οδικές αποδράσεις στη βόρεια ελλάδα

Οδικές αποδράσεις στη Βόρεια Ελλάδα

Μπορεί η χώρα μας να είναι κυρίως γνωστή για τους νησιώτικούς προορισμούς της, αλλά όσοι επέλεξαν να δώσουν μια ευκαιρία στις καλοκαιρινές ομορφιές της ηπειρωτικής χώρας, κυρίως στο βόρειο κομμάτι της, δεν το μετάνιωσαν ποτέ. Και δεν είναι τυχαίο. Η Ελλάδα εκτός από τα νησιά, έχει να επιδείξει και καταπληκτικά μέρη σπάνιας ομορφιάς στην ηπειρωτική της πλευρά. Πάμε λοιπόν να δούμε μαζί τις επιλογές που προτείνει το ekdromi.gr για οδικές αποδράσεις στη Βόρεια Ελλάδα.

Οδικές αποδράσεις στη Βόρεια Ελλάδα

Είναι αυτή η μοναδική αίσθηση που χαρακτηρίζει τα ταξίδια με αυτοκίνητο και που τα κάνει να ξεχωρίζουν. Η στιγμή που ξεκινάς, τα μέρη που συναντάς και προσπερνάς, τα όμορφα τοπία που αφήνεις πίσω, και τέλος η υπέροχη στιγμή που φτάνεις στον προορισμό σου. Η κύρια διαφορά με το ταξίδι με πλοίο ή αεροπλάνο είναι ακριβώς το γεγονός πως παίρνεις μια ιδέα για τα μέρη που προσπερνάς. Ξεπερνώντας τις ταμπέλες που συναντάς στο δρόμο σου, που σε οδηγούν σε άλλους προορισμούς, η χαρά που νιώθει ο ταξιδιώτης όταν φτάνει στον τελικό προορισμό είναι διαφορετική. Είναι σαφώς πιο έντονη.

Χαλκιδική

Αν μη τι άλλο, η Ελλάδα έχει πολλές ομορφιές να προσφέρει, χειμώνα-καλοκαίρι. Ξεκινώντας από τη βάση μας για να γνωρίσουμε τις καλοκαιρινές ομορφιές της Βόρειας Ελλάδας το μόνο σίγουρο είναι πως δεν πρέπει να πονοκεφαλιάσουμε για το αν προτιμούμε βουνό ή θάλασσα. Υπάρχουν προορισμοί που τα συνδυάζουν και τα 2. Αν παρ’όλα αυτά είστε fan της θάλασσας, τότε μια βόλτα στη μαγευτική Χαλκιδική επιβάλλεται. Υπέροχες παραλίες, μαγευτικά τοπία, φιλόξενοι άνθρωποι και αξεπέραστη βραδινή ζωή. Αν προσθέσουμε και τις γευστικότατες προτάσεις από τα τοπικά ουζερί και μεζεδοπωλεία, τότε μιλάμε για την καλύτερη ίσως παραθαλάσσια πρόταση που έχει να επιδείξει η Βόρεια Ελλάδα.

Πιερία

Ακόμα μια πρόταση για όσους αρέσκονται στις ομορφιές της θάλασσας είναι και η Πιερία. Με τη διαφορά πως αυτή συνδυάζει το γαλάζιο της θάλασσας με το πράσινο του βουνού. Κατερίνα, Λεπτοκαρυά, Πλαταμώνας και Νέοι Πόροι αποτελούν δημοφιλείς προορισμούς διακοπών για τους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας και όχι μόνο. Πεντακάθαρα νερά και οργανωμένες παραλίες με όλες τις ανέσεις είναι στη διάθεσή σας σε όλα σχεδόν τα παραθαλάσσια μέρη. Και όλα αυτά κάτω από τη σκιά του Ολύμπου.

Αλεξανδρούπολη

Τέλος, τη δικιά της γοητεία έχει και η Αλεξανδρούπολη. Η ακριτική αυτή πόλη με τον πασίγνωστο φάρο της που προσφέρεται για χαλαρωτικούς περιπάτους αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για όσους από εσάς θέλετε να φτάσετε οδικώς μέχρι την βορειοανατολική άκρη της χώρας.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων για οδικές αποδράσεις εδώ!

About Ekdromi.gr