καλοκαίρι στην Πάργα

Καλοκαίρι στην Πάργα

Στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Πρέβεζας βρίσκουμε την παραθαλάσσια κωμόπολη της Πάργας. Είναι αμφιθεατρικά χτισμένη και έχει θέα τους Παξούς και τους Αντίπαξους. Πρόκειται για ένα μέρος που η φυσική του ομορφιά σε κάνει να νιώθεις πως δεν είσαι καν στο δυτικό μέρος της χώρας. Αντιθέτως, νομίζει κανείς πως βρίσκεται σε κάποιον εξωτικό προορισμό. Τα γαλαζοπράσινα νερά της καλωσορίζουν τον επισκέπτη, με το νησάκι της Παναγίας να κλέβει τα βλέμματα. Στη στεριά, ο γραφικός της οικισμός βρίσκεται στην αγκαλιά ενός καταπράσινου από ελιές βουνού. Αν μη τι άλλο, μια καταπληκτική εικόνα για να ξεκινήσει κανείς τις διακοπές του. Το καλοκαίρι στην Πάργα, αλλά και στα Σύβοτα που βρίσκονται δίπλα, έχει τη δική του ξεχωριστή ομορφιά και σας καλεί να το ανακαλύψετε.

Καλοκαίρι στην Πάργα

Πρόκειται για μια πόλη, τοποθετημένη ακριβώς ανάμεσα στο βουνό και τη θάλασσα. Και αυτό το χαρακτηριστικό της είναι που της δίνει αυτή την ξεχωριστή ομορφιά που τη χαρακτηρίζει. Κι όμως, η Πάργα έχει πλούσια ιστορία εκτός από την τροφή για το μάτι και τις αισθήσεις που προσφέρει μέσα από το φυσικό της κάλλος. Το εντυπωσιακό της κάστρο φανερώνει πως ο τόπος αυτός έχει αντέξει πολλούς κατακτητές. Τούρκοι, Ενετοί και Γάλλοι έχουν περάσει για μικρά ή μεγαλύτερα διαστήματα από την περιοχή, αφήνοντας ο καθένας πίσω του και από ένα σημάδι. Στην Πάργα θα ανακαλύψετε διάφορες πολιτιστικές καταβολές. Το Μεσαιωνικό της Κάστρο αξίζει να το επισκεφθεί κανείς αλλά και να χαλαρώσει μέσα σε αυτό απολαμβάνοντας το ρόφημά του καθώς στο εσωτερικό του λειτουργεί Cafe.

Από τα σημεία ενδιαφέροντος της Πάργας, εκτός του κάστρου, αξίζει κανείς να αφιερώσει χρόνο και στο περιβόητο νησάκι της Παναγίας. Για το μπάνιο σας, η παραλία στον Λύχνο αλλά και αυτή του Βάλτου και του Κρυονερίου, προτείνονται ανεπιφύλακτα. Είναι οργανωμένες και προσφέρουν όλες τις ανέσεις, ενώ σε όλες μπορεί κανείς εύκολα να επιδοθεί σε θαλάσσια sports.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στην Πάργα εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.