πηνειού, Ληθαίος, είναι το ποτάμι που διασχίζει την πόλη, χαρίζοντάς της μια ακόμα ομορφιά με το υγρό του στοιχείο. Περνώντας από την κεντρική γέφυρα, θα πάρετε μια πρώτη γεύση από τον χαρακτήρα των Τρικάλων. Αν όμως θέλετε να γνωρίσετε τα Τρίκαλα ακόμα καλύτερα, επιβάλλεται μια βόλτα στην παλιά πόλη. Εκεί θα συναντήσετε τις συνοικίες Βαρούσι και Παλιά Μανάβικα όπου θα σας τραβήξει την προσοχή η αρχιτεκτονική. Η επίσκεψη αυτή θα σας μεταφέρει κυριολεκτικά σε μια άλλη εποχή.

Κοντινές Αποδράσεις από τα Τρίκαλα

Εκτός από τις ομορφιές που σας προσφέρουν τα Τρίκαλα “εντός των τειχών”, μπορείτε να επσικεφθείτε και να θαυμάσετε πολλούς και υπέροχους προορισμούς και έξω από αυτά. Σε απόσταση μόλις 25 χιλιομέτρων από την πόλη βρίσκεται η Καλαμπάκα, όπου θα συναναντήσετε τα επιβλητικά Μετέωρα. Λίγο πιο μακριά, βρίσκεται η γραφικότατη Ελάτη, ακόμα ένας μαγευτικός προορισμός, ιδανικός για τον Χειμώνα. Κοντά στα Τρίκαλα όμως βρίσκεται και η πανέμορφη Λίμνη Πλαστήρα. Αν μη τι άλλο, έξω από τα Τρίκαλα οι επιλογές για μικρές εκδρομές είναι πολλές αλλά και εξαιρετικές. Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στα Τρίκαλα εδώ! Τα Τρίκαλα, αποτελούν δίχως αμφιβολία μία από τις πιο όμορφες και σύγχρονες πόλεις της Ελλάδας. Μία περιοχή που συνδυάζει άψογα το χθες με το σήμερα (αλλά και το αύριο). Πρόκειται για την πρώτη ψηφιακή πόλη της Ελλάδας, με έντονη το περιβαντολογική ευαισθητοποίηση. Τα Τρικάλα συνδυάζουν τις ανέσεις μιας σύγχρονης πόλης με ένα φυσικό καταπράσινο τοπίο. Είναι με λίγα λόγια ιδανική τόσο για αυτούς που αρέσκονται στις ομορφιές και τη γραφικότητα μιας μεγάλης πόλης, όσο και για αυτούς που προτιμούν τις φυσιολατρικές εξορμήσεις.

