διακοπές family friendly

Πράγματα που δεν πρέπει να ξεχνάτε όταν ταξιδεύετε με παιδιά

Καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει διακοπές, σημαίνει ταξίδια και υπέροχες στιγμές με τους αγαπημένους μας, είτε αυτοί είναι η παρέα μας, είτε ο/η σύντροφός μας, είτε η οικογένειά μας. Ειδικότερα στις οικογενειακές διακοπές, όταν δηλαδή ταξιδεύουμε με τα παιδιά μας, τα αισθήματα είναι πολύ πιο έντονα, όπως και οι αναμνήσεις του ταξιδιού που θα διαρκέσουν για μια ζωή, τόσο για τους γονείς, όσο και για τα ίδια τα παιδιά. Πρόκειται όμως και για ένα ταξίδι, μία απόδραση, που οφείλουμε ως γονείς να είμαστε προετοιμασμένοι και να μην ξεχάσουμε ορισμένα συγκεκριμένα πράγματα που θα κάνουν τη ζωή μας, αλλά και τη ζωή των παιδιών μας, πιο εύκολη και πρακτική στο ταξίδι μας! Πάμε λοιπόν να μάθουμε ποια είναι τα πράγματα που δεν πρέπει να ξεχνάτε όταν ταξιδεύετε με παιδιά.

Πράγματα που δεν πρέπει να ξεχνάτε όταν ταξιδεύετε με παιδιά

Είτε ταξιδεύετε με αυτοκίνητο, είτε με πλοίο, είτε ακόμα και με αεροπλάνο, το να είστε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι και να έχετε τα σωστά πράγματα μαζί σας, μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Κρατήστε τα παιδιά σας απασχολημένα: Πολλές φορές ένα πολύωρο ταξίδι με αυτοκίνητο ή με πλοίο μπορεί να φανεί ατέλειωτο στα παιδιά. Φροντίστε να έχετε μαζί σας αντικείμενα αναψυχής, όπως παιχνίδια, βιβλία ζωγραφικής και ψηφιακά παιχνίδια για tablet ή smartphones, έτσι θα κρατήσετε τα παιδιά απασχολημένα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Έγγραφα: Θυμηθείτε να έχετε μαζί σας το πιστοποιητικό γέννησης και τις κάρτες εμβολιασμού του παιδιού σας, εάν απαιτείται για ορισμένους προορισμούς ή για να αποδείξετε την ηλικία του για δωρεάν ταξίδια. Σε πολλές περιπτώσεις τα παιδιά έχουν μειωμένο ή και δωρεάν εισιτήριο, ένα αποδεικτικό της ηλικίας του μπορεί να σας γλιτώσει από περιττά έξοδα.

Πάρτε μαζί σας αρκετά περισσότερα ρούχα: Τα παιδιά τείνουν να γίνονται ακατάστατα, τους αρέσει να τρέχουν, να ανακαλύπτουν πράγματα οπότε πάρτε μαζί σας επιπλέον ρούχα καθώς είναι πιθανό να χρειαστεί να τα αλλάξετε περισσότερες φορές από όσο νομίζετε.

Απολυμαντικό χεριών και μωρομάντηλα: Τα ταξίδια μας φέρνουν σε επαφή με πολύ κόσμο αλλά και με πολυσύχναστους χώρους. Μείνετε απαλλαγμένοι από τα μικρόβια που κυκλοφορούν καθαρίζοντας τα χέρια και τις επιφάνειες κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας.

Νερό: Ειδικά το καλοκαίρι, καλό θα είναι να έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκάλι νερό. Αν το παιδί είναι μικρό και διψάσει, ή αν ακόμα εκτεθεί για πολύ ώρα στον ήλιο, θα πρέπει να ενυδατώνεται συχνά.

Καπέλο για τον ήλιο και παιδικό αντιηλιακό: Προστατέψτε τα παιδιά σας από τον ήλιο και διατηρήστε το δέρμα τους ενυδατωμένο με αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

Σνακ: Φέρτε μαζί σας υγιεινό φαγητό από το σπίτι και αποφύγετε να βασίζεστε αποκλειστικά στις επιλογές των πλοίων ή των αεροδρομίων.

Κουτί πρώτων βοηθειών: Έχετε μαζί σας βασικά φάρμακα και ένα βασικό κουτί πρώτων βοηθειών. Ορισμένα τσιμπήματα που για τους μεγάλους μπορεί να είναι ακίνδυνα, μπορούν να προκαλέσουν πόνο στο παιδί και να του χαλάσουν τις διακοπές.

Ταξιδιωτική ασφάλιση: Βεβαιωθείτε ότι έχετε πλήρη ταξιδιωτική ασφάλιση για να καλύψετε τυχόν απροσδόκητες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Άνετα ρούχα: Ντύστε τα παιδιά σας με άνετα ρούχα που αναπνέουν και είναι κατάλληλα για τον τρόπο ταξιδιού και τις καιρικές συνθήκες.

Καροτσάκι: Ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας, φέρτε μαζί σας ένα καροτσάκι ή ένα μεταφορέα μωρού για ευκολία κατά τη διάρκεια της μεταφοράς.

Φορητός φορτιστής: Διατηρήστε τις συσκευές σας φορτισμένες για να διασκεδάζετε τα παιδιά και να παραμένετε συνδεδεμένοι όπου και αν βρίσκεστε.

Εντοπιστής παιδιών: Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή εντοπισμού παιδιού για να παρακολουθείτε το παιδί σας σε πολυσύχναστα μέρη.

Υπομονή και ευελιξία: Τέλος, φέρτε μαζί σας θετική στάση, υπομονή και ευελιξία για να αντιμετωπίσετε τυχόν απροσδόκητες καταστάσεις και να εξασφαλίσετε μια ομαλή ταξιδιωτική εμπειρία για την οικογένειά σας.

All inclusive Ξενοδοχεία: Τα all inclusive ξενοδοχεία είναι η απόλυτη λύση για οικογενειακές διακοπές καθώς σας προσφέρουν τον απόλυτο έλεγχο στο budget και τις μετακινήσεις σας, προσφέρουν ένα άνετο και ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά και, πολλά από αυτά, διαθέτουν ειδικούς χώρους για παιδιά καθώς και προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης!

Με αυτά τα στοιχεία και μια θετική νοοτροπία, η ταξιδιωτική περιπέτεια της οικογένειάς σας είναι βέβαιο ότι θα είναι ευχάριστη και χωρίς άγχος!

About Ekdromi.gr