10 tips για οικονομικές διακοπές στην Ελλάδα

Αν και μόνο η σκέψη για οικονομικές διακοπές στην Ελλάδα σας θυμίζει μαθηματικό πρόβλημα, ας αρχίσουμε να το λύνουμε μαζί με 10 χρήσιμα tips. 

Η αλήθεια είναι ότι παρόλο που όλοι ονειρευόμαστε να επισκεφτούμε τις όμορφες γωνιές της Ελλάδας, ο παράγοντας του κόστους μας περιορίζει και μας δυσκολεύει στο να μετατρέψουμε αυτό το όνειρο σε πραγματικότητα. Ας εξερευνήσουμε λοιπόν μερικές έξυπνες ιδέες και πρακτικές λύσεις που θα μας δώσουν την ευκαιρία να κάνουμε διακοπές, χωρίς να αδειάσουμε το πορτοφόλι μας.

1. Σχεδιάστε εκ των προτέρων: Κάντε ένα πλάνο για το πού θέλετε να πάτε και τι θέλετε να κάνετε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να εντοπίσετε τις καλύτερες προσφορές και να αποφύγετε τα έξοδα της τελευταίας στιγμής.

2. Αναζητήστε προσφορές: Επωφεληθείτε από εκπτώσεις και πακέτα που προσφέρονται σε διάφορες περιόδους του έτους (Black Friday, Cyber Monday, Early booking offers, Loyalty προγράμματα Τραπεζών πχ Go4more, Yellow, €πιστροφή, Bonus). Στο Ekdromi.gr υπάρχουν προσφορές 365 ημέρες τον χρόνο στις οποίες συμμετέχουν ξενοδοχεία και καταλύματα από όλη την Ελλάδα.

3. Ταξιδέψτε off season: Επιλέξτε να επισκεφτείτε τον αγαπημένο σας προορισμό σε ένα χρονικό διάστημα που δεν είναι δημοφιλές για το τουριστικό ενδιαφέρον. Οι τιμές για διαμονή είναι σίγουρα χαμηλότερες τότε και η εξυπηρέτηση καλύτερη και ποιοτικότερη.

4. Εξερευνήστε την τοπική κουζίνα: Μια από τις καλύτερες εμπειρίες κατά τη διάρκεια των διακοπών είναι η τοπική κουζίνα. Επιλέγοντας μικρά τοπικά εστιατόρια και ταβέρνες, μπορείτε να απολαύσετε γεύσεις υψηλής ποιότητας σε πιο προσιτές τιμές.

5. Μειώστε τα έξοδα στις μετακινήσεις: Χρησιμοποιήστε δημόσια μέσα μεταφοράς ή μοιραστείτε το κόστος των μετακινήσεων με φίλους, αντί να νοικιάζετε αυτοκίνητο ή να χρησιμοποιείτε ταξί στον τόπο του προορισμού.

6. Επισκεφτείτε δωρεάν αξιοθέατα: Η Ελλάδα είναι γεμάτη με φυσική ομορφιά και αξιοθέατα που μπορείτε να επισκεφτείτε χωρίς κανένα απολύτως κόστος. Περπατήστε σε μονοπάτια μέσα στη φύση, επισκεφτείτε παραλίες ή αρχαιολογικούς χώρους που έχουν δωρεάν είσοδο.

7. Αναζητήστε εναλλακτική διαμονή: Εκτός από ξενοδοχεία, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές επιλογές διαμονής, όπως ενοικιαζόμενα δωμάτια, camping ή ακόμα και κρουαζιέρες. Στο ekdromi.gr θα βρείτε αυτές τις λύσεις που μειώνουν το συνολικό κόστος των διακοπών.

8. Γνωρίστε την πλούσια κουλτούρα των φεστιβάλ: Η Ελλάδα είναι γνωστή για τα πλούσια πολιτιστικά της δρώμενα και τα πολλά φεστιβάλ που λαμβάνουν χώρα σε διάφορες περιοχές και εποχές του χρόνου. Αναζητήστε δωρεάν ή φθηνά εισιτήρια για μουσικά, θεατρικά ή πολιτιστικά γεγονότα ώστε να εμβαθύνετε με το μικρότερο δυνατό κόστος στην τοπική παράδοση και να απολαύσετε αυθεντική φιλοξενία.

9. Επιλέξτε ασυνήθιστους προορισμούς: Τα μικρά χωριά κοντά σε θάλασσα ή στο βουνό συχνά προσφέρουν φθηνές επιλογές διαμονής και διατροφής, αλλά και μια πιο αυθεντική εμπειρία της ελληνικής ζωής. Αναζητήστε μικρά ξενοδοχεία ή boutique hotels, παραδοσιακά εστιατόρια και τοπικά καταστήματα για να βιώσετε την πραγματική φιλοξενία της χώρας.

10. Αξιοποιήστε τη ζωή στην πλούσια φύση: Η Ελλάδα είναι γεμάτη με εκπληκτικά φυσικά τοπία και ευκαιρίες για δραστηριότητες όπως πεζοπορία, κολύμπι, καγιάκ, και ποδηλασία. Επιλέξτε φυσικά πάρκα, προστατευόμενες περιοχές ή απλά απομακρυσμένες παραλίες για να απολαύσετε τη φύση χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα.

Με λίγη δημιουργικότητα & έγκαιρο προγραμματισμό, μπορούμε να βρούμε τρόπους να απολαύσουμε αυτήν την καταπληκτική χώρα χωρίς να ξοδέψουμε μια περιουσία. Και με κάθε νέα εμπειρία που αποκτούμε, αφήνουμε πίσω μας μια ιστορία γεμάτη χαρά, ανανέωση και αναζήτηση. Καλές διακοπές!

About Ekdromi.gr