χειμωνιάτικα ιωάννινα

Χειμωνιάτικα Ιωάννινα

Μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας. Η πόλη των Ιωαννίνων, η πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού, αλλά και ολόκληρης της Ηπείρου, αποτελεί δίχως αμφιβολία έναν προορισμό με μεγάλη ιστορική παράδοση αλλά και πλούσια φυσική ομορφιά. Πρόκειται για μια σύγχρονη πόλη με μοναδικά αξιοθεατα, αλλά και βάση για υπέροχες κοντινές εξορμήσεις σε υπέροχα μέρη. Μέρος που διατηρεί την ομορφιά του όλες τις εποχές του χρόνου, όμως τα χειμωνιάτικα Ιωάννινα διαθέτουν μια ξεχωριστή γοητεία που αιχμαλωτίζει τον επισκέπτη.

Χειμωνιάτικα Ιωάννινα

Η πόλη των Ιωαννίνων είναι, καταρχάς, γνωστή για τη λίμνη της, τη δημοφιλή λίμνη Παμβώτιδα, άλλα και το υπέροχο Νησί της. Ένα νησί χωρίς όνομα που ο κόσμος το αποκαλεί απλά “νησί”. Πρόκειται για ένα μέρος με μεγάλη ιστορία και πολλούς θρύλους που το ακολουθούν. Τα νερά της λίμνης δίνουν ένα ξεχωριστό τόνο στην πόλη και την κάνουν αξιολάτρευτη. Μία βόλτα γύρω από αυτήν θα σας πείσει.

Τα Ιωάννινα είναι ο ιδανικός προορισμός για κάθε τύπο ταξιδιώτη. Για όσους αρέσκονται σε βόλτες στην πόλη αλλά και για χαλαρωτικές εκδρομές στη φύση. Η επίσκεψη στα Ιωάννινα είναι ένα ταξίδι στην ιστορία αλλά και για μια βόλτα στην Ελληνική παράδοση. Είναι ένας προορισμός που μπορεί να συγκινήσει και τους πλέον απαιτητικούς.

Σε ολόκληρη την πολη των Ιωαννίνων να συναντήσετε πολλά ιστορικά μνημεία, ορθόδοξες εκκλησίες και τζαμιά, αλλά και παλιά αρχοντικά σπίτια. Σε αυτή την πόλη, κάθε περιόδος της ιστορίας έχει αφήσει το σημάδι της. Και όσον αφορά το σήμερα, τα Ιωάννινα είναι ταυτόχρονα μια ζωντανή και μοντέρνα πόλη που προσφέρει όλες τις ανέσεις αλλά και πληθώρα επιλογών στους επισκέπτες της.

Αν σας γοητεύουν οι κοντινές αποδράσεις, πολύ κοντά στα Ιωάννινα βρίσκονται και τα γνωστά Ζαγοροχώρια. Ένας από τους πιο αγαπημένους χειμερινούς προορισμούς. Προορισμός με μοναδική παραδοσιακή αρχιτεκτονική και σπάνια φυσική ομορφιά. Επίσης με αφετηρία τα Ιωάννινα, και σε απόσταση περίπου μισής ώρας, υπάρχουν δεκάδες υπέροχες προτάσεις για κάθε είδος ταξιδιώτη. Μπορεί κανείς να δοκιμάσει ορειβασία, rafting και canoeing, περίπατο και ποδηλασία στη φύση και πολλές άλλες δραστηριότητες.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στα Ιωάννινα εδώ!

About Ekdromi.gr