Παραλίες Κύθηρα

Τοπ παραλίες στα Κύθηρα

Κάτω από το ανατολικό πόδι της Πελοποννήσου βρίσκουμε ένα από τα πιο όμορφα και ενδιαφέροντα νησιά μας, τα Κύθηρα. Νησί με πλούσια ιστορία αλλά και υπέροχες ομορφιές. Τα Κύθηρα ανήκουν στο σύμπλεγμα των επτανήσων παρ’ ότι δεν βρίσκονται στο Ιόνιο. Παράλληλα, διοικητικά ανήκουν στον Πειραιά. Το ορεινό τοπίο τους, όταν συναντά τη θάλασσα, δημιουργεί παραλίες μοναδικής φυσικής ομορφιάς. Ας ανακαλύψουμε ποιες είναι οι τοπ παραλίες στα Κύθηρα

Τοπ παραλίες στα Κύθηρα

Καλάδι
Τοπ παραλίες στα Κύθηρα
Καλάδι

Αν μη τι άλλο το νησί των Κυθήρων δεν στερείται όμορφων παραλιών. Αν σκοπός σας είναι να τις εξερευνήσετε όλες, σίγουρα χρειάζεστε αρκετές ημέρες. Αν πάλι η διάρκεια τις παραμονής σας δεν σας επιτρέπει κάτι τέτοιο, πρέπει να επιλέξετε με προτεραιότητα τόσο την ομορφιά, όσο και τις προσωπικές σας επιθυμίες σας. Για τους περισσότερους λοιπόν, η πιο όμορφη και δημοφιλής παραλία των Κυθήρων είναι το Καλάδι. Στο Καλάδι θα σας μαγέψουν τα γαλαζοπράσινα νερά του αλλά και το υπέροχο θέαμα που προσφέρει από ψηλά. Αυτό που την κάνει πραγματικά να ξεχωρίζει είναι το ότι η παραλία χωρίζεται ουσιαστικά σε τρία μέρη, με το τρίτο να είναι και το πιο εντυπωσιακό αφού για να το διασχείσετε περνάτε μέσα από μία μικρή σπηλιά. Αν πάλι προτιμάτε τις οργανωμένες παραλίες, μια από τις καλύτερες επιλογές είναι σίγουρα το Καψάλι. Εκεί σας ανταμοίβει με την υπέροχη θέα της η Χύτρα και το κάστρο της Χώρας. Στην αμμμουδιά σας περιμένουν ξαπλώστρες και ομπρέλες ενώ τριγύρω υπάρχουν και πολλά καφέ και μπαρ.

Μελιδόνι
Μελιδόνι

Στα νοτιοδυτικά του νησιού βρίσκουμε το Μελιδόνι. Ψιλή άμμος και κρυστάλλινα νερά σας περιμένουν ενώ μπορείτε να την προσεγγίσετε και ακτοπλοϊκώς με σκάφος. Αν κινείστε στα βορειοανατολικά των Κυθήρων, σας περιμένει η παραλία της Αγίας Πελαγίας στο ομώνυμο χωριό. Εναλλακτικά, πάλι στα βορειοανατολικά, βρίσκεται και η υπέροχη, οργανωμένη παραλία των Φούρνων.

Άλλες εξίσου όμορφες παραλίες στα Κύθηρα είναι ο Χαλκός, το Διακόφτι, η Κομπονάδα, το Καλάμι, η Λορέτζου, το Σπαραγαρίο, αλλά και οι δύο παραλίες με το όνομα Φυρή Άμμος, στην Αγία Πελαγία και τον Κάλαμο.

Ανακαλύψτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στα Κύθηρα στο Ekdromi.gr.

About Ekdromi.gr