βόλτα στους δελφούς

Βόλτα στους Δελφούς

Βρίσκονται μόνο 2 ώρες απο την Αθήνα και, δίχως αμφιβολία, αποτελούν ένα από τα πλέον γνωστά αρχαιολογικά μνημεία της χώρας. Οι Δελφοί, ή αλλιώς “ο Ομφαλός της γης”, και το διάσημο Μαντείο τους, είναι πάντα μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για όμορφα 2ήμερα κοντά στη φύση αλλά και την ιστορία και τον πολιτισμό. Τι θα λέγατε λοιπόν για μια γρήγορη βόλτα στους Δελφούς; Η πολιτιστική κληρονομιά βρίσκεται εκεί για αιώνες και είναι ικανή να τραβά πάντα το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Βόλτα στους Δελφούς

Ο χώρος του Μαντείου σίγουρα προκαλεί δέος, η σημαντικότητα του χώρου αυτού τα αρχαία χρόνια ήταν τεράστια. Αφήστε το μυαλό σας να ταξιδέψει και σκεφτείτε πως στο μέρος αυτό, λάμβανε χώρα μια μοναδική θρησκευτική εμπειρία καθώς όποιος ήθελε να μάθει τα μελλούμενα λάμβανε τον ανάλογο χρησμό και τις απαντήσεις που ήθελε. Οι ιερείς του θεού Απόλλωνα έδιναν λοιπόν τις συμβουλές τους οι οποίες έπρεπε να τηρούνται κατά γράμμα.

Ο ομφαλός της γης

Σύμφωνα πάντα με τον μύθο, ο πατέρας των 12 θεών, ο Δίας, απελευθέρωσε 2 αετούς, τον έναν από την Ανατολή και τον άλλον από τη Δύση. Η συνάντησή τους έγινε ακριβώς στο σημείο που βρίσκονται οι Δελφοί. Έτσι, το ιερό μέρος αυτό ονομάστηκε “Ομφαλός της γης”. Ακόμα ένα χαρακτηριστικό της σημαντικότητας των Δελφών για τους αρχαίους, όνομα που διατηρείται μέχρι τις μέρες μας.

Προσφορές ξενοδοχείων στους Δελφούς

Αν θέλετε να συνδυάσετε τη διαμονή σας στους Δελφούς με όμορφη θέα, τότε σίγουρα η επιλογή σας πρέπει να είναι το 4* Amalia Delphi Hotel. Χτισμένο σε ένα εντυπωσιακό σημείο στους πρόποδες του Παρνασσού, σας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσετε τη θέα από την κοιλάδα ως τη θάλασσα, την Ιτέα και το Γαλαξίδι. Βασισμένο στην πέτρα και το μάρμαρο, είναι ικανό να κάνει τη διαφορά και να σας χαρίσει μια πραγματικά ξεχωριστή διαμονή.

Το King Iniohos Hotel αποτελεί την ιδανική επιλογή για τις χειμερινές σας αποδράσεις. Με το δικό του παραδοσιακό εστιατόριο και το μεγάλο του σαλόνι με μπαρ και τζάκι, αλλά και τη θέα που προσφέρει στο βουνό του Παρνασσού, δημιουργεί το τέλειο περιβάλλον για στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης.

Αν είστε από αυτούς που αναζητούν κάτι πραγματικά ιδιαίτερο, τότε η αρχιτεκτονική του 4* Delphoi Palace θα σας συναρπάσει. Χτισμένο το 1950, έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο. Οι πρόσφατες ανακαινίσεις του όμως το καθιστούν ένα σύγχρονο και πολυτελές ξενοδοχείο. Ένα ξενοδοχείο έτοιμο να προσφέρει όλες τις ανέσεις που θα κάνουν την επίσκεψή σας πραγματικά ξεχωριστή.

Η κλασική γοητεία των Δελφών

Ο “ομφαλός της γης” αποτελεί έναν κλασικό και όμορφο προορισμό για αποδράσεις του Σαββατοκύριακου. Άλλωστε, δεν είναι μόνο η ομορφιά και η γαλήνη του τοπίου που προσφέρει. Για όποιον έχει ασχοληθεί με την ιστορία του συγκεκριμένου μέρους, το πρώτο αίσθημα που του δημιουργείται είναι τουλάχιστον δέος. Πρόκειται για το σημείο στο οποίο συναντήθηκαν οι 2 αετοί που έστειλε ο θεός Δίας (έναν από την Ανατολή και έναν από τη Δύση). Για τον λόγο αυτό, για τη συνάντηση των 2 αετών, το σημείο χαρακτηρίστηκε ως “ο Ομφαλός της Γης”. Εκεί, ο θεός Απόλλωνας ίδρυσε το ιερό του, σκοτώνοντας τον δράκοντα Πύθωνα. Εκεί, στους Δελφούς, η Πυθία έδινε τους χρησμούς της στο ξακουστό μαντείο της αρχαίας Ελλάδας. Κάπως έτσι λοιπόν, οι Δελφοί ανακηρύχτηκαν Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς από τον UNESCO το 1972. Κάπως έτσι, η κλασική γοητεία των Δελφών μας συναρπάζει μέχρι σήμερα.

