Η αρχοντική ομορφιά των Σπετσών

Η αρχοντική ομορφιά των Σπετσών

Ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα στολίδια του Αργοσαρωνικού. Ένα νησί που συνδυάζει την γραφικότητα με την αρχοντιά, τη νυχτερινή ζωή με την ιστορία, τη φυσική ομορφιά με τις υπέροχες γεύσεις. Και όλα αυτά, δίπλα σας! Οι Σπέτσες δεν είναι μόνο ένας προορισμός του Σαββατοκύριακου ούτε του καλοκαιριού. Είναι ένα νησί που μπορεί να το γευθεί κανείς είτε λίγες είτε πολλές ημέρες, το Πάσχα ή το φθινόπωρο. Η αρχοντική ομορφιά των Σπετσών παραμένει αναλλοίωτη όλες τις εποχές και μας γοητεύει.

Η αρχοντική ομορφιά των Σπετσών

Το ταξίδι λοιπόν ξεκινά. Το νησί μπορεί να το προσεγγίσει κανείς με δύο τρόπους. Είτε μέσα σε 2 ώρες από τον Πειραιά με flying dolphin, είτε με το αυτοκίνητο μέχρι την Κόστα στο Πόρτο Χέλι. Μπορεί η πρώτη επιλογή να είναι πιο ξεκούραστη και πιο γρήγορη, όμως και το ταξίδι με το αυτοκίνητο έχει τη δική του ομορφιά. Αν είστε από αυτούς που προτιμούν το road trip, θα πρέπει να αποχωριστείτε το αυτοκινητό σας. Μην ανησυχείτε, υπάρχει parking. Στις Σπέτσες απαγορεύονται τα οχήματα, οπότε θα την απολαύσετε περπατώντας, είτε με ποδήλατο, είτε και με άμαξα. Αν πάλι θέλετε να επισκεφθείτε κάποια από τις παραλίες της, υπάρχουν τα τοπικά λεοφωρεία και ταξί.

Η αρχοντιά και η παραδοσιακή γραφικότητα του νησιού γίνονται εύκολα αντιληπτά πριν καν πατήσετε το πόδι σας στο λιμάνι, την Ντάπια. Εκεί μπορεί κανείς να δει το παλιό πολυβολείο μαζί με τα ιστορικά μνημεία. Από την δεξιά πλευρά, δεσπόζει το άγαλμα της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας. Η ιστορική παράδοση και ο σημαντικός ρόλος που διαδραμάτισαν οι καπεταναίοι των Σπετσών στην Επανάσταση του 1821 φανερώνονται σε κάθε πτυχή του νησιού. Στο Μουσείο των Σπετσών, θα δείτε συλλογές από πολλές ιστορικές περιόδους που έζησε το μέρος.

Για τις βουτιές σας στη θάλασσα, επιλογές υπάρχουν πολλές. Μπορείτε να απολαύσετε το χαλαρωτικό σας μπάνιο στους Αγίους Αναργύρους, στην Αγία Μαρίνα, την Αγία Παρασκευή και το Λιγονέρι.

Ιδανικές για αποδράσεις του Σαββατοκύριακου, οι Σπέτσες έχουν πολλές ιστορίες να διηγηθούν και εξίσου πολλές εικόνες για να γεμίσουν το μυαλό του επισκέπτη.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στις Σπέτσες εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.