Το Καρπενήσι

Χριστούγεννα στο Γραφικό Καρπενήσι

Στην καρδιά της Στερεάς Ελλάδας, στο νομό Ευρυτανίας, βρίσκεται το μαγευτικό Καρπενήσι! Ένας δημοφιλής προορισμός με εκπληκτικές επιλογές για χειμώνα και καλοκαίρι. Η άγρια ομορφιά, οι παραδοσιακές γεύσεις και το κοντινό χιονοδρομικό κέντρο θα σας χαρίσουν αξέχαστες και μαγικές στιγμές και αυτά τα Χριστούγεννα. Το Καρπενήσι προσφέρεται για οικογένειες, ζευγάρια αλλά και παρέες που αναζητούν να συνδυάσουν τη ζεστασιά με τις δυνατές συγκινήσεις. Είστε έτοιμοι λοιπόν για αξέχαστα Χριστούγεννα στο γραφικό Καρπενήσι; Ζήστε τες, μέσα από τις προσφορές ξενοδοχείων του Ekdromi.gr.

Χριστούγεννα στο Γραφικό Καρπενήσι

Το Καρπενήσι, απέχει από Αθήνα τέσσερις ώρες και τρεις από Θεσσαλονίκη. Φθάνοντας θα συναντήσετε την κεντρική πλατεία με την πασίγνωστη πέτρινη βρύση που ρέει το “αθάνατο νερό”, δίπλα στο μεγάλο πλάτανο. Στο σημείο αυτό μπορείτε να ικανοποιήσετε την όρεξή σας δοκιμάζοντας τις τοπικές λιχουδιές από τις γύρω ταβέρνες.

Απαραίτητος σταθμός στην εκδρομή σας θα είναι το εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου, το οποίο προσφέρει τη μαγευτική θέα όλου του Καρπενησίου. Από εκεί μπορείτε να δείτε και το Βελούχι στο οποίο βρίσκεται και το χιονοδρομικό κέντρο με το γνωστό “Snow Bar” το οποίο φιλοξενεί πολλά parties.

Μπορείτε να επισκεφθείτε τα γύρω χωριά όπως οι Κορυσχάδες, το παλιό μικρό χωρίο και το Μεγάλο χωριό. Εκεί, η άγρια ομορφιά των ελάτων, η μυρωδιά του ρετσινιού που καίγεται στα τζάκια μαζί με τις χαρούμενες φωνές από τις παρέες στις ταβέρνες θα σας μεταφέρει τον μοναδικό παλμό των ντόπιων.

Για τους πιο περιπετειώδεις υπάρχει η δυνατότητα αυτοκινητάδας κατά μήκος του ποταμού Καρπενησιώτη. Μία υπέροχη διαδρομή 33 χλμ που θα σας κόψει την ανάσα. Η διαδρομή καταλήγει στη μονή Προύσου. Εκεί μπορείτε να ξαποστάσετε αλλά ακόμη και να διανυκτερεύσετε καθόσον λειτουργούν ξενώνες.

Αν πάλι δεν είστε λάτρης των διαδρομών με αυτοκίνητο και ταξιδεύετε οικογενειακά, μπορείτε να εμπιστευθείτε το Salloon Park που απέχει 4 χλμ από το Καρπενήσι. Εκεί τα παιδιά επιλέγουν πως θα διασκεδάσουν μέσα από μια ποικιλία δραστηριοτήτων όπως: Ιππασία, αναρρίχηση, τοξοβολία, κανό και τρενάκι.

Δύο εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα το Καρπενήσι ντύνεται στα γιορτινά του και λάμπει από άκρη σε άκρη, αναμένοντας του επισκέπτες του. Αν θέλετε να ταξιδέψετε στον πιο ολοκληρωμένο προορισμό του χειμώνα δείτε τις προσφορές του Ekdromi.gr για Καρπενήσι εδώ!

