τσαγκαράδα μυλοπόταμος

Αφιέρωμα στα χωριά του Πηλίου: Τσαγκαράδα

Το αφιέρωμά μας στα διάσημα χωριά του Πηλίου δεν θα μπορούσε να μην την αναφέρει. Μετά τη γραφική Μακρυνίτσα, την πανέμορφη Πορταριά και τον ξεχωριστό Άγιο Ιωάννη, σειρά έχει και η μαγευτική Τσαγκαράδα.

Τσαγκαράδα Πηλίου

Η Τσαγκαράδα βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά του βουνού, σε ύψος 500 μέτρων ενώ οι μόνιμοι κάτοικοί της είναι περίπου 700. Πρόκειται για έναν προορισμό ο οποίος συνδυάζει μαγικά την φύση και το πράσινο με το βαθύ μπλε του νερού. Αυτός ο συνδυασμός είναι που κάνει άλλωστε την Τσαγκαράδα ιδανικό προορισμό για όλο το χρόνο. Παράλληλα, η τοποθεσία που είναι χτισμένη η Τσαγκαράδα, αμφιθεατρικά σε μια κατάφυτη πλαγιά, προσφέρει μια μοναδική θέα στο γαλάζιο του Αιγαίου, αλλά δίνει και την ευκαιρία για βουτιές σε μοναδικής ομορφιάς παραλίες.

Παραλίες τις Τσαγκαράδας

Η πρόσβαση στις παραλίες της Τσαγκαράδας είναι σχετικά εύκολη από το χωριό. Αυτό όμως που καθιστά την επίσκεψη πιο δύσκολη είναι η επιστροφή καθώς όποιος επιλέξει να κάνει το μπάνιο του σε μια από τις παραλίες, θα πρέπει να οπλιστεί με κουράγιο για να διασχίσει τα ανηφορικά μονοπάτια της επιστροφής. Η πιο γνωστή ακρογιαλιά της Τσαγκαράδας είναι η Νταμούχαρη, οργανωμένη και με χοντρό βότσαλο. Εκεί μπορεί κανείς να δει και τα ερείπια το ενετικού κάστρου τα οποία βρίσκονται ανάμεσα στους δύο κόλπους της. Όμορφες στιγμές όμως δίπλα στο νερό μπορεί κανείς να ζήσει και στον Μυλοπόταμο, τη Φακίστρα και την Καραβοστασιά.

Και το χωριό της Τσαγκαράδας όμως δεν στερείται ομορφιάς. Περπατώντας στα πετρόχτιστα καλντερίμια του, μπορεί κανείς να θαυμάσει υπέροχα αρχοντικά σπίτια, παραδοσιακά νεοκλασικά, όμορφες αυλές γεμάτες λουλούδια και πολλά καταπράσινα πλατάνια. Για τους λάτρεις του περπατήματος, η Τσαγκαράδα αποτελεί έναν από τους πλέον ιδανικούς προορισμούς με υπέροχα μονοπάτια μέσα στα πυκνά δάση από οξιές και καστανιές.

Τέλος, θα είναι κρίμα για όποιον πάρει την απόφαση να επισκεφθεί την Τσαγκαράδα, να μην δοκιμάσει τις τοπικές σπεσιαλιτέ, και το καταπληκτικό τσίπουρο!

Φύση, ομορφιά και παράδοση είναι το τρίπτυχο που χαρακτηρίζει την Τσαγκαράδα. Για κάθε τύπο επισκέπτη, για μοναδική θέα στο απέραντο γαλάζιο και ξεχωριστές στιγμές χαλάρωσης, αποτελεί σίγουρα μια μοναδική πρόταση για μικρά διήμερα, ή και για περισσότερες ημέρες.
Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στο Πήλιο εδώ!

About Ekdromi.gr