novisad

4 ημέρες στη Σερβία

Η Σερβία αποτελεί έναν από τους πιο αδικημένους ευρωπαϊκούς προορισμούς, και αυτό γιατί ενώ διαθέτει ένα “πακέτο” που δεν θα άφηνε ασυγκίνητο κανέναν επισκέπτη, εξακολουθεί να μην δέχεται τη ροή τουριστών που της αξίζει. Πρόκειται για έναν προορισμό με ξεχωριστό χρώμα και ατμόσφαιρα, αφού συνδυάζει την κλασικό Ευρωπαϊκό στυλ με τη Βαλκανική κουλτούρα. Ουσιαστικά η Σερβία είναι ένα “πάντρεμα” της Δύσης με τα Βαλκάνια.

Για τους πιο ταξιδεμένους δε, είναι μια από τις ανεξερεύνητες πλευρές της ηπείρου μας. Παράλληλα, είναι ένας προορισμός αρκετά κοντά στην Ελλάδα, αφού με το αεροπλάνο μέσα σε μία ώρα και 40 λεπτά πτήσης, προσγειώνεσαι στο αεροδρόμιο Nikola Tesla και κάνεις τις πρώτες σου βόλτες στο Βελιγράδι. Αν μη τι άλλο, η ευκολία με την οποία μπορεί κανείς να προσεγγίσει τη Σερβία, την ανάγει σε έναν προορισμό ιδανικό. Προσφέρεται για μεγάλες αλλά και για μικρές εξορμήσεις. Ακόμα και 4 ημέρες είναι αρκετές για να πάρει κανείς μια πρώτη γεύση από τη χώρα. Πάμε να δούμε λοιπόν τι δεν πρέπει να χάσει κανείς όταν βρίσκεται 4 ημέρες στη Σερβία.

4 ημέρες στη Σερβία

Κέντρο του ενδιαφέροντος είναι, και όχι άδικα, η πρωτεύουσα, το Βελιγράδι. Με τους ποταμούς Σάβα και Δούναβη να το διασχίζουν, το Βελιγράδι είναι γοητευτικό. Η Λευκή πόλη (αυτό σημαίνει η λέξη Βελιγράδι) έχει ιστορία 7.000 χρόνων. Η ιστορία αυτή ακόμα διακρίνεται στους δρόμους και τα πράσινα τοπία που βρίσκονται δίπλα από τους ποταμούς της. Υπέροχα κτίρια και καστροπολιτείες θα σας μαγέψουν με το γοητεία τους.

Για τους πιο φυσιολάτρες υπάρχει και μια άλλη, εξίσου όμορφη πρόταση. Σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων από το Βελιγράδι, ανεβαίνοντας σχεδόν παράλληλα με τον Δούναβη, θα βρεθείτε στο πανέμορφο Novi Sad. Εκεί θα συναντήσετε και τον εθνικό δρυμό Fruska Gora με τα δεκάδες μοναστήρια. Το Novi Sad εκτός από πανέμορφο, είναι και η 2η μεγαλύτερη πόλη της χώρας (μετά το Βελιγράδι) και πρωτεύουσα της Βοϊβοντίνα. Με τεράστια τουριστική άνοδο την τελευταία 3ετία. Καταπράσινα πάρκα, πανέμορφα μοναστήρια διασκορπισμένα παντού αλλά και μικρές γκαλερί τέχνης. Όλα θα σας κάνουν να νιώσετε πως έχετε ταξιδέψει τόσο σε άλλο τόπο, όσο και σε άλλο χρόνο.

Το ekdromi.gr έχει εξασφαλίσει μια μοναδική προσφορά για τη Σερβία και το Novi Sad στο τεσσάρων αστέρων Garni Hotel Leopold I για να εξερευνήσετε το πιο ανερχόμενο μέρος της υπέροχης αυτής χώρας με το πιο χαμηλό κόστος!

About Ekdromi.gr