βυζαντινή οχρίδα

5 Ημέρες Οδικώς στη Βυζαντινή Οχρίδα

Η πόλη με ένα πολύ διαφορετικό τόνο, γνωστή και ως η “Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων”, η Βυζαντινή Οχρίδα, σας καλεί να περάσετε εκεί 5 ημέρες οδικώς! Έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO ως Πόλη Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και αποτελεί προορισμό παγκόσμιου ενδιαφέροντος λόγω του πλήθους των μνημείων της αλλά και της ιστορικής σημασίας της. Το Ekdromi.gr σας ταξιδεύει στην πόλη με το ρουστικ ύφος και τις χαρακτηριστικές κόκκινες οροφές. Ένας προορισμός πολύ οικονομικός, όμορφος κάθε εποχή του χρόνου και ίσως από τους πιο όμορφους στην Ευρώπη.

5 Ημέρες Οδικώς στη Βυζαντινή Οχρίδα από το Ekdromi.gr

Η πρώτη μέρα μας ξεκινά με την αναχώρηση οδικώς για την Οχρίδα. Η άφιξη μας θα γίνει το βράδυ, αφού ενδιάμεσα θα κάνουμε στάση στο Μοναστήρι (Μπίτολα). Η πόλη αυτή αποτελεί κόμβο που συνδέει Αδριατική θάλασσα και Αιγαίο Πέλαγος με την Κεντρική Ευρώπη. Έχει πληθώρα ιστορικών μνημείων με τον Ναό του Αγίου Δημητρίου να ξεχωρίζει.

Η δεύτερη μέρα μας είναι αφιερωμένη στο μοναστήρι του Οσίου Ναούμ και την παλιά πόλη της Οχρίδας. Συγκεκριμένα θα δούμε τα μέρη από τα οποία ξεκίνησαν την αποστολή τους οι μοναχοί Κύριλλος και Μεθόδιος, θα εξερευνήσουμε τους χώρους του μοναστηρίου και θα συνεχίσουμε για να επισκεφθούμε τα ελληνικά αρχοντικά και το ναό της Αγίας Σοφίας. 

Την τρίτη ημέρα σας δίνεται η δυνατότητα, αν θέλετε, να κάνετε μια κρουαζιέρα στην Λίμνη, αφού εξερευνήσουμε τις ομορφιές και τα σοκάκια της Οχρίδας. Στην συνέχεια η μέρα είναι ελεύθερη για να επιλέξετε εσείς τις δραστηριότητες της αρεσκείας σας. 

Την τέταρτη μέρα θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι Γιοβάν Μπιγκόρσκι και την λίμνη Μαύροβο. Το μοναστήρι είναι αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή και είναι πολύ γνωστό για τους πολύτιμους θησαυρούς του αλλά και για το ξυλόγλυπτο τέμπλο του. Η εξερευνηση μας θα καταλήξει στην πολη της Στρούγκα, έναν ακόμη διάσημο τουριστικό προορισμό. 

Η πέμπτη μέρα μας είναι και η μέρα της επιστροφής όπου θα φτάσουμε Αθήνα αργά το απόγευμα, κάνοντας ενδιάμεσα στάσεις. 

Δείτε αναλυτικά την προσφορά του Edromi.gr για 5 μέρες οδικώς στη Βυζαντινή Οχρίδα εδώ!

About Ekdromi.gr