5 προορισμοί για τον Οκτώβριο

5 προορισμοί για τον Οκτώβριο

Ο Οκτώβριος έχει τη δικιά του, ξεχωριστή, ομορφιά. Είναι ο μήνας που το φθινόπωρο κάνει ακόμα πιο έντονη την εμφάνισή του και μας προετοιμάζει για τον χειμώνα. Παράλληλα, η 28η Οκτωβρίου είναι για όλους μας μια ακόμα αφορμή για εξόρμηση. Ας δούμε ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς 5 προορισμοί για τον Οκτώβριο, από το Ekdromi.gr.

Ο Οκτώβριος ανέκαθεν είχε μια διακριτική ομορφιά. Καθώς τον Σεπτέμβριο συνηθίζουμε να ζούμε ακόμα το καλοκαίρι, ο δέκατος μήνας του χρόνου έρχεται πάντα να μας βάλει “στη θέση μας” και να μας προετοιμάσει για τον επερχόμενο Χειμώνα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που τον προτιμούν για μικρές αποδράσεις και εκδρομές. Και φυσικά δεν έχουν άδικο. Ο Οκτώβριος δεν έχει τη ζέστη που έχουμε συνηθίσει, ούτε το κρύο του χειμώνα. Τον Οκτώβριο μπορείς να κάνεις βόλτες, να περπατήσεις και να γνωρίσεις καλά τον οποιοδήποτε προορισμό. Το δροσερό αεράκι του Οκτώβρη συνδυάζεται πανέμορφα με ορεινούς προορισμούς, με δημοφιλή χειμερινά μέρη που όμως δεν έχουν τον κόσμο του χειμώνα. Πάμε λοιπόν να δούμε 5 υπέροχους προορισμούς που ταιριάζουν με αυτόν τον μήνα. 5 προορισμοί για τον Οκτώβριο που θα κάνουμε τις όμορφες αποδράσεις μας.

5 προορισμοί για τον Οκτώβριο

Βόλος – Πήλιο

Το 5* Valis Resort Hotel στον Βόλο  - 5 προορισμοί για τον Οκτώβριο
Το 5* Valis Resort Hotel στον Βόλο

Τόσο η πόλη του Βόλου, όσο και τα χωριά του Πηλίου είναι ιδανικά για μίνι εξορμήσεις τον Οκτώβριο. Ο Βόλος, η πόλη – διαμάντι του Παγασητικού κόλπου, με το υπέροχό του λιμάνι, τα αρχοντικά σπίτια και τις ιστορικές εκκλησίες του, έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να σας “κλέψει” την καρδιά. Από πάνω του, στέκουν τα πανέμορφα χωριά του Πηλίου. Υπέροχη θέα, γραφικά παραδοσιακά σπίτια και απέραντη φυσική ομορφιά συνθέτουν το παζλ αυτών των υπέροχων ορεινών οικισμών.

Πιερία

Το 4* Poseidon Palace στη Λεπτοκαρυά
Το 4* Poseidon Palace στη Λεπτοκαρυά

Βουνό και θάλασσα στα καλύτερά τους. Αυτό είναι το βασικό πλεονέκτημα της Πιερίας, και ο λόγος που τόσοι ταξιδιώτες την επισκέπτονται ξανά και ξανά! Η επιβλητική θέα του Ολύμπου “δένει” αριστοτεχνικά με τις γαλάζιες ακτές και δημιουργεί ένα θέαμα μοναδικό! Λιτόχωρο, Πλαταμώνας, Λεπτοκαρυά και πολλά άλλα μέρη σπάνιας φυσικής ομορφιάς, σας περιμένουν για έναν αξέχαστο Οκτώβριο στην Πιερία!

Πελοπόννησος

Το 4* Elite City Resort στην Καλαμάτα
Το 4* Elite City Resort στην Καλαμάτα

Για την Πελοπόννησο δεν χρειάζεται να πούμε πολλά! Οι ανεξάντλητες ομορφιές της μιλούν από μόνες τους. Η Πελοπόννησος δεν αποτελεί τον “ιδανικό” προορισμό για κάποια συγκεκριμένη επόχη του χρόνου. Είναι υπέροχη όλες τις στιγμές. Είτε με κρύο, είτε με ζέστη, το Ναύπλιο, τα Τρίκαλα Κορινθίας, η Αρκαδία και η Μάνη, σας περιμένουν για αξέχαστες στιγμές, και τον Οκτώβρη!

Καρπενήσι

Το 5* AVARIS Hotel στο Καρπενήσι
Το 5* AVARIS Hotel στο Καρπενήσι

Προορισμός γνωστός τόσο για την ομορφιά της φύσης που τον περιβάλλει, όσο και για τις δραστηριότητες που προσφέρει. Το Καρπενήσι έχει τη δυνατότητα να “αναζωογονεί” τους επισκέπτες του. Από διαδρομές για 4Χ4, ποδηλασία και ιππασία, μέχρι έναν απλό περίπατο στο δάσος, το φυσικό κάλλος του Καρπενησίου φροντίζει να “καθαρίζει” το μυαλό του επισκέπτη, αλλά και να τον γεμίζει με μοναδικές εικόνες.

Ιωάννινα

Το 5* Grand Serai Hotel στα Ιωάννινα
Το 5* Grand Serai Hotel στα Ιωάννινα

Η πόλη – κόσμημα της Ηπείρου, φοράει τα καλά της και μας περιμένει τον Οκτώβριο, γεμάτη με τα χρώματα του φθινοπώρου. Περιπλανηθείτε στη λίμνη Παμβώτιδα, επισκεφθείτε το πενάμορφό της “νησί”, δοκιμάστε ξεχωριστές γεύσεις και πραγματοποιείστε μια κοντινή, μίνι εξόρμηση στα υπέροχα Ζαγοροχώρια! Οι επιλογές των Ιωαννίνων δεν σταμτούν ποτέ!

Πόσοι από εσάς δεν έχετε επιθυμήσει μια μίνι απόδραση τον Οκτώβριο; Άλλωστε, δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως ο μήνας αυτός είναι ο ιδανικός για εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου. Το ταξίδι με πλοίο δίνει τη θέση του στο αυτοκίνητο, και τα γαλάζια νερά της θάλασσας τα αντικαθιστά επάξια το πράσινο του βουνού. Μιας και η εποχή είναι ιδανική για μικρά ταξίδια, ας δούμε μαζί τις ομορφότερες κοντινές αποδράσεις του Οκτωβρίου από την Αθήνα, μέσα από τις προτάσεις του ekdromi.gr.

Κοντινές Αποδράσεις του Οκτωβρίου από την Αθήνα

Αράχωβα

Σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των 2 ωρών από την Αττική, το πανέμορφο γραφικό χωρίο της Αράχωβας, μας περιμένει στους πρόποδες του Παρνασσού. Το να αναλύσουμε την παραδοσιακή ομορφιά της Αράχωβας και τις επιλογές που προσφέρει, είναι σχεδόν περιττό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως αποκαλείται από πολλούς ως “Μύκονος του χειμωνα”. Υπέροχες βόλτες, μοναδικές γευστικές δημιουργίες αλλά και ξέφρενη νυχτερινή ζωή είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά της. Και για όσους θέλουν να συνδυάσουν την εκδρομή τους και με ιστορικά ενδιαφέροντα, λίγα μόλις χιλιόμετρα από την Αράχωβα, βρίσκονται οι Δελφοί.

