παρνασσός

Παρνασσός

Ο Παρνασσός είναι ένα από τα πιο όμορφα βουνά της Ελλάδας. Αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους χειμερινούς προορισμούς των κατοίκων της Αττικής για εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου. Οι περισσότεροι από τους επισκέπτες του τον προτιμούν για το χιονοδρομικό του κέντρο. Συνδυάζουν τα χειμερινά σπορ με την Αράχωβα που είναι γνωστή τόσο για τη γραφικότητά της όσο και για τις επιλογές που προσφέρει σε διαμονή και nightlife. Ο Παρνασσός όμως, πέραν των γνωστών και δημοφιλών προορισμών του, έχει και άλλα στολίδια να επιδείξει, τοπία και χωριά που δεν είναι τόσο γνωστά στο ευρύ κοινό, έχουν όμως τη δική τους προσωπικότητα και πολλούς λόγους για να τα επισκεφθεί κανείς.

Παρνασσός και χιόνι

Ξεκινώντας από το βουνό του Παρνασσού, η υψηλότερη κορυφή του είναι η Λιάκουρα και βρίσκεται στα 2,457 μέτρα. Το βουνό είναι κατάφυτο από έλατα και έχει πυκνή βλάστηση καθώς και μοναδική φυσική ομορφιά. Από το μήνα Δεκέμβριο μέχρι και τις αρχές του Μαΐου, λειτουργεί το χιονοδρομικό του κέντρο το οποίο είναι και το μεγαλύτερο και πιο οργανωμένο στην Ελλάδα. Το χιονοδρομικό του Παρνασσού διαθέτει 19 πίστες, 7 χιονοδρομικές διαδρομές, 10 μονοπάτια και 3 μινι πίστες. Το συνολικό μήκος όλων φτάνει τα 36 χιλιόμετρα ενώ οι πίστες του απευθύνονται σε όλα τα είδη των χιονοδρόμων. Από αρχάριους μέχρι και τους πλέον έμπειρους.

Ο Παρνασσός είναι από τα βουνά που έπαιξαν κυρίαρχο ρόλο στην αρχαιότητα, κυρίως λόγω του γεγονότος πως βρίσκεται πολύ κοντά στο Μαντείο των Δελφών το οποίο βρίσκεται στα όρια του Εθνικού Δρυμού του Παρνασσού, του 2ου μεγαλύτερου Δρυμού της χώρας μετά από αυτόν του Ολύμπου. Προορισμός με πάρα πολλά φυσικά αξιοθέατα, ο Εθνικός Δρυμός Παρνασσού προτείνεται για ανθρώπους που γοητεύονται από τη φύση και τις ομορφιές της. Φιλοξενεί μεγάλο αριθμό θηλαστικών και πτηνών καθώς και πολλά είδη χλωρίδας. Τις ομορφιές του μπορεί να τις απολαύσει κανείς με αυτοκίνητο ή με πεζοπορία.

Εξίσου πανέμορφα όμως είναι και τα χωριά που βρίσκονται γύρω από τον Παρνασσό. Εκτός από τη δημοφιλή Αράχωβα, αξίζει κανείς να κάνει μια βόλτα και στην Αγόριανη, στη Δαύλεια, στην Αλίαρτο, στην συνεχώς αναπτυσσόμενη Αμφίκλεια και στην Ελάτεια. Όλα τους χωριά με ξεχωριστή προσωπικότητα και μοναδική ομορφιά.

 

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στον Παρνασσό εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *