λίμνη τριχωνίδα

Φθινόπωρο στη Λίμνη Τριχωνίδα

Το μέγεθός της, της έχει χαρίσει τον χαρακτηρισμό “Πέλαγος της Αιτωλίας”. Και όχι άδικα καθώς η Λίμνη Τριχωνίδα είναι, ούτε λίγο ούτε πολύ, η μεγαλύτερη σε μέγεθος λίμνη της Ελλάδας. Εάν κανείς θέλει να τη διασχίσει, θα πρέπει να διανύσει συνολικά τα 51 χιλιόμετρα της περιμέτρου της. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδρομής, θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει ένα από τα σπουδαιότερα υγροτοπικά οικοσυστήματα της χώρας. Χαρακτηριστικό της, πως στα νερά της μπορεί κανείς να βρει αθερίνα. Πράγμα που πρακτικά σημαίνει πως κάποτε, η Λίμνη Τριχωνίδα συνδεόταν με τη θάλασσα. Φέτος το φθινόπωρο, όπου η φύση παίζει με τα όμορφα χρώματά της, είναι σίγουρα η ιδανική περίοδος για να επισκεφθεί κανείς τη λίμνη και να θαυμάσει τόσο την ομορφιά της, όσο και τα υπέροχα γύρω χωριά της. Φθινόπωρο στη Λίμνη Τριχωνίδα λοιπόν και στις όμορφες εικόνες που μας χαρίζει.

Φθινόπωρο στη Λίμνη Τριχωνίδα

Στην περίμετρο της λίμνης βρίσκουμε 25 πανέμορφα χωριά. Χωριά που έχουν πολλά να μας προσφέρουν, τόσο με τη φιλοξενία τους, όσο και με την όμορφη παραδοσιακή τους αρχιτεκτονική. Χωριά που η ομορφιά τους, γίνεται ακόμα μεγαλύτερη το ηλιοβασίλεμα. Ναι, το ηλιοβασίλεμα στη Λίμνη Τριχωνίδα είναι κάτι που δεν πρέπει να χάσετε. Τα νερά της λίμνης αντανακλούν το φως του Ήλιου που δύει χαρίζοντας μοναδικές εικόνες.

Δεν είναι όμως μόνο η φυσικη ομορφιά που κάνει τη Λίμνη Τριχωνίδα να ξεχωρίζει. Για όσους είναι περισσότερο φυσιολάτρες, η πλούσια πανίδα της έχει τεράστιο ενδιαφέρον. 20 διαφορετικά είδη ψαριών έχουν βρεθεί να κολυμπούν στα νερά της με κυριότερο τον “νανογωβιό“, το μικρότερο σπονδυλωτό ενδημικό ψάρι, το οποίο μπορεί να βρει κανείς μόνο στα νερά της λίμνης.

Λίμνη Τριχωνίδα – Προσφορές Ξενοδοχείων

Στα ανατολικά της Λίμνης Τριχωνίδας, βρίσκουμε την όμορφη και φιλόξενη κωμόπολη του Θέρμου. Εκεί, σε απόσταση μόλις 3 χιλιομέτρων από τη λίμνη, το ξενοδοχείο Θέρμιος Απόλλων σας προσφέρει την ιδανική φιλοξενία για να ζήσετε από κοντά τόσο τη λίμνη, όσο και τα γύρω χωριά της.

Κάτι που πολύς κόσμος αγνοεί, είναι πως η Λίμνη Τριχωνίδα είναι η μεγαλύτερη λίμνη της χώρας. Η συνολική της ακτογραμμή εκτείνεται σε 51 χιλιόμετρα. Στον σχετικό πίνακα την ακολουθούν οι (πιο γνωστές) Βόλβη και Βεγορίτιδα. Πέραν του μεγέθους της, η Λίμνη Τριχωνίδα έχει και πολλές ομορφιές να προσφέρει στους επισκέπτες της. Το φυσικό περιβάλλον που βρίσκεται στα πέριξ της αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς λόγους να την επισκεφτεί κανείς. Γύρω από τη λίμνη υπάρχουν 25 χωριά. Το καθένα από αυτά διαθέτει τη δική του ομορφιά και προσωπικότητα. Χωριά που είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες που θέλουν να τα εξερευνήσουν. Οι δασώδεις πλαγιές του Παναιτωλικού όρους και του Αράκυνθου είναι το ιδανικό φόντο για την πανέμορφη αυτή λίμνη. Ο συνδυασμός του πράσινου με το γαλάζιο δημιουργεί εικόνες σπάνιας ομορφιάς. Οι γιορτές στη Λίμνη Τριχωνίδα κάθε άλλο παρά αδιάφορες είναι. Πάμε να εξερευνήσουμε τι είναι αυτό που τις κάνει ξεχωριστές.

Γιορτές στη Λίμνη Τριχωνίδα

Πέραν της αναμφίβολα μοναδικής φυσικής ομορφιάς που μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης, η Λίμνη Τριχωνίδα διαθέτει και μια σειρά από υπέροχες δραστηριότητες που μπορεί κανείς να δοκιμάσει. Για όσους είστε πιο active και σας αρέσουν τα extreme sports, μπορείτε κάλλιστα να επιδοθείτε σε Rafting και Canoe Kayak στον ποταμό Εύηνο. Για εσάς που αρέσκεστε στην extreme οδήγηση, στην περιοχή υπάρχει και ειδική πίστα αυτοκινήτου με χωμάτινες διαδρομές καθώς και πίστα moto cross. Ακόμα και για όσους θέλουν έναν απλό περίπατο όμως, οι καραττάκτες Μοκιστιανού είναι το ιδανικό μέρος για να γεμίσετε το μυαλό και τη φωτογραφική μηχανή σας με μοναδικές εικόνες. Αν μη τι άλλο, πρόκειται για μια ξεχωριστή και ταυτόχρονα ιδιαίτερη εμπειρία για τις γιορτές.

Παράλληλα με τις δραστηριότητες που προσφέρει η περιοχή, θα έχετε τη δυνατότητα να εξερευνήσετε και να γνωρίσετε μοναδικά σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής όπως πολλά Μοναστήρια και Ναούς, το Αρχαιολογικό Μουσείο, τις ιαματικές πηγές αλλά και τον ποταμό Εύηνο.

Προσφορές ξενοδοχείων στην Λίμνη Τριχωνίδα

Στα ανατολικά της λίμνης υπάρχει η όμορφη και γραφική κωμόπολη του Θέρμου. Αποτελεί έναν ιδανικό τόπο για εξορμίσεις στα γύρω χωριά και τις ομορφιές της ευρύτερης περιοχής, καθώς και για όμορφες φυσικές δραστηριότητες. Εκεί, στο λόφο Πανόραμα του Θέρμου Τριχωνίδας βρίσκεται το ξενοδοχείο “Θέρμιος Απόλλων“. Επαγγελματισμός και προσωπική φροντίδα είναι τα χαρακτηριστικά του ξενοδοχείου που υπόσχεται την άνεση, την ξεκούραση αλλά και μια άριστου επιπέδου διαμονή για να περάσετε με τον καλύτερο τρόπο τις ημέρες των γιορτών!

About Ekdromi.gr