Ναύπλιο

Η πρώτη πρωτεύοσα του Ελληνικού κράτους (αν και πολλοί υποστηρίζουν πως είναι η Αίγινα) έχει πολλές ομορφιές να σας προσφέρει. Η Ακροναυπλιά, το Κάστρο του Παλαμιδίου, η χαλαρωτική όσο κι όμορφη πλατεία Συντάγματος, θα σας κρατήσουν την καλύτερη συντροφιά για την φθινοπωρινή απόδρασή σας. Σε κάθε στενό, σε κάθε δρόμο του Ναυπλίου, υπάρχει και μια σημαντική ιστορία.

Δημητσάνα

Τα χωριά της Ορεινής Αρκαδίας είναι γνωστά σε όλους μας για την ομορφιά τους. Η Δημητσάνα, είναι ένα χωριό σκαρφαλωμένο στα 960 μέτρα, πάνω από το φαράγγι του ποταμού Λούσιου. Είναι ένα μέρος που μπορεί να καυχιέται πως είναι ένα από τα ομορφότερα της Πελοποννήσου. Τα λιθόστρωτα σοκάκια της, τα παραδοσιακά πετρόχτιστα σπίτια, αλλά και ο Μαίναλος, με τα καταπράσινα έλατά του, δίνουν τον επισκέπτη την εντύπωση πως έχει πραγματοποιήσει ένα ταξίδι σε τόπο και χρόνο μαγικό.

Τρίκαλα Κορινθίας

Ένα μέρος με διαφορετικά πρόσωπα. Τόπος που είναι ταυτόχρονα κοσμικός, αλλά και φυσιολατρικός. Στα Τρίκαλα Κορινθίας έχετε την επιλογή να διαλέξετε τι σας ταιριάζει περισσότερο. Τρία όμορφα χωριά (τα Άνω, Μεσαία και Κάτω Τρίκαλα) σας δίνουν τη δυνατότητα να εξερευνήσετε και να περιπλανηθείτε σε δάση γεμάτα από έλατα, να θαυμάσετε την τοπική αρχιτεκτονική, αλλά και να δοκιμάσετε τοπικά εδέσματα και γευστικότατους μεζέδες.

Κοντινές Αποδράσεις του Οκτωβρίου από τη Θεσσαλονίκη

Ο Οκτώβριος έφτασε και οι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας ετοιμάζονται για τις μικρές ή μεγάλες εξορμήσεις τους! Η έναρξη του Οκτωβρίου σηματοδοτεί και την εκκίνηση των φθινοπωρινών αποδράσεων και η Βόρεια Ελλάδα διαθέτει πολλούς και υπέροχους προορισμούς για 2ήμερα ή long weekends! Ας ανακαλύψουμε, μέσα από τις προτάσεις ξενοδοχείων του ekdromi.gr τις ομορφότερες κοντινές αποδράσεις του Οκτωβρίου από τη Θεσσαλονίκη! Αν αυτό που σας λείπει είναι η έμπνευση, το μόνο σίγουρο είναι πως εδώ θα βρείτε προτάσεις και προσφορές που σίγουρα θα σας προσφέρουν την απαραίτητη ώθηση για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας!

Χαλκιδική

Ποιος είπε πως η Χαλκιδική είναι μόνο για το καλοκαίρι! Ο αγαπημένος προορισμός των κατοίκων της Συμπρωτεύουσας είναι εδώ για να σας χαρίσει υπέροχες στιγμές ξεγνιασιάς αλλά και ανέσεων και τον Οκτώβριο! Ζήστε ένα αξεχαστο 2ήμερο Οκτωβρίου σε κάποιο από τα πολυτελή ξενοδοχεία της Χαλκιδικής και απολαύστε ανέσεις και εξυπηρέτηση πολλών αστέρων!

Πιερία

Ο απόλυτος συνδυασμός βουνού και θάλασσας βρίσκεται, αναμφίβολα, στην Πιερία. Από τη μια η θέα του Ολύμπου που κόβει την ανάσα, από την άλλη μια αχανής αμμουδιά που απλώνεται σε πολλά χιλιόμετρα. Και οι προορισμοί εδώ είναι πολλοί. Λιτόχωρο, Λεπτοκαρυά, Πλαταμώνας, Παραλία Κατερίνης και πολλά άλλα υπέροχα μέρη σας περιμένουν. Βρείτε όλες τις προσφορές ξενοδοχείων για την Πιερία εδώ!

