λίμνη τριχωνίδα

Φθινόπωρο στη Λίμνη Τριχωνίδα

Το μέγεθός της, της έχει χαρίσει τον χαρακτηρισμό “Πέλαγος της Αιτωλίας”. Και όχι άδικα καθώς η Λίμνη Τριχωνίδα είναι, ούτε λίγο ούτε πολύ, η μεγαλύτερη σε μέγεθος λίμνη της Ελλάδας. Εάν κανείς θέλει να τη διασχίσει, θα πρέπει να διανύσει συνολικά τα 51 χιλιόμετρα της περιμέτρου της. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδρομής, θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει ένα από τα σπουδαιότερα υγροτοπικά οικοσυστήματα της χώρας. Χαρακτηριστικό της, πως στα νερά της μπορεί κανείς να βρει αθερίνα. Πράγμα που πρακτικά σημαίνει πως κάποτε, η Λίμνη Τριχωνίδα συνδεόταν με τη θάλασσα. Φέτος το φθινόπωρο, όπου η φύση παίζει με τα όμορφα χρώματά της, είναι σίγουρα η ιδανική περίοδος για να επισκεφθεί κανείς τη λίμνη και να θαυμάσει τόσο την ομορφιά της, όσο και τα υπέροχα γύρω χωριά της. Φθινόπωρο στη Λίμνη Τριχωνίδα λοιπόν και στις όμορφες εικόνες που μας χαρίζει.

Φθινόπωρο στη Λίμνη Τριχωνίδα

Στην περίμετρο της λίμνης βρίσκουμε 25 πανέμορφα χωριά. Χωριά που έχουν πολλά να μας προσφέρουν, τόσο με τη φιλοξενία τους, όσο και με την όμορφη παραδοσιακή τους αρχιτεκτονική. Χωριά που η ομορφιά τους, γίνεται ακόμα μεγαλύτερη το ηλιοβασίλεμα. Ναι, το ηλιοβασίλεμα στη Λίμνη Τριχωνίδα είναι κάτι που δεν πρέπει να χάσετε. Τα νερά της λίμνης αντανακλούν το φως του Ήλιου που δύει χαρίζοντας μοναδικές εικόνες.

Δεν είναι όμως μόνο η φυσικη ομορφιά που κάνει τη Λίμνη Τριχωνίδα να ξεχωρίζει. Για όσους είναι περισσότερο φυσιολάτρες, η πλούσια πανίδα της έχει τεράστιο ενδιαφέρον. 20 διαφορετικά είδη ψαριών έχουν βρεθεί να κολυμπούν στα νερά της με κυριότερο τον “νανογωβιό“, το μικρότερο σπονδυλωτό ενδημικό ψάρι, το οποίο μπορεί να βρει κανείς μόνο στα νερά της λίμνης.

Λίμνη Τριχωνίδα – Προσφορές Ξενοδοχείων

Στα ανατολικά της Λίμνης Τριχωνίδας, βρίσκουμε την όμορφη και φιλόξενη κωμόπολη του Θέρμου. Εκεί, σε απόσταση μόλις 3 χιλιομέτρων από τη λίμνη, το ξενοδοχείο Θέρμιος Απόλλων σας προσφέρει την ιδανική φιλοξενία για να ζήσετε από κοντά τόσο τη λίμνη, όσο και τα γύρω χωριά της.

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.