πάσχα στη ρόδο

Το Πάσχα στη Ρόδο

Το “Νησί των Ιπποτών” είναι ένας από τους πολυαγαπημένους νησιωτικούς προορισμούς με ξεχωριστή προσωπικότητα και κοσμοπολίτικη αίσθηση. Είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά μας, το οποίο έζησε τις μεγάλες του τουριστικές δόξες τις δεκαετίες του ’70 και του ’80. Ακόμα και σήμερα όμως δεν παύει να είναι πανέμορφο. Η Ρόδος λοιπόν, κλασικός καλοκαιρινός προορισμός συναρπάζει ακόμα και το Πάσχα. Και πώς θα μπορούσε να μην αποτελεί πόλο έλξης για τις διακοπές της Ανάστασης; Αφού από μόνη της η Ρόδος, με τα λιθόστρωτα δρομάκια και τη Μεσαιωνική της πόλη, είναι γεμάτη παραδόσεις. Παραδόσεις οι οποίες διατηρούνται και το Πάσχα, κάνοντας την παραμονή εκεί πραγματικά αξέχαστη. Πάμε λοιπόν να δούμε ποια είναι τα έθιμα που ξεχωρίζουν και χρωματίζουν το Πάσχα στη Ρόδο.

Το Πάσχα στη Ρόδο

Καταρχάς η παραμονή στη Ρόδο τις ημέρες του Πάσχα είναι εμπειρία από μόνη της. Χωρίς να έχουμε τα τοπικά έθιμα και παραδόσεις που προσφέρουν επιπλέον κίνητρα στους επισκέπτες. Λίγο η γραφικότητα και ο χαρακτήρας του νησιού, οι ιστορίες που κουβαλάει στο πέρασμα των αιώνων, η φύση που την άνοιξη είναι στα καλύτερά της. Όλα αυτά συνθέτουν ένα παζλ αισθήσεων που κάνει τη Ρόδο ιδανικό και ξεχωριστό τόπο διακοπών. Ειδικά όμως το Πάσχα οι αφορμές είναι σαφώς περισσότερες.

Πώς μπορεί κανείς να παραλείψει τον “καλαφουνό“, τη μεγάλη φωτιά που ανάβουν οι κάτοικοι το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, συμβολίζοντας έτσι το κάψιμο του Ιούδα. Φωτιά η οποία μένει αναμμένη μέχρι την Κυριακή του Πάσχα. Στον Άγιο Ισίδωρο διατηρείται μέχρι σήμερα το έθιμο των “βουρνών“. Έθιμο το οποίο ξεκινά το Μεγάλο Σάββατο και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα του Πάσχα. Εκεί, όλοι οι ανύπαντροι άνδρες του χωριού καλούνται να τηρήσουν κάποιους συγκεκριμένους κανόνες. Το αν κατάφεραν να τους τηρήσουν αποφασίζεται τη Δευτέρα του Πάσχα όπου η “τιμωρία” για όσους πάτησαν τον όρκο τους είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή.

Η Ρόδος εκτός από τη δεδομένη ομορφιά της λοιπόν, έχει να προσφέρει πολλές ιδιαίτερες παραδόσεις που κάνουν το Πάσχα της αξέχαστο. Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στη Ρόδο εδώ!

 

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.