Λίμνη Πλαστήρα

Το απόλυτα χαλαρωτικό τοπίο της Λίμνης Πλαστήρα είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεστε για τον Οκτώβριο. Ζήστε μοναδικές στιγμές με θέα τη λίμνη και γνωρίστε από κοντά την ομορφιά του φυσικού τοπίου που την αγκαλιάζει! Περιπλανηθείτε σε ένα από τα χωριά που βρίσκονται γύρω από αυτην και χαρίστε στον εαυτό σας ξεχωριστές στιγμές χαλάρωσης!

Καστοριά

Σε μόλις 2 ώρες από τη Θεσσαλονίκη, βρίσκεστε στην παραμυθένιαπόλη της Καστοριάς. Εδώ σας περιμένει η λίμνη Ορεστιάδα αλλά και μια σύγχρονη πόλη με πολλές επιλογές που μπορεί να καλύψει όλων των ειδών τις ανάγκες. Από γραφικούς περιπάτους στα στενά της και μοναδικές γευστικές δημιουργίες μέχρι ξέφρενη νυχτερινή ζωή!

Οι ορεινοί προορισμοί του Οκτωβρίου


Ιδανική περίοδος για αποδράσεις στα βουνά, ο Οκτώβριος μας προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για ένα μίνι ταξίδι. Αν σας αρέσουν οι χιονισμένες κορυφές, θα πρέπει να κάνετε υπομονή. Αν όμως είστε από αυτούς που προτιμούν θαυμάζουν καταπράσινες πλαγιές, σε θερμοκρασία που μπορεί κανείς να τις περπατήσει, τότε σίγουρα, τώρα είναι η ώρα σας. Οι ορεινοί προορισμοί του Οκτωβρίου μας περιμένουν και το Ekdromi.gr είναι εδώ για να μας χαρίσει τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων σε αυτούς!

Όλυμπος

Και φυσικά δεν θα μπορούσαμε παρά να ξεκινήσουμε από τη μεγαλύτερη κορυφή της χώρας. Ο επιβλητικός Όλυμπος είναι ένας προορισμός που σε καλεί να τον ζήσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Είτε ανακαλύπτοντάς τον μέχρι την κορυφή (για τους πιο τολμηρούς) είτε απλά χαλαρώνοντας από χαμηλά, για να θαυμάσεις την υπέροχη θέα του από το γραφικό Λιτόχωρο που βρίσκεται στους πρόποδές του.

Ορεινή Αρκαδία – Ορεινή Ναυπακτία

Εδώ οι επιλογές είναι πολλές. Από την σκεπασμένη με ελατοδάση Βυτίνα, την γραφική και αρχοντική Στεμνίτσα, αλλά και την Δημητσάνα με τις πολλές προτάσεις. Όλα τα χωριά του Μαινάλου, της Ορεινής Αρκαδίας, έχουν κάτι όμορφο να μας προσφέρουν. Ακόμα περισσότερο αν κάποιος αποφασίσει να τα διασχίσει όλα, για να ανακαλύψει και άλλα, πιο άγνωστα μέρη της περιοχής. Αλλά και ποιος θα μπορούσε να αρνηθεί ένα χαλαρωτικό Σαββατοκύριακο στη φυσική ομορφιά της Ορεινής Ναυπακτίας, σε chalets που βρίσκονται κυριολεκτικά μέσα στο δάσος!