Μνημεία, μουσεία και πολλά άλλα μέρη τεράστιου ιστορικού ενδιαφέροντος θα γεμίσουν τις ημέρες σας στους Δελφούς. Ο ναός του θεού Απόλλωνα είναι σίγουρα ένα από τα πιο γνωστά, όπως και το αρχαίο θέατρο. Η Κασταλία πηγή, όπου εξαγνιζόταν η Πυθία, μετά τους χρησμούς της, είναι σίγουρα ακόμα ένα μέρος που αξίζει να δει κανείς. Το αρχαιολογικό Μουσείο, χτισμένο το 1903, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της Ελλάδας, με μοναδικά εκθέματα από τις ανασκφές που έχουν γίνει στην περιοχη.

Παράλληλα, εκτός από τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, η πόλη των Δελφών δεν παύει να είναι μια όμορφη πόλη με πολύ ωραία μέρη όπου μπορεί κανείς να χαλαρώσει και να περάσει ευχάριστα την ώρα του. Εστιατόρια, καφέ και μπαρ αλλά και όμορφα μαγαζιά με αναμνηστικά θα γεμίσουν τις ώρες σας στην πόλη. Αν πάλι προτιμάτε κάτι πιο έντονο για την παραμονή σας, ακριβώς δίπλα από τους Δελφούς βρίσκεται η υπέροχη Αράχωβα.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων για τους Δελφούς εδώ!

Δελφοί – Το Μαντείο

Οι Δελφοί, από την εποχή της αρχαιότητας, ονομάζονταν «Ομφαλός της Γης». Ονομασία που δεν είναι τυχαία. Σύμφωνα με το μύθο ο θεός Δίας απελευθέρωσε δύο αετούς, ο ένας ξεκίνησε από την Ανατολή και ο άλλος από τη Δύση. Η συνάντησή τους έγινε στο σημείο αυτό το οποίο ονομάστηκε και Κέντρο της Γης. Στους ομηρικούς χρόνους η πόλη των Δελφών αναφέρεται με την ονομασία «Πυθώ».

Το σημαντικότερο μνημείο της περιοχής είναι το Μαντείο των Δελφών το οποίο θεωρούταν ως το σημαντικότερο μαντείο των αρχαίων χρόνων. Αρχικά το μαντείο άνηκε στη Γαία, η οποία ζούσε εκεί με τον γιο της Πύθωνα. Αυτό μέχρι τη στιγμή που ο θεός Απόλλωνας σκότωσε τον Πύθωνα και το μέρος έγινε δικό του. Στα αρχαία Ελληνικά «Δέλφις» σημαίνει Δελφίνι, από εκεί προέρχεται και η ονομασία των Δελφών καθώς ο θεός Απόλλωνας, κατά την επιστροφή του, οδήγησε (με τη μορφή δελφινιού) ένα καράβι με ναυτικούς από την Κρήτη για να χτίσουν το ιερό του και στη συνέχεια να γίνουν ιερείς του.

Η σημαντικότητα του Μαντείου των Δελφών ήταν τεράστια στην αρχαία εποχή. Όλοι όσοι επιθυμούσαν μια οποιαδήποτε συμβουλή το επισκέπτονταν για να λάβουν τους ανάλογους χρησμούς. Επρόκειτο για μια μοναδική θρησκευτική εμπειρία, όλα τα ερωτήματα των ανθρώπων λάμβαναν απαντήσεις και στη συνέχεια οι συμβουλές που προέκυπταν από τους ιερείς του θεού Απόλλωνα θα έπρεπε να ακολουθούνται κατά γράμμα.

Στη σημερινή εποχή οι Δελφοί είναι μια περιοχή με έντονο τουριστικό ενδιαφέρον. Έχει χαρακτηριστεί Μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO και, εκτός της πληθώρας των αρχαιολογικών χώρων, διαθέτει μουσείο, μια σειρά από Ιερές Μονές καθώς και το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο.

Οι Δελφοί αποτελούν έναν από τους πιο γνωστούς χειμερινούς προορισμούς της Ελλάδας ενώ βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το χωριό της Αράχωβας (εξίσου δημοφιλής προορισμός για το χειμώνα) και από το Γαλαξείδι.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στους Δελφούς εδώ!

About Ekdromi.gr