Πρέβεζα

Ανακαλύψτε την Πρέβεζα

Ένας προορισμός με μοναδική προσωπικότητα, εμποτισμένη με την ιστορία και επηρεασμένη από την ηπειρωτική, οθωμανική και βενετσιάνικη κληρονομιά της, η Πρέβεζα είναι μια γοητευτική πόλη που παραμένει ανεξερεύνητη από πολλούς. Με τις καταπράσινες βουνοκορφές της να προσφέρουν ένα εκπληκτικό σκηνικό, ενώ ταυτόχρονα το γραφικό της κέντρο συνθέτει άψογα αυτά τα διαφορετικά πολιτιστικά νήματα, η Πρέβεζα είναι μια πόλη που αιχμαλωτίζει τη φαντασία και προσκαλεί τους επισκέπτες να ξεκινήσουν ένα ταξίδι ανακάλυψης. Για όσους δεν έχουν γνωρίσει ακόμα τις ομορφιές της Ηπείρου, η Πρέβεζα είναι σίγουρα μία επιλογή που θα γοητεύσει ακόμα και τον πιο δύσπιστο. Ανακαλύψτε την Πρέβεζα με τις προσφορές ξενοδοχείων του Ekdromi.gr.

Ανακαλύψτε την Πρέβεζα

Η Πρέβεζα μπορεί να σας κερδίσει με πολλούς τρόπους. Ένας από αυτούς είναι σίγουρα οι παραλίες της! Από την αγαπημένη Κυανή Ακτή (ή Γαλάζια Ακτή), το ιδανικό για οικογένειες Αλωνάκι, την ηρεμία που προσφέρει η παραλία Παντοκράτορα που είναι ιδανική και για υποβρύχια εξερεύνηση, όλες οι παραλίες της Πρέβεζας έχουν κάτι όμορφο να προσφέρουν.

Εκτός όμως από τις παραλίες, η Πρέβεζα έχει πολλά περισσότερα να επιδείξει στους επισκέπτες της. Από σημεία σπάνιας φυσικής ομορφιάς και ιστορικού ενδιαφέροντος, ο νομός Πρεβέζης έχει τον τρόπο να κρατά διαρκώς αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών του. Μη χάσετε λοιπόν την ευκαιρία για μία βόλτα στο φαράγγι του ποταμού Αχέροντα που ελίσσεται μέσα από τους νομούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας και ακολουθήστε το μονοπάτι που κάποτε διέσχιζαν οι Σουλιώτες κατά την οθωμανική εποχή. Ξεκινήστε μια πεζοπορία από τη Σκάλα Τζαβέλαινας μέχρι το χωριό Σαμονίβα, παρακολουθώντας τη μαγευτική θέα του στενού και επιβλητικού φαραγγιού του Αχέροντα, που αγκαλιάζεται από τις καταπράσινες πλαγιές των βουνών Παραμυθιάς και Σουλίου.

Θαυμάστε το μνημείο του Ζαλόγγου το οποίο κατέχει μεγάλη σημασία ως σύμβολο της ακλόνητης αγάπης για την ελευθερία καθώς το 1803, 63 γενναίες γυναίκες με παιδιά στην αγκαλιά τους επέλεξαν να πηδήξουν από το βράχο παρά να παραδοθούν στον Τούρκο κατακτητή.

Επισκευθείτε τη λίμνη του Ζηρού, φωλιασμένη κοντά στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας, η λίμνη Ζηρού είναι ένα μαγευτικό φυσικό αξιοθέατο που προσφέρει γραφική ομορφιά και ευκαιρίες αναψυχής. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για πεζοπορία και χαλαρούς περιπάτους κατά μήκος του παραλίμνιου δάσους των Νεροφραξών.

Το μόνο σίγουρο είναι πως μία επίσκεψη στην Πρέβεζα μπορεί να γεμίσει τα μάτια και το μυαλό σας με μοναδικές εικόνες που θα σας μείνουν αξέχαστες.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Πρέβεζα στο Ekdromi.gr

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.