νοέμβριος στα τρίκαλα

Νοέμβριος στα Τρίκαλα

Συνήθως, όσοι ανηφορίζουμε (ή κατηφορίζουμε) προς την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, προτιμούμε να επισκεφθούμε κάποιο από τα γνωστά, πανέμορφα χωριά της. Άλλωστε, η περιοχή φημίζεται για τους όμορφους προορισμούς της. Τα Τρίκαλα όμως διαθέτουν κάτι το ξεχωριστό. Συνδυάζουν τις ανέσεις μιας σύγχρονης πόλης με ένα φυσικό καταπράσινο τοπίο. Είναι δηλαδή ένας ιδανικός συνδυασμός τόσο για αυτούς που αρέσκονται στις ομορφιές και τη γραφικότητα μιας μεγάλης πόλης, όσο και για αυτούς που προτιμούν τις φυσιολατρικές εξορμήσεις. Ο Νοέμβριος στα Τρίκαλα δε, έχει το μυστικό να χαρίζει ξεχωριστές στιγμές στους επισκέπτες του.

Νοέμβριος στα Τρίκαλα

Από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείτε στην πόλη των Τρικάλων, θα ανακαλύψετε την ξεχωριστή ομορφιά τους. Αυτή την πόλη, των 80 χιλιάδων κατοίκων, σας προτείνουμε να την γυρίσετε είτε με τα πόδια, είτε με ποδήλατο. Ο παραπόταμος του Πηνειού, Ληθαίος, είναι το ποτάμι που διασχίζει την πόλη, χαρίζοντάς της μια ακόμα ομορφιά με το υγρό του στοιχείο. Περνώντας από την κεντρική γέφυρα, θα πάρετε μια πρώτη γεύση από τον χαρακτήρα των Τρικάλων. Αν όμως θέλετε να γνωρίσετε τα Τρίκαλα ακόμα καλύτερα, επιβάλλεται μια βόλτα στην παλιά πόλη. Εκεί θα συναντήσετε τις συνοικίες Βαρούσι και Παλιά Μανάβικα όπου θα σας τραβήξει την προσοχή η αρχιτεκτονική. Η επίσκεψη αυτή θα σας μεταφέρει κυριολεκτικά σε μια άλλη εποχή.

Κοντινές Αποδράσεις από τα Τρίκαλα

Εκτός από τις ομορφιές που σας προσφέρουν τα Τρίκαλα “εντός των τειχών”, μπορείτε να επσικεφθείτε και να θαυμάσετε πολλούς και υπέροχους προορισμούς και έξω από αυτά. Σε απόσταση μόλις 25 χιλιομέτρων από την πόλη βρίσκεται η Καλαμπάκα, όπου θα συναναντήσετε τα επιβλητικά Μετέωρα. Λίγο πιο μακριά, βρίσκεται η γραφικότατη Ελάτη, ακόμα ένας μαγευτικός προορισμός, ιδανικός για τον Χειμώνα. Κοντά στα Τρίκαλα όμως βρίσκεται και η πανέμορφη Λίμνη Πλαστήρα. Αν μη τι άλλο, έξω από τα Τρίκαλα οι επιλογές για μικρές εκδρομές είναι πολλές αλλά και εξαιρετικές.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στα Τρίκαλα εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.