palamidi

Προτάσεις για Σαββατοκύριακα του Μαρτίου

Ο Μάρτιος είναι παραδοσιακά ένας μήνας που μας ανεβάζει τη διάθεση. Μετράμε αντίστροφα για το Πάσχα και κρυφοβλέπουμε δειλά δειλά το καλοκαίρι. Ο καιρός όσο πάει και βελτιώνεται και έτσι η όρεξη για μικρές εκδρομές αυξάνεται. Το ekdromi.gr με τις μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων που διαθέτει, είναι εδώ για να μας προτείνει ξεχωριστές μίνι αποδράσεις για τα Σαββατοκύριακά μας. Ας δούμε λοιπόν πώς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τα διήμερά μας. Να τα κάνουμε αξέχαστα με τις προτάσεις για Σαββατοκύριακα του Μαρτίου

Προορισμοί για Σαββατοκύριακα του Μαρτίου

Ναύπλιο

Η Ακροναυπλιά

Η Ακροναυπλιά

Όμορφο, κοσμοπολίτικο και παραδοσιακό, με έντονη ιστορία και ξεχωριστά μέρη να επισκεφτεί κανείς. Το Ναύπλιο αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς προτάσεις για μικρές αποδράσεις. Σε μόλις 2 περίπου ώρες από την Αθήνα, είστε έτοιμοι να κάνετε τον περίπατό σας στα μικρά σοκάκια του. Να απολαύσετε έναν καφέ στην πλατεία Συντάγματος και οι χαλαρωτικές βόλτες στην Ακροναυπλιά σας περιμένουν. Για τους πιο ορεξάτους, υπάρχουν και τα 999 σκαλιά που καταλήγουν στο Κάστρο του Παλαμιδίου όπου η θέα είναι εκθαμβωτική. Αν πάρετε την απόφαση να ανεβείτε μέχρι την κορυφή, μην παραλείψετε να δείτε και τη φυλακή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη (προτείνεται για ανθρώπους που δεν είναι κλειστοφοβικοί). Για ξενοδοχείο; Δείτε τις προσφορές του ekdromi.gr για το Ναύπλιο εδώ!

 

Δελφοί

Το Μαντείο των Δελφών

Το Μαντείο των Δελφών

Ή αλλιώς “ο ομφαλός της γης” και όχι τυχαία. Σύμφωνα με τη μυθολογία σε εκείνο το σημείο έγινε η συνάντηση των 2 αετών που έστειλε ο θεός Δίας από τα άκρα του σύμπαντος για να βρει το κέντρο του κόσμου. Στους Δελφούς υπήρχε και το γνωστότερο Μαντείο της αρχαιότητας. Πρόκειται για έναν προορισμό που είναι ικανός να σας συναρπάσει τόσο για την ιστορία του, που χάνεται στα βάθη των αιώνων, όσο και για τη φυσική του ομορφιά καθώς βρίσκεται στους πρόποδες του Παρνασσού.

Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο, να κάνετε μια μικρή βόλτα από τη σύγχρονη πόλη των Δελφών, το αρχαίο στάδιο και το αρχαίο θέατρο αλλά και τον Ναό του θεού Απόλλωνα που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της περιοχής. Σε όσους θέλουν να συνδυάσουν την επίσκεψη και με νυχτερινή ζωή, και στον τομέα αυτό υπάρχουν πολύ καλές προτάσεις και μην ξεχνάτε πως δίπλα από τους Δελφούς βρίσκεται η Αράχωβα. Τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στους Δελφούς θα τις βρείτε εδώ!

About Ekdromi.gr