η αρμάτα στις σπέτσες

Η Αρμάτα στις Σπέτσες

Κάθε χρόνο το Σεπτέμβριο, και συγκεκριμένα το 2ο Σάββατο, οι Σπέτσες φορούν τα καλά τους για να γιορτάσουν την Αρμάτα. Πλήθος κόσμου από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό επισκέπτεται το νησί των Σπετσών για να ζήσει από κοντά τις εορταστικές εκδηλώσεις. Για δει το μοναδικό θέαμα που ετοιμάζει το νησί για αυτή την τόσο σημαντική για την ιστορία του μέρα. Και φέτος η Αρμάτα στις Σπέτσες ανοίγει τις πόρτες της και σας περιμένει!

Η Αρμάτα στις Σπέτσες

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Αρμάτας γίνονται προς τιμήν των ηρώων Σπετσιωτών. Αφορμή είναι η Ναυμαχία που έλαβε χώρα στις 8 Σεπτεμβρίου του 1822. Ναυμαχία η οποία αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της Επανάστασης του 1821. Μπροστά στο λιμάνι των Σπετσών από νωρίς το απόγευμα συρρέει πλήθος κόσμου για να δει τις εκδηλώσεις.  Για να παρακολουθήσει την αναπαράσταση της ιστορικής αυτής ναυμαχίας η οποία ολοκληρώνεται με την πυρπόληση του ομοιώματος της τούρκικης ναυαρχίδας. Μετά το τέλος της αναπαράστασης αυτής (στην οποία συμμετέχουν εκατοντάδες κάτοικοι του νησιού) ακολουθεί ένα φαντασμαγορικό θέαμα. Εκατοντάδες πυροτεχνήματα κάνουν κυριολεκτικά την νύχτα, μέρα και αφήνουν τους επισκέπτες με το στόμα ανοιχτό. Η υπόλοιπη βραδιά βρίσκει όλο τον πληθυσμό των Σπετσών (κατοίκους και επισκέπτες) στους δρόμους γεμίζοντας τα bar και τα εστιατόρια ή απλά κάνοντας βόλτα στο γιορτινό κέντρο και λιμάνι του νησιού.

Η Αρμάτα αποτελεί ένα από τις πιο γνωστές και δημοφιλείς εκδηλώσεις και δεν είναι λίγοι αυτοί που προτιμούν να την επισκέπτονται κάθε χρόνο. Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της εκδήλωσης παίζει και το γεγονός πως τον Σεπτέμβριο οι Σπέτσες είναι πανέμορφες οπότε η επίσκεψη στο νησί είναι αφορμή και για ένα εξαιρετικό weekend!

Το ekdromi.gr έχει εξασφαλίσει για εσάς μια μοναδική προσφορά για τον Σεπτέμβριο στις Σπέτσες στο ξενοδοχείο Spetses Retreat όπου σε ένα εξαιρετικό παραδοσιακό Σπετσίωτικο περιβάλλον μπορείτε να χαρείτε τη διαμονή σας στο νησί με τον καλύτερο τρόπο!

Οι Σπέτσες φορούν τα γιορτινά τους και σας περιμένουν και φέτος να γιορτάσετε μαζί τους την Αρμάτα. Το ekdromi.gr είναι και εκεί και σας προσφέρει τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.