Αράχωβα – Παρνασσός

Η Μύκονος του χειμώνα είναι ήδη ανοιχτή και περιμένει τους επισκέπτες της. Το υπέροχα γραφικό χωριό της Αράχωβας, σκαρφαλωμένο στον Παρνασσό, έχει τη δική του ξεχωριστή ομορφιά τον Οκτώβριο. Βόλτες στα πλακόστρωτα στενά, ανάβαση στον Παρνασσό αλλά και μια βόλτα στους Δελφούς επιβάλλονται!

Πήλιο

Και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό το αφιέρωμα το Πήλιο. Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός φύσης και παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, με τα ξεχωριστά, όσο και όμορφα χωριά του. Τσαγκαράδα, Μακρινίτσα, Πορταριά και δεκάδες άλλα χωριά σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε και αυτόν τον Οκτώβριο!

Οκτώβριος στο ekdromi.gr

Και να που ο Σεπτέμβριος, ο μήνας που τελευταία χαρακτηρίζεται ως “επέκταση του καλοκαιριού”, σιγά σιγά μας αποχαιρετά. Πλέον μπαίνουμε σε καθαρά φθινοπωρινό mood και ο Οκτώβριος μας υποδέχεται με ένα υπέροχο τριήμερο στο τέλος του! Για όσους δεν χάνουν την ευκαιρία για απόδραση, το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου φαντάζει, και είναι, μια υπέροχη αφορμή για ταξίδι. Όμως οι επιλογές που μας προσφέρει ο μήνας αυτός δεν εξαντλούνται μόνο στην 28η ημέρα του. Ο Οκτώβριος στο ekdromi.gr είναι γεμάτος από υπέροχες προτάσεις διαμονής σε πανέμορφα μέρη για ξεχωριστά, φθινοπωρινά Σαββατοκύριακα!

Ποιο είναι το ζητούμενο; Μίνι 2ήμερη εξόρμηση με την οικογένεια; Ρομαντικό weekend; Ένα χαλαρωτικό Σαββατοκύριακο; Ή ταξίδι με μεγάλη παρέα; Ό,τι και να έχετε στο μυαλό σας, το ekdromi.gr έχει σίγουρα μια προσφορά που καλύπτει τις ανάγκες σας. Από 5άστερα luxury hotels, μικρά boutique ξενοδοχεία, family oriented καταλύματα με ειδικές παροχές στα παιδιά. Εσείς δεν έχετε να κάνετε τίποτα περισσότερο από το να επιλέξετε τον προορισμό.

Και στο θέμα του προορισμού όμως το ekdromi.gr είναι εδώ για να σας προσφέρει την έμπνευση που χρειάζεστε. 80 και πλέον προορισμοί, άλλοι μακρινοί και άλλοι πιο κοντινοί, αλλά όλοι ξεχωριστοί, σας υποδέχονται με τις μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων που το ekdromi.gr έχει εξασφαλίσει, για να σας χαρίσουν μία αξέχαστη φθινοπωρινή απόδραση.

Οι ομορφιές της Πελοποννήσου τον Οκτώβριο είναι στην καλύτερή τους στιγμή. Το Ναύπλιο, η Μονεμβασιά, το Γύθειο και η Ορεινή Δημητσάνα. Αλλά και αν θελήσει κανείς να ανέβει προς τον βορρά, η σπάνια φυσική ομορφιά του Πηλίου και των χωριών του, είναι σίγουρα μια εξαιρετική επιλογή. Τα παράλια της Κατερίνης που καλύπτονται από τον επιβλητικό Όλυμπο, σας προσφέρουν έναν υπέροχο συνδυασμό βουνού και θάλασσας. Τα Ζαγοροχώρια στην Ήπειρο, σας προσφέρουν την απαραίτητη ηρεμία μέσα στην υπέροχη φύση που τα αγκαλιάζει, αλλά και η πόλη των Ιωαννίνων, με την διακριτική ομορφιά της είναι ιδανική για τις χαλαρωτικές σας βόλτες.

Βρείτε όλες τις προσφορές ξενοδοχείων για τον Οκτώβριο εδώ!

About Ekdromi.gr