διακοπές στην τήνο

Διακοπές Τήνος – 10 πράγματα που πρέπει να κάνεις

Στις Κυκλάδες, ανάμεσα από την Άνδρο και τη Μύκονο, βρίσκεται ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά του Αιγαίου. Ο λόγος για την υπέροχη Τήνο, ένα νησί που είναι ευρέως γνωστό για τον Ναό της Παναγίας της Ευαγγελίστριας. Η αλήθεια είναι όμως πως οι διακοπές στην Τήνο, έχουν πολλούς περισσότερους λόγους για να σας μείνουν αξέχαστες.

Διακοπές στην Τήνο – 10 πράγματα που πρέπει να κάνεις

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τα βασικά. Πριν το πλοίο δέσει καλά καλά στο λιμάνι, τα βλέμματα κλέβει ο μεγαλοπρεπής Ναός της Παναγίας. Σήμα κατατεθέν της Τήνου και αφορμή επίσκεψης για χιλιάδες πιστούς κάθε χρόνο. Σίγουρα μια επίσκεψη στη μεγαλόχαρη είναι από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνει κάποιος.

Η Τήνος όμως δεν είναι μόνο θρησκευτικός προορισμός. Ούτε η διασκέδαση στην Τήνο εξαντλεί το ενδιαφέρον της στη χώρα. Βγαίνοντας έξω από το λιμάνι, το νησί κρύβει πολλούς θησαυρούς. Ένας από αυτούς είναι το χωριό Πύργος. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές χωριό της Τήνου. Ο Πύργος διατηρεί αναλλοίωτη την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του, ενώ είναι γνωστός για τις μαρμάρινες κρήνες, τα τέμπλα και οι προσόψεις των σπιτιών. Μία απλή βόλτα θα σας κάνει να νιώσετε πως βρίσκεστε σε υπαίθρια έκθεση τέχνης.

Αφού λοιπόν περιηγούμαστε στα χωριά με τα αξιοθέατα της Τήνου, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει σίγουρα ο Βώλακας. Βασικό χαρακτηριστικό του είναι οι τεράστιες πέτρες, που νομίζει κανείς πως έπεσαν από τον ουρανό. Θέαμα που κάνει το τοπίο σεληνιακό. Και ο Πάνορμος όμως, που είναι χαρακτηρισμένος ως παραδοσιακός οικισμός, θα σας κερδίσει με τις υπέροχες παραλίες του, αλλά και το νησάκι Πλανήτης με τον όμορφο φάρο του.

Όσον αφορά το μπάνιο σας, και εδώ οι επιλογές είναι πολλές. Οι παραλίες της Τήνου είναι γνωστές και μάλιστα η κάθε μία για διαφορετικούς λόγους. Η παραλία με το μεγαλύτερο social impact τα τελευταία χρόνια είναι σίγουρα η Κολυμπήθρα με το κινηματογραφικό της σκηνικό. Άλλωστε, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε δει από κάποιον φίλο μας στο instagram τις 2 πολυθρόνες της, αλλά και τις υπέροχες ομπρέλες της που θυμίζουν μανιτάρια. Τα Καλύβια θα σας κερδίσουν με τα κρυστάλλινά τους νερά, ενώ η Παχιά Άμμος ενδείκνυται για όσους προτιμούν την απομόνωση.

Και ήρθε η ώρα να πούμε για το φαγητό στην Τήνο. Και εδώ η Τήνος δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων. Υπέροχα τοπικά τυριά και καπνιστά αλλαντικά θα σας μαγέψουν τον ουρανίσκο. Επίσης μέσα στο καλοκαίρι λαμβάνει χώρα και η ξακουστή Γιορτή της Κάπαρης. Τέλος, τις τοπικές γεύσεις μπορείτε να τις απολαύσετε και με την μπίρα του νησιού, την Νησος.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στην Τήνο εδώ!

About Ekdromi.gr