καμενα βουρλα

Καμένα Βούρλα

Τα Καμένα Βούρλα είναι ένας προορισμός συνδεδεμένος με τα ιαματικά λουτρά στο μυαλό και τη συνείδηση των περισσοτέρων από εμάς. Πρόκειται για μια από τις πιο γνωστές λουτροπόλεις της Ελλάδας. Με γνωστές θεραπευτικές πηγές που κάθε χρόνο προσελκύουν χιλιάδες παραθεριστών. Η γεωγραφική θέση που βρίσκονται ανέκαθεν αποτελούσε ένα πλεονέκτημα για τον εκάστοτε επισκέπτη. Μόλις 175 χιλιόμετρα από Αθήνα, ακριβώς πάνω στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Τα Καμένα Βούρλα είναι εύκολα και γρήγορα προσβάσιμα για οποιονδήποτε ταξιδιώτη θελήσει να τα επισκεφθεί.

Καμμένα Βούρλα

Πέραν όμως από τις ιαματικές πηγές, τα Καμένα Βούρλα έχουν πολλά ακόμα πράγματα για να υπερηφανεύονται. Ένα από αυτά είναι σίγουρα η παραλία τους. Άρτια οργανωμένη, με καταγάλανα νερά και ένα μοναδικό θέαμα κατά τη δύση του ηλίου κάθε απόγευμα, το ηλιοβασίλεμα στα Καμένα Βούρλα είναι πραγματικά ειδυλλιακό. Παράλληλα με τη φυσική ομορφιά της παραλίας, οι επισκέπτες μπορούν να ξαποστάσουν σε ένα από πολλά ταβερνάκια της περιοχής και να γευθούν θαλασσινούς μεζέδες με ούζο και τσίπουρο.  Η παραλία του ΕΟΤ προσελκύει τους περισσότερους λουόμενους, αλλά για όσους θελήσουν να δουν κάτι περισσότερο από τη φυσική ομορφιά του τόπου, καλό θα είναι να περάσουν και από τα Λιχαδονήσια, το νησάκι «Στρογγυλή» και τον Άγιο Σεραφείμ. Τοπία μοναδικής ομορφιάς και όχι γνωστά στον πολύ κόσμο.

Για τους λάτρεις του θρησκευτικού τουρισμού, στα Καμένα Βούρλα βρίσκεται και το βυζαντινό εκκλησάκι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα, στη βόρεια πλαγιά του όρους Κνήμις. Εκεί οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τις υπέροχες τοιχογραφίες του 18ου αιώνα.

Για μικρές αποδράσεις του Σαββατοκύριακου, για όσους θέλουν να χαλαρώσουν σε έναν πραγματικά όμορφο προορισμό που συνδυάζει αρμονικά το γαλάζιο της θάλασσας και το πράσινο του βουνού, για όσους αρέσκονται να επισκέπτονται προορισμούς που έχουν άρτια τουριστική οργάνωση, τα Καμένα Βούρλα αποτελούν αναμφισβήτητα μια περιοχή που μπορεί απλόχερα να χαρίσει μοναδικές στιγμές οικογενειακής χαλάρωσης.

 

Βρες τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στα Καμένα Βούρλα εδώ!

About Ekdromi.gr