Κάποιοι το χαρακτηρίζουν «Ελβετία της Ελλάδας». Όποιος το έχει επισκεφθεί, θα καταλάβει πως ο χαρακτηρισμός, μόνο άδικος δεν είναι. Το χειμωνιάτικο Καρπενήσι είναι ένας δημοφιλής προορισμός ο οποίος, ειδικά τον χειμώνα, ξεδιπλώνει όλες τις ομορφιές του. Πρόκειται για έναν μοναδικό συνδυασμό φυσικής ομορφιάς (σύμφωνα με έκθεση της UNESCO, η ευρύτερη περιοχή του Καρπενησίου συγκαταλέγεται μέσα στις πιο καθαρές, από πλευράς περιβάλλοντος, του κόσμου), και πολλών, ενδιαφέροντων δραστηριοτήτων. Ιδανικό μέρος για να επιδοθείτε και να απολαύσετε πολλά διαφορετικά activities. Τα χειμερινά σπορ, καθώς υπάρχει και χιονοδρομικό κέντρο στην περιοχή, η κατάβαση φαραγγιών, η ορεινή ποδηλασία, η πεζοπορία και το rafting έχουν την τιμητική τους.

Χειμωνιάτικο Καρπενήσι – Προσφορές ξενοδοχείων

Η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μικρών και μεγάλων πολυτελών καταλυμάτων. Το Καρπενήσι, χωρίς αμφιβολία, έχει να περηφανεύεται πως είναι ένας από τους πιο ολοκληρωμένους προορισμούς στην Ελλάδα. Ας δούμε μαζί τα υπέροχα ξενοδοχεία που το Ekdromi.gr σας προτείνει για το φετινό χειμώνα.

Οι προσφορές ξενοδοχείων που προτείνει το Ekdromi.gr για το Καρπενήσι είναι πολλές αλλά και διαφορετικές. Έτσι, απευθύνεται σε κάθε τύπο ταξιδιώτη. Από οικογένειες που αναζητούν ένα family & kids friendly περιβάλλον, μέχρι και μεγάλες παρέες ή ζευγάρια που θέλουν να ζήσουν την περιπέτεια. Το 5* Avaris Hotel είναι ένα πεντάστερο ξενοδοχείο στο Καρπενήσι. Χωρίς αμφιβολία, είναι η ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν όμορφες, χαλαρωτικές στιγμές σε ένα μαγευτικό ορεινό περιβάλλον. Στιγμές όπου συνδυάζεται η πολυτέλεια και η λειτουργικότητα με αμέτρητες δυνατότητες διασκέδασης.

Το Oniropetra Boutique Hotel είναι μια νέα και φρέσκια πρόταση για πολυτελή διαμονή. Προσφέρει μοντέρνα και minimal διακόσμηση η οποία συνδυάζεται με αρμονικό τρόπο με την τοπική παράδοσιακή αρχιτεκτονική, προσφέροντας έτσι ένα υπέροχο αποτέλεσμα.

Το, 5 αστέρων, Montana Hotel & Spa είναι ο απόλυτος προορισμός για εσάς που σας αρέσουν οι σύγχρονες ανέσεις, σε ένα πολυτελές περιβάλλον. Με υπέροχη θέα στην κοιλάδα του ποταμού Καρπενησιώτη και εξοπλισμένο με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, αποτελεί εγγύηση για ξεχωριστές χειμωνιάτικες στιγμές.

Για όσους προτιμούν τη γραφικότητα των Chalets, τότε η ιδανική πρόταση είναι το Casa di Neve. Χτισμένο με προσεκτικό τρόπο ώστε να είναι εφάμιλλο των Chalets της Αυστρίας και της Ελβετίας, παντρεύει την ορεινή ομορφιά με την παράδοσιακή γραφικότητα της περιοχής.

Και οι παραπάνω είναι μόνο μερικές από τις προσφορές ξενοδοχείων του Ekdromi.gr για το Καρπενήσι! Βρείτε όλες τις προτάσεις για το Καρπενήσι εδώ!

