θάσος

Θάσος

Η Θάσος είναι το βορειότερο νησί του Αιγαίου και βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Καβάλα. Αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα ελληνικά νησιά. Χαρακτηρίζεται από το υπέροχο φυσικό της τοπίο και την πλούσιά της βλάστηση. Τα γραφικά ορεινά της χωριά με την ιδιαίτερη τοπική αρχιτεκτονική αλλά και τους παραθαλάσσιους οικισμούς της. Στη Θάσο θα συναντήσει κανείς αξιόλογα αρχαιολογικά μνημεία, δείγμα της μακραίωνης ιστορίας του νησιού. Θα έχει όμως και την ευκαιρία να περπατήσει σε μοναδικής ομορφιάς διαδρομές. Αφού μιλάμε για νησί όμως, η Θάσος δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλους προορισμούς, καθώς διαθέτει και υπέροχες παραλίες.

Θάσος, Παραλίες

Χρειάζονται μέρες για να ανακαλύψει κανείς όλες τις παραλίες της Θάσου, και το μόνο σίγουρο είναι πως μετά από τις μέρες αυτές, δεν θα μείνει παραπονεμένος. Στη Θάσο βρίσκονται μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας! Μια από τις άρτια οργανωμένες παραλίες του νησιού, που προσφέρει ανέσεις και δυνατότητα για θαλάσσια σπορ, είναι ο Ποτός. Επίσης, από τις πιο γνωστές παραλίες της Θάσου είναι και το Πευκάρι. Αν όμως υπάρχει διάθεση για κάτι λιγότερο γνωστό, τότε η πρόταση είναι σίγουρα ο Ροσογκρεμός, αμμώδης ακτή με λίγους και καλούς επισκέπτες. Από τις πλέον γνωστές και όμορφες παραλίες είναι και η Ψιλή Άμμος. Αν προτεραιότητα αποτελεί το εντυπωσιακό τοπίο, τότε σίγουρα η επιλογή είναι το Λιβάδι καθώς τα ψηλά του βράχια το καθιστούν επιβλητικό. Πηγαίνοντας προς τα νότια του νησιού, η Αλυκή και τα Λιμενάρια αποτελούν δύο πολύ καλές επιλογές ενώ ο Παράδεισος θα σας ταξιδέψει σε μέρη τροπικά.

Λιμάνι – Πόλη της Θάσου

Το λιμάνι της Θάσου, το οποίο αποτελεί και πρωτεύουσα του νησιού, είναι χτισμένο στη θέση που προϋπήρχε η ομώνυμη αρχαία πόλη. Στην πόλη της Θάσου έχει κανείς την ευκαιρία να ξεναγηθεί σε αρχαιολογικούς χώρους. Αλλά και να κάνει τη βόλτα του στα πολυάριθμα café και εστιατόρια που υπάρχουν εκεί. Το λιμάνι συνδέει το νησί με την Καβάλα αλλά και την Κεραμωτή, ενώ και από τα 2 λιμάνια η απόσταση μέχρι το νησί είναι σχετικά μικρή, κάνοντας έτσι τη Θάσο προσβάσιμη εύκολα για τους κατοίκους κυρίως της βόρειας Ελλάδας.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στη Θάσο εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.