χειμερινές εξορμήσεις στο βουνό

Χειμερινές εξορμήσεις στο βουνό

Το 2019 μας υποδέχτηκε με έναν κάπως “παγωμένο” τρόπο. Το κρύο, αλλά κυρίως το χιόνι που έφτασε και μέσα στις πόλεις, δημιουργεί πολλά και διαφορετικά συναισθήματα και σκέψεις. Σε άλλους δημιουργεί δυσκολίες, και σε άλλους διάθεση για ταξίδι. Αν μη τι άλλο, όλοι μας θα προτιμούσαμε να βλέπουμε το χιόνι μέσα από ένα ξύλινο chalet, με το τζάκι να σιγοκαίει, παρά από το μπαλκόνι του σπιτιού μας. Τι θα λέγατε λοιπόν για μια εξόρμηση στα πανέμορφα ορεινά χωριά της Ελλάδας που, ειδικά τώρα, έχουν ντυθεί στα λευκά; Τι θα λέγατε για μια μικρή δόση ελβετικών άλπεων χωρίς να χρειαστεί να ξενιτευθείτε; Το ekdromi.gr σας παρουσίαζει τους ομορφότερους ορεινούς προορισμούς με τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία! Ετοιμαζόμαστε λοιπόν για μοναδικές χειμερινές εξορμήσεις στο βουνό με τις προσφορές ξενοδοχείων του ekdromi.gr.

Χειμερινές εξορμήσεις στο βουνό

Πάντα μια ορεινή εξόρμηση είναι πιο όμορφη σε λευκό φόντο! Εξοπλιστείτε με ζεστά ρούχα, αλυσίδες για το αυτοκίνητο (αν είναι και 4Χ4, ακόμα καλύτερα) και ξεκινήστε την ανάβασή σας. Και από προορισμούς; Σίγουρα θα είναι δύσκολο να επιλέξετε. Ποιός μπορεί άλλωστε να αντισταθεί στην μοναδική ομορφιά του Πηλίου; Σε αυτά τα πανέμορφα χωριά που απλώνονται πάνω από την πόλη του Βόλου και μας περιμένουν για να μας χαρίσουν αξέχαστες στιγμές. Τσαγκαράδα, Μακρινίτσα, Πορταριά, Χάνια, Άγιος Ιωάννης και πολλά ακόμα γνωστά και λιγότερο γνωστά χωριά, σας περιμένουν με το λευκό τους πέπλο!

Και η Πελοπόννησος όμως έχει τη δικιά της μαγεία. Η Ορεινή Αρκαδία, και τα χωριά του Μαίναλου έχουν τις δικές τους λευκές ιστορίες να διηγηθούν. Ζήστε μια μικρή απόδραση στα λευκά τοπία της Βυτίνας και της Δημητσάνας και απολαύστε τις μοναδικές στιγμές ξεγνοιασιάς που σας προσφέρουν, μέσα από την παραδοσιακή γραφικότητά τους, αλλά και τη σπάνια φυσική ομορφιά του όρους Μαίναλο.

Φυσικά όταν μιλάμε σε βουνό, θα είναι λάθος να μην αναφερθούμε στο μεγαλύτερο απ’ όλα. Και φυσικά εννοούμε τον Όλυμπο. Την κατοικία των θεών, όπου η επίσκεψη αποτελεί πραγματική πρόκληση. Το δέος που προκαλεί η όψη του δημιουργεί έντονες, μοναδικές συγκινήσεις στους επισκέπτες του, και ειδικά τον χειμώνα, τα συναισθήματα είναι ακόμη πιο δυνατά. Για τη διαμονή σας, το ιδανικό χωριό είναι το Λιτόχωρο. Στους πρόποδες του μεγάλου βουνού, διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που θα κάνουν τη διαμονή σας πραγματικά συναρπαστική.

About Ekdromi.gr