Οι πιο γραφικές πρωτοχρονιές της Ελλάδας

Οι πιο γραφικές πρωτοχρονιές της Ελλάδας

Στην πόλη και σπίτι με φίλους, ή ταξίδι; Για να είμαστε ειλικρινείς, στο θέμα της Πρωτοχρονιάς υπάρχουν 2 “σχολές” ανθρώπων. Αυτοί που προτιμούν την οικογενειακή θαλπωρή και τις γιορτές στην πόλη, και αυτοί που θέλουν να ζήσουν μια πρωτοχρονιά διαφορετική. Που θέλουν να συνδυάσουν τη χαρά ενός ταξιδιού με την αλλαγή του χρόνου. Αν ανήκετε στη 2η κατηγορία, τότε σίγουρα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε πολλά και όμορφα μέρη στην Ελλάδα. Μεγάλες πόλεις που θα σας προσφέρουν πολλές επιλογές διασκέδασης αλλά και μικρά, γραφικά χωριά που θα σας δώσουν την απαραίτητη μαγεία για την ημέρα αυτή. Πάμε μαζί να δούμε μερικές από τις πιο γραφικές πρωτοχρονιές στην Ελλάδα. Αν ανακαλύψουμε μέρη που προσφέρουν απλόχερα την ομορφιά τους για να σας χαρίσουν τις ωραιότερες εικόνες την πρώτη ημέρα του νέου χρόνου.

Οι πιο γραφικές πρωτοχρονιές της Ελλάδας

Αράχωβα

Η Αράχωβα

Η Αράχωβα

Προφανώς μέσα στη λίστα αυτή δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η Αράχωβα. Το πανέμορφο αυτό ορεινό χωριό που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο. Η Αράχωβα ξεχωρίζει για πολλούς και ενδιαφέροντες λόγους. Δεν είναι μόνο η γραφικότητα του χωριού, τα σπίτια και τα δρομάκια του που θα γεμίσουν όμορφα τους περιπάτους σας. Δεν είναι ούτε η έντονη νυχτερινή ζωή της (από τα βασικά χαρακτηριστικά της). Είναι ο αέρας που αποπνέει σε κάθε στενό της, σε κάθε γωνιά που σε κάνει να νιώθεις διαφορετικά. Ειδικά τις γιορτές, η στολισμένη Αράχωβα αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για μια αξέχαστη αλλαγή χρόνου.

Πήλιο

To Πήλιο

To Πήλιο

Τα χωριά του Πηλίου θα σας ταξιδέψουν σε άλλο χωροχρόνο. Εκεί θα ζήσετε την ομορφιά της φύσης σε απόλυτο συνδυασμό με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Η πέτρα και το ξύλο ταιριάζουν άψογα μεταξύ τους και δημιουργούν την απαραίτητη ζεστασιά που θα αποτελέσει τη βάση των εικόνων και των αναμνήσεων σας από την πρωτοχρονιά. Μακρινίτσα, Τσαγκαράδα, Πορταριά και πολλά άλλα πανέμοφρα χωριά σας περιμένουν για μαγικές πρωτοχρονιάτικες στιγμές.

Πιερία

Πιερία - Στη σκιά του Ολύμπου

Πιερία – Στη σκιά του Ολύμπου

Πρωτοχρονιά κάτω από τη θέα του επιβλητικού Ολύμπου. Μέσα σε καταπράσινα ορεινά τοπία, είτε ακόμα και παραθαλάσσια. Αυτό το συνδυασμό λίγα μέρη στην Ελλάδα μπορούν να τον προσφέρουν, και ένα από αυτά είναι σίγουρα η περιοχή της Πιερίας με τα όμορφα χωριά και τις πόλεις της. Λεπτοκαρυά, Λιτόχωρο, Πλαταμώνας και Κατερίνη φορούν τα εορταστικά τους και περιμένουν να καλωσορίσουν την νέα χρονιά με τον πιο όμορφο τρόπο!

About Ekdromi.gr