Νάουσα

Εξόρμηση στη Νάουσα

Νάουσα. Μια όμορφη ορεινή πόλη χτισμένη στους πρόποδες του όρους Βέρμιο. Στον νομό Ημαθείας που ανήκει, αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη (μετά την πρωτεύουσα Βέροια). Πόλη με σημαντικό ρόλο στη νεότερη ιστορία της χώρας κυρίως κατά την περίοδο των απελευθερωτικών αγώνων το 1822. Χάρη στιε θυσίες των κατοίκων της την περίοδο αυτή, από το 1955 έχει λάβει το χαρακτηρισμό «Ηρωική πόλη». Στις μέρες μας η Νάουσα είναι μια σπουδαία βιομηχανική και γεωργική πόλη. Παράλληλα, φημίζεται για το κρασί της, τα φρούτα που παράγει, αλλά και το γνωστό καρναβάλι της. Αποτελεί λοιπόν ιδανικό προορισμό τόσο για φυσιολάτρες, όσο και για ταξιδιώτες που αναζητούν την “εμπειρία” στο ταξίδι τους καθώς διατηρεί σε πολύ μεγάλο βαθμό την παραδοσιακή της αρχιτεκτονική.

Εξόρμηση στη Νάουσα

Η πόλη της Νάουσας διασχίζεται από τον ποταμό «Αραπίτσα». το πέρασμα του ποταμού αυτού, δημιουργεί υπέροχες εικόνες σε πολλά σημεία της πόλης. Παράλληλα, μια βόλτα στα στενά και τους δρόμους της Νάουσας θα σας κάνει να ανακαλύψετε την τοπική Μακεδονική αρχιτεκτονική αλλά και τα υπέροχα παλιά κλωστοϋφαντουργεία του 19ου αιώνα.

Από τους πιο γνωστούς και αγαπημένους προορισμούς των φυσιολατρών είναι σίγουρα το άλσος του Αγίου Νικολάου. Βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη και από εκεί ξεκινά το ταξίδι του ο ποταμός Αραπίτσα. Είναι το σημείο που ουσιαστικά δίνει ζωή σε όλοκληρη την περιοχή και αποτελεί πραγματικά ένα υπέροχο σκηνικό γεμάτο όμορφες φυσικές εικόνες. Το άλσος του Αγίου Νικολάου καλύπτεται από δέντρα και τεχνητές λίμνες. Δεν θα πρέπει να ξεχάσετε να δοκιμάσετε την υπέροχη πέστροφα που βγάζει ο ποταμός.

Η Νάουσα φημίζεται για το κρασί της, και την τοπική ποικιλία της, το “Ξινόμαυρο”, κατά την επίσκεψή σας στη Νάουσα θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε πολλά και ενδιαφέροντα οινοποιεία, να επιδοθείτε σε wine testing δοκιμάζοντας την τοπική ποικιλία αλλά και να κάνετε τις αγορές σας. Σίγουρα τα οινοποιεία της Νάουσας αποτελούν μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει η πόλη.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στη Νάουσα εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.