Τα ομορφότερα ξενοδοχεία του Ναυπλίου

Τα 10 αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε στο Ναύπλιο

Το Ναύπλιο, αποτελεί μία από τις πιο γραφικές πόλεις, με τεράστια ιστορία και ξεχωριστή ομορφιά. Είναι ένας προορισμός που πρέπει να βρίσκεται στη λίστα των ταξιδιών που πρέπει να κάνει κάποιος στην Ελλάδα, είτε για απόδραση του Σαββατοκύριακου, είτε για πολυήμερες διακοπές. Το Ναύπλιο έχει διαδραματήσει μείζονα ρόλο στην ελληνική ιστορία, ενώ ως τουριστικός προορισμός συνδυάζει τον πολιτισμό με την κοσμοπολίτικη αύρα. Παράλληλα, ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα του Ναυπλίου είναι το γεγονός πως αποτελεί ιδανικό προορισμό όλες τις στιγμές του χρόνου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η ομορφιά της υπέροχης αυτής πόλης ταιριάζει με κάθε εποχή. Η διαχρονική ομορφιά του Ναυπλίου, οι ιστορία του που είναι ορατή μέσα από κάθε στενό δρομάκι του, αλλά και οι βόλτες που μπορεί να κάνει κάποιος στην υπέροχη Ακροναυπλία, το καθιστούν ως έναν από τους πιο ενδιαφέροντες προορισμούς με πολλούς και φανατικούς θαυμαστές. Ανακαλύψτε τα 10 αξιοθέατα που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε κατά την επίσκεψή σας. 

Τα 10 αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε στο Ναύπλιο

Η θέα του Ναυπλίου από το Κάστρο του Παλαμιδίου
Η θέα του Ναυπλίου από το Κάστρο του Παλαμιδίου
  • Παλαμήδι: Το Παλαμήδι αποτελεί το εμβληματικό κάστρο του Ναυπλίου. Ανεβαίνοντας τα 999 σκαλιά του και περπατώντας στα μονοπάτια του, θα ανακαλύψετε μοναδικά ιστορικά μνημεία όπως τη φυλακή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, αλλά και θα απολαύσετε μία πανοραμική θέα στην πόλη και τον Αργολικό κόλπο.
  • Ακροναυπλία: Η βραχώδης χερσόνησος της Aκροναυπλίας αποτελεί τον παλιότερο περιτειχισμένο οικισμό στο Ναύπλιο, ήταν δηλαδή η Ακρόπολη του Ναυπλίου, η οποία μας μαρτυρά την πλούσια ιστορία της από την αρχαιότητα έως και τα τέλη του 15ου αιώνα.
  • Αρχαιολογικό Μουσείο: Το αρχαιολογικό μουσείο Ναυπλίου στεγάζεται από τη δεκαετία του 1930 σε ένα επιβλητικό τριώροφο ενετικό κτήριο στην πλατείας Συντάγματος. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μνημεία της εποχής της Ενετοκρατίας στην Ελλάδα.
  • Λιμάνι του Ναυπλίου: Η παραθαλάσσια προβλήτα, τα πολύχρωμα βαρκάκια και τα παραδοσιακά καφενεία δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα. Το λιμάνι του Ναυπλίου είναι γραφικό αλλά και πλήρως εξοπλισμένο.
  • Πολεμικό Μουσείο: Το Πολεμικό Μουσείο Ναυπλίου στεγάζεται στο κτίριο της Πρώτης Σχολής Ευελπίδων. Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε την ιστορία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας αλλά και τη συμμετοχή των κατοίκων της Αργολίδας στους αγώνες του Ελληνικού Έθνους, από την Ελληνική επανάσταση μέχρι την απελευθέρωση από τα στρατεύματα Κατοχής.
  • Παραλία Αρβανιτιά: Η παραλία Αρβανιτιά βρίσκεται σχεδόν μέσα στην πόλη του Ναυπλίου. Για να φτάσετε σε αυτήν χρειάζονται μόνο 10 λεπτά περπάτημα από οποιοδήποτε σημείο της πόλης και αυτός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους που την κάνουν τόσο προσιτή και δημοφιλή.
  • Ποτοποιία Καρώνη: Η ποτοποιία Καρώνη βρίσκεται στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής Ναυπλίου, 2 λεπτά από το κέντρο της πόλης. Πρόκειται για μια ποτοποιία με 145 χρόνια συνεχούς λειτουργίας στα οποία παράγεται εξαιρετικής ποιότητας ούζο, τσίπουρο και μαστίχα αλλά και εκλεκτό εκχύλισμα βύσσινου (λικέρ βύσσινο) με βύσσινα από την περιοχή της Αρκαδίας. Οι εγκαταστάσεις είναι επισκέψιμες για το κοινό και συνδυάζονται και με γευστικές δοκιμές. 
  • Πλατεία Συντάγματος: Η πλατεία Συντάγματος είναι η καρδιά του Ναυπλίου τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερα. Αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη και τη συνοδεύει σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας της ενώ βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.
  • Μπούρτζι: Το Μπούρτζι, αποτελεί ένα εντυπωσιακό κάστρο που εγκαινιάστηκε το 1473 και βρίσκεται στο νησάκι των Αγίων Θεοδώρων, το οποίο απλώνεται μέσα στον κόλπο του Ναυπλίου, λίγα μόλις μέτρα από το λιμάνι.
  • Παραλία Καραθώνα: Η παραλία Καραθώνα βρίσκεται περίπου τέσσερα χιλιόμετρα έξω από το Ναύπλιο, στα ανατολικά του κάστρου του Παλαμηδίου. Διαθέτει πολλά χιλιόμετρα αμμουδιάς και σε συνδυασμό με τους ευκάλυπτους αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της περιοχής.

Κάθε γωνιά του Ναυπλίου κρύβει κάτι μοναδικό. Απολαύστε την πολυποικιλία των αξιοθέατων και ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία σε αυτήν την όμορφη πόλη της Ελλάδας. Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στο Ναύπλιο στο Ekdromi.gr.

About Ekdromi.gr