φλώρινα

Χειμώνας στη Φλώρινα

Βασικό προαπαιτούμενο πριν ξεκινήσετε είναι να σας αρέσει ο βαρύς χειμώνας. Να σας εξιτάρουν τα χιονισμένα τοπία, οι χαμηλές θερμοκρασίες (γιατί μιλάμε για πολύ χαμηλές) και το βαρύ κλίμα. Εφ’ όσον θέλετε κάτι τέτοιο, ο χειμώνας στην πανέμορφη Φλώρινα είναι έτοιμος να σας υποδεχθεί. Η πόλη, αλλά και οι γύρω περιοχές, προσφέρονται για εξερευνήσεις. Για ενδιαφέρουσες μίνι εκδρομές και τοπία μοναδικού φυσικού κάλλους. Με λίγα λόγια, ο χειμώνας στη Φλώρινα είναι κάτι που μπορεί να σας συναρπάσει.

Χειμώνας στη Φλώρινα

Ούτε μία ούτε δύο αλλά έξι συνολικά λίμνες σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε στη Φλώρινα. Η Βεγορίτιδα, η Ζάζαρη, η Χειμαδίτιδα, η λίμνη των Πετρών και οι πασίγνωστες μικρή και μεγάλη Πρέσπα βρίσκονται διασκορπισμένες στα πέριξ της πόλης και σας καλούν να τις ανακαλύψετε. Η Φλώρινα αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για βόλτες. Οι επιλογές που προσφέρει, ειδικά το χειμώνα, είναι πολλές και αξιοπρόσεκτες. Θα είναι πραγματικά κρίμα για όποιον επισκεφθεί την πόλη, να μην διανύσει τα 45 χιλιόμετρα για να επισκεφθεί τον Εθνικό Δρυμό των Πρεσπών και να θαυμάσει από κοντά πολλά σπάνια και προστατευμένα είδη πουλιών που υπάρχουν στην περιοχή αλλά και να κάνει τη βόλτα του μέσα στη λίμνη με τις ειδικές βάρκες που προσφέρονται.

Μέσα στη μικρή Πρέσπα, μπορεί κανείς να επισκεφθεί και το νησάκι Άγιος Αχίλλειος και να δει από κοντά τις εκκλησίες του. Τέλος, για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ, σε μόλις 20 χιλιόμετρα από την πόλη της Φλώρινας βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο Βίγλα-Πισοδέρι το οποίο προσφέρει όλες τις σύγχρονες ανέσεις αλλά και πίστες ολυμπιακών προδιαγραφών.

Η πόλη της Φλώρινας

Γραφικότητα και πολιτισμός είναι τα 2 βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη Φλώρινα. Στην περιήγησή σας θα θαυμάσετε πολύ όμορφα κτίρια, πολλά από αυτά με τη δική τους ξεχωριστή ιστορία, το ποτάμι της Φλώρινας τον Σακουλέβα, την πινακοθήκη της πόλης, το Μουσείο σύγχρονης τέχνης, αλλά και το χαμάμ. Φεύγοντας, μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε πιπεριές Φλωρίνης, μια από τις πιο γνωστές σπεσιαλιτέ της πόλης.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στη Φλώρινα εδώ! 

About Ekdromi.gr