σαββατοκύριακο στη βυτίνα

Σαββατοκύριακο στη Βυτίνα

Οι ομορφιές των χωριών της Ορεινής Αρκαδίας είναι γνωστές σε όλους μας. Μια σειρά από πανέμορφα γραφικά χωριουδάκια, σκαρφαλωμένα στο Μαίναλο, τα οποία είναι γεμάτα εκπλήξεις και ομορφιές. Ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη της Ορεινής Αρκαδίας είναι σίγουρα το χωριό της Βυτίνας. Σε υψόμετρο 1.033 μέτρα, σε μια κοιλάδα στους πρόποδες του Μαίναλου, η Βυτίνα αποτελεί δίχως αμφιβολία έναν ιδανικό προορισμό για εκδρομές. Εκδρομές και αποδράσεις τόσο για το φθινόπωρο όσο και για τον χειμώνα. Αυτή την περίοδο, όπου έχουμε ήδη μπει σε χειμερινό mood και οι γιορτές πλησιάζουν σιγά σιγά, ένα Σαββατοκύριακο στη Βυτίνα φαντάζει υπέροχο.

Σαββατοκύριακο στη Βυτίνα

Δεν είναι τυχαίο πως η Βυτίνα έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως το “στολίδι του Μαινάλου”. Από την πρώτη κιόλας ματιά, φτάνοντας στο χωριό, θα σας συναρπάσει τόσο η γραφικότητα όσο και η γαλήνη που αποπνέει ο τόπος αυτός. Στα στενά και τα μονοπάτια του θα ευχαριστηθείτε τη χαλάρωση και την ηρεμία. Έτσι, θα γεμίσετε τις μπαταρίες σας και θα δώσετε στον εαυτό σας το διάλειμμα που έχει ανάγκη από την καθημερινότητα.

Κάνοντας τον περίπατό σας στη Βυτίνα, θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των σπιτιών της. Θα δείτε κτίρια από μαύρο μάρμαρο, ανθισμένες αυλές αλλά και μια ζωντανή πλατεία, γεμάτη καφέ και εστιατόρια. Φυσικά στην πλατεία της Βυτίνας, μεγαλύτερη εντύπωση θα σας κάνει η πετρόκτιστη εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα. Ως τόπος που προσφέρεται για ατελείωτους περιπάτους, η Βυτίνα θα σας γοητεύσει με τον πασίγνωστο “Δρόμο της Αγάπης” όπου θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε ανάμεσα από ψηλά, εντυπωσιακά δέντρα.

Δεν είναι όμως μόνο το χωριό που θα σας κερδίσει με την ομορφιά του. Με βάση τη Βυτίνα μπορείτε να πραγματοποιήσετε πολλές όμορφες και ενδιαφέρουσες εκδρομές στα γύρω χωριά και στον Μαίναλο και να ανακαλύψετε έτσι όλους τους θησαυρούς (γνωστούς και άγνωστους) της Ορεινής Αρκαδίας!

Βρείτε τις προσφορές ξενοδοχείων του ekdromi.gr για τη Βυτίνα εδώ!

About Ekdromi.gr