Εξερευνώντας την Ελλάδα κάνοντας πεζοπορία και καγιάκ

Η Ελλάδα ξεχωρίζει για την απίστευτη ομορφιά της φύσης και τις πλούσιες δραστηριότητες που προσφέρει στους επισκέπτες της. Εάν αγαπάτε την πεζοπορία και το καγιάκ, τότε διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε ιδανικούς προορισμούς για εσάς. 

Ζαγοροχώρια, Ήπειρος

Τα Ζαγοροχώρια είναι ένας παραδοσιακός οικισμός στα βουνά της Ηπείρου που προσφέρει μοναδικές διαδρομές για περιπατητές. Με τα Τζουμέρκα να υψώνονται μπροστά σας και τον ποταμό Άραχθο να αλλάζει ξαφνικά το σκηνικό, τα Ζαγοροχώρια γίνονται ένας ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν περιπέτεια. Εκτός από πεζοπορία, ο ποταμός Άραχθος παρέχει επίσης εξαιρετικές δυνατότητες για καγιάκ. Αν λοιπόν αγαπάτε τα extreme sports, θα μπορέσετε να ανακαλύψετε και με αυτόν τον τρόπο τις γραφικές γέφυρες και τις φυσικές ομορφιές του τοπίου.

Πήλιο, Θεσσαλία

Το Πήλιο, με τα καταπράσινα δάση του και τις υπέροχες παραλίες του, είναι ένας άλλος εξαιρετικός προορισμός για πεζοπορία και καγιάκ. Τα μονοπάτια προσφέρουν εκπληκτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος και συχνά οδηγούν σε κρυφές παραλίες και φυσικές πισίνες. Φυσικά, το τοπίο είναι μοναδικό και η μορφολογία της ακτογραμμής είναι ιδανική και για καγιάκ και γενικότερα για extreme sport. 

Σαμοθράκη, Βόρειο Αιγαίο

Με το Σάος, που είναι και το ψηλότερο βουνό σε νησί του Αιγαίου, η Σαμοθράκη είναι ένας εκπληκτικός προορισμός για πεζοπορία. Μάλιστα το νησί διαθέτει τις μεγαλύτερες διαδρομές πεζοπορίας στην Ελλάδα, με περισσότερα από 240 χιλιόμετρα μονοπατιών και 19 μοναδικές διαδρομές για να ανακαλύψετε. Οι διαδρομές οδηγούν σε καταρράκτες, πηγές και εκπληκτικές παραλίες. Επιπλέον, μπορείτε να εξερευνήσετε το νησί με θαλάσσιο καγιάκ και να γνωρίσετε την ομορφιά του νησιού από τις ακτές του.

Κέρκυρα, Ιόνιο Πέλαγος

Η Κέρκυρα είναι ένας προορισμός για όσους αναζητούν την ιδανική ισορροπία μεταξύ βουνού και θάλασσας. Οι διαδρομές πεζοπορίας προσφέρουν μοναδικές ευκαιρίες για να εξερευνήσετε το νησί και να απολαύσετε εκπληκτική θέα στο Ιόνιο Πέλαγος. Για όσους αναζητούν μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία στο νερό, το καγιάκ στις ακτές της Κέρκυρας με τα κρυστάλλινα νερά (piscina naturale) είναι μια πραγματική απόλαυση. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν εξερεύνηση και με ένα SUP και να ανακαλύψουν κρυμμένους κολπίσκους και σπηλιές.

Η χώρα μας προσφέρει μια εκπληκτική ποικιλία επιλογών για όσους αναζητούν περιπέτεια στη φύση. Χρησιμοποιήστε το Ekdromi.gr για να βρείτε ξενοδοχεία και καταλύματα σε αυτές τις υπέροχες περιοχές και δώστε μας την ευκαιρία να σας βοηθήσουμε να ζήσετε μια αξέχαστη εμπειρία πεζοπορίας και καγιάκ στην Ελλάδα.

About Ekdromi.gr