πάσχα στη ρόδο

Το Πάσχα στη Ρόδο

Το “Νησί των Ιπποτών” είναι ένας από τους πολυαγαπημένους νησιωτικούς προορισμούς με ξεχωριστή προσωπικότητα και κοσμοπολίτικη αίσθηση. Είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά μας, το οποίο έζησε τις μεγάλες του τουριστικές δόξες τις δεκαετίες του ’70 και του ’80. Ακόμα και σήμερα όμως δεν παύει να είναι πανέμορφο. Η Ρόδος λοιπόν, κλασικός καλοκαιρινός προορισμός συναρπάζει ακόμα και το Πάσχα. Και πώς θα μπορούσε να μην αποτελεί πόλο έλξης για τις διακοπές της Ανάστασης; Αφού από μόνη της η Ρόδος, με τα λιθόστρωτα δρομάκια και τη Μεσαιωνική της πόλη, είναι γεμάτη παραδόσεις. Παραδόσεις οι οποίες διατηρούνται και το Πάσχα, κάνοντας την παραμονή εκεί πραγματικά αξέχαστη. Πάμε λοιπόν να δούμε ποια είναι τα έθιμα που ξεχωρίζουν και χρωματίζουν το Πάσχα στη Ρόδο.

Το Πάσχα στη Ρόδο

Καταρχάς η παραμονή στη Ρόδο τις ημέρες του Πάσχα είναι εμπειρία από μόνη της. Χωρίς να έχουμε τα τοπικά έθιμα και παραδόσεις που προσφέρουν επιπλέον κίνητρα στους επισκέπτες. Λίγο η γραφικότητα και ο χαρακτήρας του νησιού, οι ιστορίες που κουβαλάει στο πέρασμα των αιώνων, η φύση που την άνοιξη είναι στα καλύτερά της. Όλα αυτά συνθέτουν ένα παζλ αισθήσεων που κάνει τη Ρόδο ιδανικό και ξεχωριστό τόπο διακοπών. Ειδικά όμως το Πάσχα οι αφορμές είναι σαφώς περισσότερες. Πώς μπορεί κανείς να παραλείψει τον “καλαφουνό“, τη μεγάλη φωτιά που ανάβουν οι κάτοικοι το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, συμβολίζοντας έτσι το κάψιμο του Ιούδα. Φωτιά η οποία μένει αναμμένη μέχρι την Κυριακή του Πάσχα. Στον Άγιο Ισίδωρο διατηρείται μέχρι σήμερα το έθιμο των “βουρνών“. Έθιμο το οποίο ξεκινά το Μεγάλο Σάββατο και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα του Πάσχα. Εκεί, όλοι οι ανύπαντροι άνδρες του χωριού καλούνται να τηρήσουν κάποιους συγκεκριμένους κανόνες. Το αν κατάφεραν να τους τηρήσουν αποφασίζεται τη Δευτέρα του Πάσχα όπου η “τιμωρία” για όσους πάτησαν τον όρκο τους είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή. Η Ρόδος εκτός από τη δεδομένη ομορφιά της λοιπόν, έχει να προσφέρει πολλές ιδιαίτερες παραδόσεις που κάνουν το Πάσχα της αξέχαστο. Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στη Ρόδο εδώ!

Οι υπέροχες παραλίες της Ρόδου

Όταν η νησιωτική ομορφιά συνδυάζεται άψογα με μεσαιωνικά κάστρα και τις επιρροές από την περίοδο των ιπποτών, τότε το μυαλό μας πηγαίνει αυτόματα στη Ρόδο. Ένα νησί που φημίζεται για τις εντυπωσιακές του αντιθέσεις, την πλούσια ιστορία αλλά και τις πολλές ευχάριστες εκπλήξεις του. Η γνωστή Παλιά Πόλη της Ρόδου είναι μια από τις πιο καλοδιατηρημένες σε όλο τον κόσμο και αποτελεί ένα μαγευτικό ταξίδι στο χρόνο. Παράλληλα, η σύγχρονη πόλη της είναι κοσμοπολίτικη, με εντυπωσιακά κτίρια, πολλά σημεία ενδιαφέροντος αλλά και εξίσου πολλές επιλογές διασκέδασης. Είτε είστε λάτρεις των πολυτελών αποδράσεων, των οικογενειακών διακοπών και της χαλάρωσης, είτε της περιπέτειας και του εντόνου nightlife, η Ρόδος θα σας τα προσφέρει όλα απλόχερα. Η Κοιλάδα με τις Πεταλούδες, η Λίνδος, τα Λουτρά της Καλλιθέας και ο λόφος της Φιλερήμου είναι κάποια από τα σημεία που την κάνουν μοναδική. Πέρα από όλα αυτά όμως η Ρόδος είναι ένα νησί με υπέροχες παραλίες. Αμέτρητες, με σπάνια φυσική ομορφιά, τεράστιες αμμουδιές, σμαραγδένια νερά και για όλα τα γούστα. Πάμε λοιπόν να τις ανακαλύψουμε τις πιο γνωστές από τις υπέροχες παραλίες της Ρόδου.