Γιορτές στο Καρπενήσι – Προσφορές ξενοδοχείων

Είναι γνωστό σε πολλούς και ως “Ελβετία της Ελλάδας”. Το Καρπενήσι αποτελεί έναν δημοφιλή προορισμό για όλες τις εποχές. Πρόκειται για έναν πανέμορφο συνδυασμό φυσικής ομορφιάς (σύμφωνα με έκθεση της UNESCO, η ευρύτερη περιοχή του Καρπενησίου συγκαταλέγεται μέσα στις πιο καθαρές, από πλευράς περιβάλλοντος, του κόσμου), και υπέροχων δραστηριοτήτων. Στο Καρπενήσι μπορεί κανείς να επιδοθεί και να απολαύσει δεκάδες διαφορετικές δραστηριότητες. Τα χειμερινά σπορ, καθώς υπάρχει και χιονοδρομικό κέντρο στην περιοχή, η κατάβαση φαραγγιών, η ορεινή ποδηλασία, η πεζοπορία και το rafting έχουν την τιμητική τους. Παράλληλα, με τη δημιουργία μικρών και μεγάλων πολυτελών καταλυμάτων, το Καρπενήσι μπορεί να περηφανεύεται πως αποτελεί έναν από τους πιο ολοκληρωμένους προορισμούς στην Ελλάδα, ειδικά τώρα την περίοδο των εορτών. Πάμε μαζί να εξερευνήσουμε τα ξενοδοχεία που το ekdromi.gr σας προσφέρει για τις φετινές γιορτές. Ξενοδοχεία που είναι ικανά να σας χαρίσουν μοναδικές ημέρες για τις φετινές σας γιορτές στο Καρπενήσι.

Για τις φετινές ημέρες των εορτών, οι προσφορές που διαθέτει το ekdromi.gr για το Καρπενήσι είναι πολλές αλλά και διαφορετικές. Έτσι, απευθύνεται σε κάθε τύπο ταξιδιώτη. Από οικογένειες που αναζητούν ένα όμορφο και family friendly περιβάλλον, μέχρι και παρέες ή ζευγάρια που θέλουν να ζήσουν την περιπέτεια. Το 5* Avaris Hotel είναι ένα νέο ξενοδοχείο στην περιοχή. Αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν αξέχαστες διακοπές σε ορεινό περιβάλλον που συνδυάζει πολυτέλεια, λειτουργικότητα και αμέτρητες δυνατότητες διασκέδασης. Το Oniropetra Boutique Hotel είναι μια νέα και φρέσκια πρόταση για πολυτελή διαμονή. Διαθέτει μοντέρνα και minimal διακόσμηση η οποία συνδυάζεται αρμονικά με την τοπική παράδοση προσφέροντας ένα υπέροχο αποτέλεσμα.

Για εσάς που λατρέυετε την παράδοση και σας αρέσουν τα Chalet, τότε σας ταιριάζει το Casa di Neve. Χτισμένο πολύ προσεκτικά ώστε να είναι εφάμιλλο των Chalets της Αυστρίας και της Ελβετίας, παντρεύει αριστοτεχνικά την ορεινή ομορφιά με την παράδοση της περιοχής.

Το πεντάστερο Montana Hotel & Spa είναι ο ιδανικός προορισμός για εσάς που αναζητάτε σύγχρονες ανέσεις με πολυτελές περιβάλλον. Με θέα στην κοιλάδα του ποταμού Καρπενησιώτη και εξοπλισμένο με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, αποτελεί εγγύηση για ξεχωριστές γιορτινές στιγμές.

Το Country Club Hotel & Suites, περιτριγυρισμένο από πυκνά δάση ελάτης και καστανιάς, και με φόντο την κοιλάδα του ποταμού Καρπενησιώτη, σας υπόσχεται στιγμές πολυτέλειας, χαλάρωσης και γαλήνης. Συνδυάζει άψογα την τοπική αρχιτεκτονική με την ιδιαίτερη του αισθητική.

Τέλος, για εσάς που λατρέυετε τις δραστηριότητες στη φύση και θέλετε να βιώσετε από κοντά τα αθλητικά δρώμενα του Καρπενησίου στις διακοπές σας, σας προτείνουμε τον Ξενώνα Σεμέλη όπου θα έχετε την ευκαιρία να λάβετε μέρος σε πολλά και ενδιαφέορντα σπορ.

Βρείτε όλες τις προσφορές ξενοδοχείων για τις γιορτές στο Καρπενήσι εδώ!

About Ekdromi.gr