Ταξίδι στα Τρίκαλα

Από την πρώτη στιγμή που θα βρεθεί ο επισκέπτης στην πόλη των Τρικάλων, θα ανακαλύψει την ξεχωριστή ομορφιά τους. Αυτή την πόλη, των 80 χιλιάδων κατοίκων, είναι ιδανικό να την περιδιαβεί κανείς είτε με τα πόδια, είτε με ποδήλατο. Ο Ληθαίος (παραπόταμος του Πηνειού) είναι το ποτάμι που διασχίζει την πόλη, χαρίζοντάς της μια ακόμα ομορφιά με το υγρό του στοιχείο. Περνώντας από την κεντρική γέφυρα, θα πάρετε μια πρώτη γεύση από τον χαρακτήρα της σύγχρονης πόλης των Τρικάλων. Αν όμως θέλετε να γνωρίσετε τα Τρίκαλα ακόμα καλύτερα, και να νιώσετε την ιστορία και το παρελθόν τους, επιβάλλεται μια βόλτα στην παλιά πόλη. Εκεί σας περιμένουν οι συνοικίες Βαρούσι και Παλιά Μανάβικα όπου θα σας τραβήξει την προσοχή η αρχιτεκτονική. Η επίσκεψη αυτή θα σας μεταφέρει κυριολεκτικά σε μια άλλη εποχή. Εκτός από τις ομορφιές που σας προσφέρουν τα Τρίκαλα «εντός των τειχών», η πόλη αυτή μπορεί να αποτελέσει τη βάση για πολλές και υπέροχες κοντινές εξορμήσεις. Σε απόσταση 25 χιλιομέτρων βρίσκεται η Καλαμπάκα, όπου θα συναναντήσετε τα επιβλητικά Μετέωρα. Λίγο πιο μακριά, βρίσκεται η γραφικότατη Ελάτη, ακόμα ένας υπέροχος χειμερινός προορισμός. Κοντά στα Τρίκαλα όμως βρίσκεται και η πανέμορφη Λίμνη Πλαστήρα. Αν μη τι άλλο, έξω από τα Τρίκαλα οι επιλογές για μικρές εκδρομές είναι πολλές αλλά και εξαιρετικές. Η Ελάτη Τρικάλων (ή Τύρνα για τους ντόπιους), είναι ένα υπέροχο ορεινό χωριό το οποίο είναι γεμάτο από έλατα. Αυτό άλλωστε μαρτυρά και το όνομά της! Η Ελάτη βρίσκεται σε υψόμετρο 950 μέτρων στο όρος Κόζιακα και αποτελεί, όχι άδικα, έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς του Νομού Τρικάλων. Για πολλούς άλλωστε είναι η κοσμοπολίτισσα του Νομού. Χτισμένη αμφιθεατρικά, με το όρος να απλώνεται από πάνω της, αποτελεί έναν προορισμό σπάνιας φυσικής ομορφιάς. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως αποτελεί αγαπημένη επιλογή των φυσιολατρών. Η Ελάτη προσφέρει υπέροχες διαδρομές μέσα από μικρά μονοπάτια μέσα στα καταπράσινα από τα έλατα δάση της. Σήμερα η Ελάτη αριθμεί περίπου 400 μόνιμους κατοίκους οι οποίοι ζουν κυρίως από τον τουρισμό και την κτηνοτροφία.

Ελάτη Τρικάλων – Τουριστική ανάπτυξη

Η Ελάτη γνωρίζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Έτσι, οι επιλογές τόσο στη διαμονή όσο και στην ψυχαγωγία είναι πάρα πολλές και ενδιαφέρουσες. Πέραν της αγάπης που τρέφουν για το μέρος οι φυσιολάτρες, είναι και ιδανικός προορισμός για τους σκιέρ. Πολύ κοντά της βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου. Πέραν όμως των επιλογών σε χειμερινά σπορ και πεζοπορία, δεν παύει να είναι ένα μέρος που προτείνεται και για στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης δίπλα στη φύση. Γνωστή επίσης για τις τοπικές της γεύσεις, δεν αφήνει παραπονεμένο κανέναν επισκέπτη που θα δοκιμάσει τα υπέροχα πιάτα της. Και μόνο οι μυρωδιές από τις ταβέρνες και τα εστιατόριά της, θα σας κάνουν θέλοντας και μη, να μπείτε στον πειρασμό να πάρετε μια γεύση. Σε απόσταση μόλις 32 χιλιομέτρων από τα Τρίκαλα, και 354 από την Αθήνα, η Ελάτη Τρικάλων αποτελεί αναμφισβήτητα έναν προορισμό ιδανικό για μικρές αποδράσεις του φθινοπώρου αλλά και του χειμώνα. Είναι το ίδιο όμορφη καταπράσινη αλλά και λευκή, όταν ο χειμώνας βαραίνει. Ιδανική για ατελείωτες βόλτες στη φύση, με τα πόδια, με ποδήλατο είτε ακόμα και άλογο, για ανθρώπους που ξέρουν να γεύονται τις χαρές της φύσης. Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στην Ελάτη Τρικάλων εδώ!

About Ekdromi.gr