Αφάντου

Η παραλία Αφάντου βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό και είναι ιδανική για οικογένειες. Σας προσφέρει αρκετές επιλογές αφού σε κάποια σημεία της είναι οργανωμένη ενώ διαθέτει και πολλά σημεία για όσους θέλουν να απομονωθούν. Για όσους αγαπούν τις δραστηριότητες στη θάλασσα, εδώ υπάρχουν εγκαταστάσεις beach volley, ποδοσφαίρου στην άμμο αλλά και ξεχωριστό σημείο για όσους παίζουν ρακέτες.

Τσαμπίκα

Η παραλία Τσαμπίκα με την χρυσή άμμο και τα κρυστάλλινα νερά αποτελεί αγαπημένο προορισμό των επισκεπτών του νησιού. Βρίσκεται κάτω από έναν επιβλητικό βράχο, πάνω στον οποίο στεγάζεται το Μοναστήρι της Παναγίας της Τσαμπίκας. Η παραλία είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες ενώ υπάρχουν και πολλές επιλογές σε εστιατόρια και καντίνες.

Έλλη

Η παραλία Έλλη είναι από τις πιο διάσημες και κοσμοπολίτικες του νησιού. Είναι τεράστια, ξεκινά από το ομώνυμο εστιατόριο και φτάνει μέχρι το ενυδρείο. Το σήμα κατατεθέν της είναι η διάσημη εξέδρα όπου όλοι κάνουν βουτιές. Διαθέτει ομπρέλες, ξαπλώστρες και beach bars. Αν και είναι πολυσύχναστη είναι τόσο μεγάλη που σίγουρα σε κάποιο τμήμα της θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.

Γλυφάδα

Εάν είστε λάτρεις της περιπέτειας και της απομόνωσης τότε η παραλία Γλυφάδα θα σας μαγέψει. Πρόκειται για ένα μοναδικό τοπίο φυσικής ομορφιάς όπου το πράσινο των δέντρων ενώνεται με το γαλάζιο της θάλασσας. Αν και είναι δύσκολη η πρόσβαση σε αυτήν, είναι αγαπημένος προορισμός για όσους αναζητούν ηρεμία και πεντακάθαρα νερά. Η Άντονυ Κουίν, η Καλλιθέα, η Ιαλυσός, το Κιοτάρι, το Φαληράκι, το Πρασονήσι, η Ιξιά και η Λίνδος είναι κάποιες ακόμα από της ειδυλλιακές παραλίες της Ρόδου που αξίζει να επισκεφτείτε. Ανακαλύψτε τις ομορφιές της Ρόδου μέσα από τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων του Ekdromi.gr.

Η Ρόδος το Πάσχα

Η περίοδος των διακοπών του Πάσχα δεν είναι πολύ μακριά. Ειδικά για εσάς που σκέφτεστε να πραγματοποιήσετε κάποιο ταξίδι, ήδη πρέπει να αρχίσετε τις σχετικές προετοιμασίες. Το Πάσχα, για πολλούς από εμάς, αποτελεί μια προ-καλοκαιρινή περίοδο. Είναι οι διακοπές αυτές που μας ξυπνούν την καλοκαιρινή διάθεση. Τι καλύτερο λοιπόν από το να επιλέξετε έναν νησιωτικό προορισμό. Ένα μέρος που θα σας βάλει για τα καλά στο mood του καλού καιρού και των όμορφων παραλιών. Και για το φετινό Πάσχα, το ekdromi.gr έχει εξασφαλίσει τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στους πιο όμορφους και δημοφηλείς προορισμούς της χώρας, ανάμεσά τους φυσικά και σε αρκετά νησιά. Πάμε να δούμε τη γοητεία που μας προσφέρει η Ρόδος το Πάσχα.

Εκτός από την παραδοσιακή ομορφιά που είναι γνωστό πως διαθέτει το νησί των Ιπποτών, το κοσμοπολίτικο στυλ, τον κλασικό και διαχρονικό του χαρακτήρα, ειδικά το Πάσχα, η Ρόδος είναι ακόμα πιο όμορφη και για τα μοναδικά της έθιμα. Αν λοιπόν βρεθείτε στη Ρόδο τις ημέρες της Ανάστασης, μην παραλείψετε να δείτε από κοντά τον περίφημο “Καλαφουνό“. Μια μεγάλη φωτιά που συμβολίζει το κάψιμο του Ιούδα και μένει διαρκώς αναμένη μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα. Μη χάσετε επίσης την περιφορά του Επιταφίου στο Δημοτικό Κοιμητήριο Ρόδου. Είναι ο μεγαλύτερος του νησιού και συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών. Αλλά και το πρωί της πρώτης Ανάστασης, το Σάββατο, ακούστε τους πιστούς να αναπαριστούν τον ήχο από την κατάρρευση του Άδη, με τα δυνατά χτυπήματά τους στα θρόνια της εκκλησίας.

