πάργα

Απόδραση στην Πάργα

Η Πάργα είναι δίχως αμφιβολία ένα από τα πλέον αγαπημένα μέρη της Ηπείρου. Δημοφιλής καλοκαιρινός προορισμός (και όχι μόνο) συνδυάζει το πράσινο με το γαλάζιο με τρόπο μοναδικό. Η Πάργα προσφέρει όλα αυτά τα στοιχεία που μπορούν να κάνουν το ταξίδι μας εκεί αξέχαστο. Μοναδική φυσική ομορφιά, γραφική πόλη, μακρά και ενδιαφέρουσα ιστορία. Γεωγραφικά βρίσκεται 77 χιλιόμετρα βόρεια της Πρέβεζας και 48 νότια της Ηγουμενίτσας. Είναι δηλαδή άμεσα προσβάσιμη από τις μεγάλες πόλεις της Ηπείρου. Τι είναι αυτό που κάνει όμως μία απόδραση στην Πάργα πραγματικά ξεχωριστή;

Απόδραση στην Πάργα

Ξεκινάμε από το βασικό συστατικό ενός καλού καλοκαιρινού προορισμού. Η Πάργα είναι γνωστή για τις παραλίες της. Με αμμουδιές που ατενίζουν το Ιόνιο πέλαγος, οι παραλίες της Πάργας μόνο ασυγκίνητους δεν μπορούν να σας αφήσουν. Ο κοσμοπολίτικος Βάλτος, ο καταπράσινος Λύχνος, το Σαρακήνικο αλλά και ο Άγιος Σώστης, θα γεμίσουν τις στιγμές σας με μοναδικές εικόνες. Οι περισσότερες από αυτές αγκαλιάζονται από το πράσινο των δέντρων της περιοχής και απευθύνονται σε κάθε τύπο ταξιδιώτη. Πρόκειται για παραλίες είτε οργανωμένες, είτε ήσυχες και απομονωμένες. Με λίγα λόγια η Πάργα είναι ιδανική για όλα τα γούστα.

Δεν είναι όμως μόνο οι αμμουδιές και το γαλάζιο του νερού που κάνουν την Πάργα ξεχωριστή. Η αίσθηση που κυριαρχεί στον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή που θα βρεθεί στα στενά της, είναι ότι βρίσκεται κυριολεκτικά σε νησί. Τα παραδοσιακά της διώροφα σπίτια με τη νησιώτικη αρχιτεκτονική, τα λιθόστρωτα σοκάκια της και ο παραλιακός της δρόμος κάνουν ταξιδιώτη πραγματικά να ξεχνά πως έφθασε μέχρι εδώ με το αυτοκίνητό του και όχι με πλοίο. Η πόλη της Πάργας ανοίγεται μπροστά από το κάστρο της, αμφιθεατρικά μπροστά από τη θάλασσα, δημιουργώντας ένα πραγματικά νησιώτικο σκηνικό.  Τα μικρά της νησιά που συναντά κανείς στην είσοδο του λιμανιού, κάνουν ακόμα πιο έντονη αυτή την αίσθηση και τότε εύκολα μπορεί κανείς να αντιληφθεί πόσο γοητευτικό είναι το κάδρο της Πάργας. Ταβερνάκια, cafe με όμορφη θεά και όμορφα bar για τη βραδινή σας βόλτα έρχονται και συμπληρώνουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Πάργας.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Πάργα εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.