η γοητεία της καστοριάς

Η γοητεία της Καστοριάς

Μία πανέμορφη πόλη, ικανή να γοητεύσει τον κάθε επισκέπτη από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα την αντικρίσει. Προορισμός σπάνιας φυσικής ομορφιάς με τα νερά της λίμνης να συνδυάζονται με τη θέα του βουνού και να δημιουργούν υπέροχες εικόνες. Με τη γραφική της πόλη γεμάτη με παραδοσιακά αρχοντικά και νεοκλασικά κτίσματά, αλλά και τις  περίπου 84 βυζαντινές εκκλησίες της. Η γοητεία της Καστοριάς είναι όλα αυτά μαζί, αλλά και πολλά ακόμα. Για αυτό το λόγο, όποιος την επισκέπτεται για πρώτη φορά, πάντα επιστρέφει.

Η γοητεία της Καστοριάς

Η πόλη της Καστοριάς βρίσκεται στο άκρο της Δυτικής Μακεδονίας, περίπου 200 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Αν ισχύει αυτό που λέγεται, πως η πρώτη εντύπωση είναι πάντα η πιο σωστή, τότε για αυτό το μέρος, η πρώτη εικόνα είναι και η πιο εντυπωσιακή. Στην πρώτη επαφή του επισκέπτη, το θέαμα της λίμνης Ορεστιάδας θα τραβήξει το βλέμμα και την προσοχή του. Στο βάθος, τα βουνά Γράμμος και Βίτσι αγκαλιάζουν την πόλη και το τοπίο γίνεται αυτομάτως μαγικό. Με αυτή την εικόνα η Καστοριά καλωσορίζει τους ταξιδιώτες!

Αν σας αρέσει ο χαλαρωτικός περίπατος, είστε στο σωστό μέρος. Η διαδρομή γύρω από τη λίμνη Ορεστιάδα, με τα στενά δρομάκια και τις στροφές της, σας χαρίζει μια εξαιρετική θέα προς τη λίμνη. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να δείτε πολλούς ψαράδες, ποδηλάτες καθώς και περιπατητές που περνούν στιγμές ηρεμίας. Η λίμνη της Καστοριάς, καθώς και το δάσος της έχουν κηρυχθεί «Μνημείο Φυσικού Κάλλους» και προστατεύονται από το πρόγραμμα «Natura 2000» καθώς εκεί διατηρούνται περίπου 200 είδη πουλιών και φυσικά πολλά είδη ψαριών.

Αλλά η Καστοριά δεν είναι μόνο η λίμνη της. Στα ενδότερα, το Ντόλτσο, η παλιά πόλη δηλαδή, είναι ό,τι πρέπει για μία βόλτα στο παρελθόν. Στα σοκάκια, με τα παλιά αρχοντικά σπίτια και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε την ιστορία της πόλης. Σε κάποιο από τα πολλά μεζεδοπωλεία της περιοχής θα ανακαλύψτε μοναδικές τοπικές γαστρονομικές προτάσεις. Ανακαλύψτε την ιστορία και την κουλτούρα της πόλης. Στο Ντόλτσο υπάρχει το Λαογραφικό αλλά και το Ενδυματολογικό μουσείο της Καστοριάς, και τα 2 με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Αν πάλι σας αρέσει η πανοραμική θέα, στον λόφο του Προφήτη Ηλία θα χαρείτε την πόλη και την λίμνη από ψηλά.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων για την Καστοριά εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.