Προσφορές ξενοδοχείων για το Πάσχα στη Ρόδο

Απολαύστε τη διαμονή σας στο υπέροχο Νησί των Ιπποτών μέσα από τις προσφορές του ekdromi.gr. Στα Κολύμπια, στην ανατολική ακτή της Ρόδου, θα βρείτε το Delfinia Hotel. Ένα εξαιρετικό ξενοδοχείο σε ένα από τα πλέον όμορφα σημεία του νησιού. Το ξενοδοχείο Amaryllis, στο κέντρο της Ρόδου, και σε απόσταση μόλις 150 μέτρων από την παραλία, σας προσφέρει ένα υπέροχο περιβάλλον διαμονής ενώ ταυτόχρονα έχετε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος του νησιού δίπλα σας! Στο κέντρο της πόλης όμως βρίσκεται και το Semiramis. Ένα σύγχρονα ανακαινισμένο ξενοδοχείο με μονέρνες λιτές γραμμές και θεά την καταγάλανη θάλασσα. Η πασχαλινή Ρόδος σας περιμένει. Κάντε από σήμερα την κράτησή σας και ζήστε ένα υπέροχο Πάσχα σε ένα από τα ομροφότερα νησιά της Ελλάδας! Χωρίς αμφιβολία, πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα νησία της Ελλάδας. Η Ρόδος, το νησί των Ιπποτών, διαθέτει τον αέρα και την παραδοσιακή ομορφιά που κερδίζει αμέσως τον επισκέπτη. Ειδικά το Πάσχα, το κοσμοπολίτικο στυλ, συνδυάζεται με την κατάνυξη, και το αποτέλεσμα είναι μαγικό. Ο αέρας της Ρόδου μας εμπνέει να ζήσουμε μία luxury διαμονή σε κάποιο ξενοδοχείο με υψηλή αισθητική και ανέσεις.  Μια πασχαλινή εξόρμηση 5 αστέρων στη Ρόδο λοιπόν, έχει να μας προσφέρει πραγματικά πολλές και ενδιαφέρουσες στιγμές.

Ρόδος – Τα πασχαλινά έθιμα

Ξεχωριστά έθιμα, όπως ο περίφημος “Καλαφουνός“, η μεγάλη φωτιά που συμβολίζει το κάψιμο του Ιούδα, αλλά και ο ήχος από την κατάρρευση του Άδη, που αναπαριστούν οι πιστοί το Σάββατο της πρώτης Ανάστασης, είναι μόνο μερικές από τις ιδιαίτερες στιγμές που προσφέρει το νησί αυτό. Κοσμικός χαρακτήρας και υπέροχα πασχαλινά έθιμα λοιπόν συνθέτουν το παζλ της Ρόδου τις ημέρες της Ανάστασης. Ζήστε τις στιγμές αυτές μέσα από τις προσφορές ξενοδοχείων του ekdromi.gr.

Πασχαλινή Εξόρμηση 5 αστέρων στη Ρόδο

Το 5* Mitsis Grand Hotel

Το 5* Mitsis Grand Hotel

Μέσα από το ειδικό section του ekdromi.gr με προσφορές ξενοδοχείων στη Ρόδο την περίοδο του Πάσχα, μπορείτε να βρείτε αυτή που πραγματικά ταιριάζει στις ανάγκες σας. Αν στις προτιμήσεις σας είναι τα ξενοδοχεία 5 αστέρων και η luxury διαμονή, τότε σας προτείνουμε το Mitsis Grand Hotel. Ένα πολυτελές ξενοδοχείο που βρίσκεται στην πόλη της Ρόδου και δίπλα στη θάλασσα. Πλήρως ανακαινισμένο και με όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Σας δίνει τη δυνατότητα να θαυμάσετε τα αξιοθέατα της πόλης και του νησιού από κοντά. Ακόμα μια 5άστετη πρόταση όμως είναι και το 5* All Senses Nautica Blue Exclusive Resort & Spa. Βρίσκεται δίπλα στην παραλία Φανές, σε απόσταση 29χλμ. από το κέντρο της μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου. Στις εγκαταστάσεις θα βρείτε τρία εστιατόρια, τρία μπαρ, δύο εξωτερικές πισίνες και μία εσωτερική πισίνα. Και οι προσφορές 5 αστέρων δεν σταματούν εδώ. Το 5* LABRANDA Miraluna Village Hotel στο Κιοτάρι είναι ένα πανέμορφο, κομψό και καταγάλανο ξενοδοχείο (λόγω της παραθαλάσσιας θέσης του). Αν αγαπάτε το νερό, το Miraluna Village & Spa αποτελεί την απόδραση που πάντοτε ονειρευόσασταν. Βρείτε όλες τις προσφορές για το Πάσχα στη Ρόδο εδώ!

About Ekdromi.gr