Άνδρος

Η γοητεία της Άνδρου

Ένα από τα στολίδια των κυκλάδων, λίγο διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Η Άνδρος βρίσκεται μόλις 2 ώρες από τη Ραφήνα και αποτελεί μία εναλλακτική πρόταση απόδρασης. Ένα νησί με τη δική του αρχοντιά, που πηγάζει από τη μεγάλη ναυτική παράδοσή του. Ένα νησί με έντονο το πράσινο στοιχείο (γεγονός σχετικά σπάνιο για κυκλαδονήσι), με υπέροχες παραλίες και το Μπατσί που θα σας κρατά συντροφιά με τις γεύσεις και τους ήχους του. Μία πρόταση λοιπόν που περιλαμβάνει τα πάντα. Όλα τα παραπάνω, και πολλά περισσότερα, συνθέτουν τη γοητεία της Άνδρου. Ας την ανακαλύψουμε.

Η γοητεία της Άνδρου

Η ομορφιά και η διαφορετικότητα της Άνδρου γίνεται αντιληπτή από το πλοίο, τη στιγμή που αυτό προσεγγίζει το λιμάνι του νησιού, το Γαύριο. Οι πρώτες εικόνες μαρτυρούν τον φυσικό πλούτο της Άνδρου. Σε σύγκριση με τα υπόλοιπα νησιά των κυκλάδων, εδώ το τοπίο δεν είναι ξερό. Επίσης, το λιμάνι στο Γαύριο δεν έχει την κινητικότητα των άλλων λιμανιών των Κυκλάδων, απεναντίας, είναι συνήθως αρκετά ήσυχο. Μία πρώτη βόλτα και ένας καφές στο λιμάνι θα σας χαλαρώσουν και θα σας βάλουν αμέσως στο κλίμα του νησιού.

Για τους περισσότερους, η πρώτη επίσκεψη πραγματοποιείται στη Χώρα της Άνδρου. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως είναι η πιο όμορφη χώρα των κυκλάδων. Αν και στο θέμα αυτό οι απόψεις διίστανται, το σίγουρο είναι πως ο αέρας στη χώρα της Άνδρου αποπνέει κάτι διαφορετικό. Μια βόλτα στον κεντρικό πλακόστρωτο πεζόδρομο (Γεωργίου Εμπειρίκου) με τα αρχοντικά σπίτια, ένας καφές στο λιμάνι της χώρας, μια στάση στο άγαλμα του αγνώστου ναυτικού σε κάνουν να ταξιδέψεις στο χρόνο και να νιώσεις τουλάχιστον γοητευμένος με την Άνδρο.

Οι παραλίες της Άνδρου & το Μπατσί

Η εξερεύνηση των παραλιών του νησιού θέλει υπομονή, καλή διάθεση και αντοχή στο χωματόδρομο. Στο τέλος όμως το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει και με το πάραπάνω. Ο Ζόρκος, η Άχλα, η Χρυσή άμμος και πολλές άλλες παραλίες, άλλες οργανωμένες και άλλες ανοργάνωτες, μπορούν να φιλοξενήσουν κάθε τύπο επισκέπτη. Για όσους αρέσκονται και σε κάτι τελείως prive, το νησί διαθέτει και παραλίες πλήρως απομονωμένες, άρκει να ξέρετε τα μυστικά (και να οδηγείτε 4Χ4).

Και για το τέλος, το υπέροχο Μπατσί. Εδώ χτυπά η καρδιά της Άνδρου. Σε αυτό το πανέμορφο γραφικό λιμανάκι είναι μαζεμένα τα νυχτερινά μαγαζιά καθώς και μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια! Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε θαλασσινές γαστρονομικές δημιουργίες σε μερικά από αυτά, αλλά και να πιείτε το cocktail σας ή το ποτό σας με θέα τη θάλασσα.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Άνδρο εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.