ορεινή αρκαδία

Ορεινή Αρκαδία

Στο κέντρο σχεδόν της Πελοποννήσου, στην αγκαλιά του Μαίναλου, βρίσκουμε μία συστάδα από πανέμορφα χωριά, τα χωριά της Ορεινής Αρκαδίας. Μία περιοχή γεμάτη καταπράσινες πλαγιές και πυκνά ελατοδάση, ιδανική για όσους ψάχνουν μια απόδραση στη φύση. Η Ορεινή Αρκαδία αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για μίνι εξορμήσεις. Στους πρόποδες του Μαίναλου, θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε ένα ή περισσότερα από τα γραφικά χωριά που βρίσκονται εκεί. Κάποια από αυτά είναι πιο γνωστά και προβεβλημένα, κάποια άλλα πιο ανεξερεύνητα, χωρίς έντονη τουριστική ανάπτυξη, όλα όμως μαζί, προσφέρουν το ιδανικό περιβάλλον για κάθε γούστο. Η Δημητσάνα, η Στεμνίτσα, η Βυτίνα, η Καρύταινα, το Λιμποβίτσι και πολλά άλλα μέρη, σας υπόσχονται μια απόδραση που θα μείνει κυριολεκτικά αξέχαστη. Το Ekdromi.gr και εδώ, θα σας προσφέρει τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων για την εξόρμησή σας αυτή.

Ορεινή Αρκαδία

Είναι αλήθεια πως οι περισσότεροι επισκέπτες επιλέγουν κάποιο από τα τρία πιο γνωστά και δημοφιλή χωριά της περιοχής. Την πανέμορφη Δημητσάνα με τις πολλές προτάσεις, τη γραφική Βυτίνα και την Στεμνίτσα με τον δικό της ιδιαίτερο χαρακτήρα. Μία πραγματικά υπέροχη εμπειρία όμως είναι να επισκεφθεί κανείς, έστω για μια βόλτα, και από τα υπόλοιπα χωριά. Οι αποστάσεις μεταξύ τους δεν είναι μεγάλες. Στις, γεμάτες έλατα, πλαγιές του Μαινάλου, φωλιάζουν πολλά άλλα μικρά χωριουδάκια που το καθένα έχει μία δικιά του ιστορία να διηγηθεί. Όπως για παράδειγμα το Λιμποβίτσι, ένας μικρός οικισμός στον οποίο μπορεί κανείς να βρει το σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Δοκιμάστε μια βόλτα στην γραφική Αλωνίσταινα, ένα χωριό κυριολεκτικά χωρισμένο στα δύο, από το ποτάμι της. Γνωρίστε το Βαλτεσινίκο, με τα μεγάλα έλατα και τις πηγές του που αναβλύζουν κρύο νερό. Περάστε από την  Καστανίτσα, σημείο που έχει ανακυριχθεί Ιστορικό Διατηρητέο Μνημείο και Τόπος Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους από την UNESCO. Τέλος, διασχείστε την Κάψια, την Πιάνα, τη Βλαχοράφτη. ‘Ολα τα χωριά της Ορεινής Αρκαδίας έχουν το δικό τους μυστικό αλλά και τρόπο να κλέψουν τις εντυπώσεις σας!

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ορεινή Αρκαδία εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.