διακοπές στην καλαμάτα

Διακοπές Καλαμάτα – Τα Top 10 πράγματα που πρέπει να κάνεις

Σε απόσταση μόλις 2,5 ωρών από την Αττική, η Καλαμάτα αποτελεί έναν προορισμό που τα συνδυάζει (πραγματικά) όλα. Πρόκειται για μια μεγάλη και σύγχρονη πόλη η οποία προσφέρει όλες τις ανέσεις. Διαθέτει πολυτελή ξενοδοχεία, υπέροχα εστιατόρια και έντονη νυχτερινή ζωή. Παράλληλα όμως προσφέρει και μία ατελείωτη παραλία, μοναδικά ιστορικά μνημεία αλλά και εξαιρετικές επιλογές για κοντινές εκδρομές. Ό,τι χρειάζεται δηλαδή ο επισκέπτης. Τι θα λέγατε λοιπόν για αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές στην Καλαμάτα; Η πόλη με τα χίλια πρόσωπα σας περιμένει!

Τα top 10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στην Καλαμάτα

Η πρωτεούσα της Μεσσηνίας προσφέρει πολλές και εξαιρετικές επιλογές για κάθε τύπο ταξιδιώτη αλλά και για κάθε γούστο. Υπάρχουν όμως και κάποια που, ανεξαρτήτως προτίμησης, θα είναι κρίμα να μην τα επισκεφθεί κανείς. Είναι τα σημεία που χαρακτηρίζουν την πόλη και ξεκλειδώνουν όλες τις πτυχές της.

Φαγητό και διασκέδαση στην Καλαμάτα

Καλοκαίρι χωρίς θαλασσινά δεν γίνεται. Πόσο μάλλον σε μία πόλη που μπορεί να συνδυάσει τους θαλασσινούς μεζέδες με θέα δίπλα στο κύμα. Μη χάσετε την ευκαιρία λοιπόν. Τόσο στην παραλία όσο και μέσα στην πόλη, οι επιλογές είναι πολλές και οι προτάσεις γευστικότατες! Το φαγητό στην Καλαμάτα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Περπατώντας κανείς στην παραλία θα έχει τη δυνατότητα να δει και να επισκεφθεί πολλές από τις προτάσεις διασκέδασης που προσφέρονται. Τα beach bar στην Καλαμάτα είναι ικανά να σας παρασύρουν. Άλλωστε, η πόλη δεν κοιμάται ποτέ. Για όσους θέλουν να περάσουν την ημέρα τους στη θάλασσα, και εδώ οι προτάσεις δεν λείπουν. Άλλωστε η παραλία έχει μήκος 13 χιλιόμετρα οπότε κανείς μπορεί εύκολα να βρει τόσο ανοργάνωτα μέρη όσο και οργανωμένες παραλίες που προσφέρουν όλες τις ανέσεις.

Αξιοθέατα στην Καλαμάτα

Η ιστορία και ο πολιτισμός έχουν την τιμητική τους. Το Ενετικό κάστρο της πόλης, η δημοτική βιβλιοθήκη αλλά και τα 4 μουσεία της Καλαμάτας είναι, για τους λάτρεις του πολιτιστικού τουρισμού, σημεία εξαιρετικού ενδιαφέροντος. Στους δρόμους της πόλης θα βρείτε, ακόμα και σήμερα, τα πασίγνωστα Καλαματιανά Μαντήλια. Ίσως το ιδανικό ενθύμιο από την επίσκεψή σας, αλλά και για δώρο στους αγαπημένους σας.

Κοντινές εκδρομές από την Καλαμάτα

Στα 30 μόλις χιλιόμετρα από την πόλη της Καλαμάτας, θα συναντήσετε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους. Την αρχαία Μεσσήνη. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τους ναούς, τα τείχη αλλά και κτίρια που διατηρούνται σε πολύ καλή κατάσταση. Η αρχαία Μεσσήνη όμως δεν είναι το μοναδικό αξιοθέατο που μπορεί κανείς να επισκεφθεί κοντά στην Καλαμάτα. Τα σπήλαια του Δυρού, η Μεσσηνιακή Μάνη, η πετρόχτιστη Καρδαμύλη η Πύλος, η καστροπολιτεία του Μυστρά και τα μονοπάτια του Ταϋγέτου είναι μόνο μερικές από τις προτάσεις που μπορεί κανείς να επισκεφθεί με βάση την Καλαμάτα.

Τι περιμένουμε λοιπόν; Η Καλαμάτα και οι ομορφιές της είναι εδώ και αυτό το καλοκαίρι, ομορφότερες από ποτέ! Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στην Καλαμάτα στο Ekdromi.gr.

About Ekdromi.gr