σύρος

Αφιέρωμα στη Σύρο

Η Σύρος, το νησί της πρωτεύουσας των Κυκλάδων της Ερμούπολης, είναι ένα μέρος που μαγεύει τον επισκέπτη με τον χαρακτήρα και τις ομορφιές του. Σε απόσταση μόλις τριών ωρών από τον Πειραιά, το παραδοσιακό λιμάνι της Ερμούπολης κερδίζει το βλέμμα και την καρδιά του ταξιδιώτη, πριν ακόμα αυτός αποβιβαστεί. Το νησί της Σύρου προσφέρει ένα πολυποίκιλο πακέτο εμπειριών που δεν μπορεί κανείς να βρει εύκολα. Από την ομορφιά της Ερμούπολης, την ιστορία του Γαλησσά, τις διαδρομές στα μοναδικά της χωριά, τη μουσική και την κουλτούρα, όλα μαζι συνθέτουν έναν υπέροχο προορισμό, που δεν προτείνεται μόνο για το καλοκαίρι, αλλά για κάθε εποχή.

Αφιέρωμα στη Σύρο

Ας ξεκινήσουμε με τη μυθική της πρωτεύουσα. Η Ερμούπολη είναι η πρώτη εικόνα που αντικρύζει ο επισκέπτης στη Σύρο. Είναι το καλωσόρισμά του. Πόλη με αξιοθαύμαστη αρχιτεκτονική, ιδανική για βόλτες στα γραφικά της στενά. Από τα πιο δημοφιλή άλλωστε μέρη της (που δεν πρέπει κανείς να παραλείψει να επισκεφθεί) η συνοικία “Βαπόρια” και η καταπληκτική Ντελαγκράτσια.

Τα σημεία ενδιαφέροντος στην Ερμούπολη δεν είναι λίγα. Κάθε περίπατος στα στενά της θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί αντικείμενο μελέτης. Στο δρόμο σας θα εμφανιστούν αρκετοί επιβλητικοί ναοί. Στην Πλατεία Μιαούλη θα βρείτε ένα από τα πιο εμβληματικά σημεία του νησιού. Το ιστορικό δημαρχείο της πόλης. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ερμούπολη αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια στις αρχές του 19ου αιώνα. Λιμάνι το οποίο, με το πέρας των ετών, μετατράπηκε σε μια αστικοποιημένη βιομηχανική πόλη στις αρχές του 20ου. Στο Βιομηχανικό Μουσείο της πόλης θα βρείτε τις απαντήσεις για όλες τις πτυχές της ιστορίας της Ερμούπολης.

Κοντά στο λιμάνι, αλλά και μέσα στα στενά της πόλης μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το φαγητό σας. Στα ενδότερα, δοκιμάστε παραδοσιακές γεύσεις σε κάποιο γραφικό ταβερνάκι από τα πολλά που υπάρχουν. Μην ξεχάσετε φυσικά να γευθείτε και το γνωστό λουκούμι Σύρου, πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη. Στο δρόμο σας, κτίρια όπως το θέατρο Απόλλων, ο κινηματογράφος Παλλάς αλλά και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα σημεία θα σας κάνουν να νιώσετε πως ταξιδεύετε στο χρόνο.

Βγαίνοντας από την Ερμούπολη

Άποψη της Άνω Σύρου
Άποψη της Άνω Σύρου

Αφήνοντας πίσω το κέντρο της Ερμούπολης, στον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου μπορεί κανείς να ανακαλύψει τη μουσική ιστορία του νησιού με μία επίσκεψη στο μουσείο του Μάρκου Βαμβακάρη. Εκεί στην Άνω Σύρο δεν θα πρέπει να παραλείψει κανείς να επισκεφθεί και την καθολική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, η οποία βρίσκεται στην κορυφή του οικισμού, αλλά και τις ταβέρνες του Σαν Μιχάλη, όπου η πανοραμική θέα συναντά τις υπέροχες τοπικές γεύσεις.

Η ομορφιά όμως της Σύρου δεν εξαντλείται στην Ερμούπολη. Το νησί διαθέτει εξαιρετικές παραλίες για όλες τις διαθέσεις. Ξεκινάμε με τον μεγαλοπρεπή Γαλησσά, όπου η κοσμοπολίτικη αίσθηση της δεκαετίας του ’70 είναι αυτή που κυριαρχεί. Ενώ παράλληλα, μπορείτε να χαρείτε το μπάνιο σας και στις Αγκαθωπές, στο Αχλάδι, στο Δελφίνι, αλλά και στα Αστέρια που βρίσκονται δίπλα στην Ερμούπολη.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στη Σύρο εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.