τσεπέλοβο ζαγοροχώρια

Γιορτές στα Ζαγοροχώρια

Όσοι γοητεύονται από τη μαγεία της Ηπείρου, τα υπέροχά της ορεινά τοπία και την φανταστική εναλλαγή του λευκού (το χειμώνα) με το πράσινο, σίγουρα ξέρουν να εκτιμούν τη μοναδικότητα των Ζαγοροχωρίων. Δεν είναι τυχαίο πως τα Ζαγοροχώρια αποτελούν, στη συνείδηση των περισσοτέρων, ίσως το πιο όμορφο στολίδι της Ηπείρου. Η φυσική τους ομορφιά έρχεται και δένει απόλυτα με την παραδοσιακή τους αρχιτεκτονική. Στα Ζαγοροχώρια δημιουργούνται εικόνες σπάνιας ομορφιάς. Ικανές να γεμίσουν το μυαλό του επισκέπτη και να τον κάνουν να θέλει να εξερευνήσει κάθε πτυχή της ευρύτερης περιοχής. Τι καλύτερο λοιπόν από το να ξεκινήσει κανείς την εξερεύνησή του τώρα, περνώντας τις φετινές γιορτές στα Ζαγοροχώρια.

Γιορτές στα Ζαγοροχώρια

Δεν είναι ένα ούτε δύο, ούτε καν δέκα, τα Ζαγοροχώρια είναι 46. Πράγμα που αυτόματα σημαίνει πως πρέπει να έχει κανείς μέρες μπροστά του για να τα γνωρίσει. Η απόστασή από την Αθήνα είναι αρκετά μεγάλη, οπότε (για όσους έρχονται από Αττική) τα Ζαγοροχώρια δεν προτείνονται για 2ήμερες αποδράσεις. Είναι ένας προορισμός που θέλει το χρόνο του.

Είναι λοιπόν όντως μια μεγάλη ευκαιρία για όποιον θέλει να τα γνωρίσει, να περάσει εκεί τις φετινές γιορτές, να ζήσει από κοντά τα ορεινά αυτά χωριά σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια, ντυμένα στα λευκά, σε γιορτινή ατμόσφαιρα, να θαυμάσει το φαράγγι του Βίκου, να περπατήσει ανάμεσα στα πετρόκτιστα παραδοσιακά αρχοντικά, να περιπλανηθεί στους γραφικούς οικισμούς, να φωτογραφίσει τις μαρμάρινες βρύσες και στο τέλος να νιώσει τη ζεστασιά σε ένα από τα πολλά εστιατόρια στα οποία θα δοκιμάσει τις τοπικές σπεσιαλιτέ και θα βρει ένα όμορφο και φιλόξενο μέρος για να χαλαρώσει. Οι πιο φημισμένες επιλογές της περιοχής είναι το Πάπιγκο (μικρό και μεγάλο), η Βίτσα και τα χωριά του Άνω Βίκου. Θα είναι κρίμα όμως να ξεχωρίσουμε κάποιο καθώς όλα, και τα 46 έχουν το δικό τους μοναδικό τρόπο να κερδίζουν τον επισκέπτη, έχουν όλα τα δικά τους μυστικά.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στα Ζαγοροχώρια εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *