μεσολόγγι

Μεσολόγγι

Το Μεσολόγγι, η φημισμένη και «Ιερή» πρωτεύουσα του νομού Αιτολοακαρνανίας είναι ευρέως γνωστή για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Πόλη με τεράστια ιστορία, κυρίως κατά την εποχή της τουρκοκρατίας, αλλά και με μοναδική φυσική ομορφιά.

Το “Ιερό” Μεσολόγγι

Χαρακτηρισμένο δικαίως ως πόλη «Ιερή», λόγω των αγώνων που διαδραματίστηκαν εκεί κατά την επανάσταση του 1821, το Μεσολόγγι είναι ένας προορισμός που είναι δεμένος με τον αγώνα για την ελευθερία περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο. Αποτελεί μνημείο της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας καθώς εκεί έγινε η ξακουστή έξοδος των πολιορκημένων κατοίκων της πόλης. Μια έξοδος η οποία είναι γραμμένη με χρυσά γράμματα στην παγκόσμια στρατιωτική ιστορία και συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα γεγονότα της. Η έξοδος πραγματοποιήθηκε τη νύχτα της 10ης προς 11η Απριλίου του 1826 όταν πλέον οι δυνάμεις των πολιορκημένων κατοίκων και στρατιωτών του Μεσολογγίου δεν μπορούσαν να αντέξουν τις επιθέσεις των τούρκικων και αιγυπτιακών στρατευμάτων. Ο ανεφοδιασμός της πόλης είχε σταματήσει και η πείνα άρχισε να θερίζει τους κατοίκους. Η απόφαση της εξόδου οδήγησε σε σφαγή χιλιάδων ανθρώπων με αποτέλεσμα να δώσει νέα πνοή στο κίνημα των φιλελλήνων. Λόγω του γεγονότος αυτού, η πόλη ονομάστηκε «Ιερή» με διάταγμα το 1837.

Δεν είναι όμως μόνο η ιστορία που κάνει το Μεσολόγγι να ξεχωρίζει. Η θέση της πόλης, ανάμεσα στις εκβολές του ποταμού Εύηνου και του Αχελώου, της δίνουν τη δυνατότητα να κατέχει μια θέση ανάμεσα στους προορισμούς με την πιο γοητευτική φυσική ομορφιά. Δεν είναι τυχαίο πως το Μεσολόγγι διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους υγροβιότοπους της Μεσογείου. Το ηλιοβασίλεμά του δε, ανήκει και αυτό σε ένα από τα πιο ρομαντικά και πιο όμορφα της Ελλάδας, δεν είναι λίγοι αυτοί που περιμένουν καρτερικά για να δουν τον ήλιο να δύει και να χρωματίζει τη λιμνοθάλασσα.

Όσοι επισκεφθείτε το Μεσολόγγι μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και το φημισμένο προϊόν της λιμνοθάλασσας, το γνωστό σε όλους αυγοτάραχο.

 

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στο Μεσολόγγι εδώ!

About Ekdromi.gr