Λουτρά Ποζάρ

Αριδαία

Η Αριδαία βρίσκεται στο νομό Πέλλας, αποτελεί την πρωτεύουσα του Δήμου Αλμωπίας και απέχει 26 χιλιόμετρα από την Έδεσσα. Κωμόπολη με ιστορικά χαρακτηριστικά και πολλούς θρύλους να την ακολουθούν. Τοποθετημένη ανάμεσα από τα βουνά του Βόρα και του Πάικου, έχει γίνει πόλος έλξης για πολλούς τουρίστες, καθώς αποτελεί κόμβο για πολλές και ενδιαφέρουσες κοντινές εκδρομές.

Με την πάροδο των ετών, η Αριδαία έχει αλλάξει αρκετές φορές το όνομά της. Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’20 ονομαζόταν Σούμποτσκο, έπειτα πήρε το όνομα Αρδέα για να καταλήξει στη σημερινή της ονομασία.

Αριδαία – κοντινές εκδρομές

Σε κοντινή απόσταση από την Αριδαία, μόλις 10 χιλιόμετρα, βρίσκονται τα λουτρά Ποζάρ (όπου «ποζάρ» στη ρωσική γλώσσα σημαίνει «φωτιά»). Πρόκειται για μέρος σπάνιας φυσικής ομορφιάς. Στα λουτρά Ποζάρ υπάρχουν 2 καταρράκτες (ένας με ζεστό και ένας με κρύο νερό) οι οποίοι ξεκινούν το ταξίδι τους από το βουνό Βόρα. Υπάρχουν επίσης φυσικές πισίνες με ιαματικά νερά. Όλα αυτά μέσα στο δάσος όπου ο συνδυασμός του νερού με το πράσινο φτιάχνουν μια εμπειρία μοναδική. Με αφορμή το φυσικό αυτό κάλλος, τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί σύγχρονες εγκαταστάσεις φιλοξενίας οι οποίες μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Η Αριδαία επίσης βρίσκεται κοντά και στο χιονοδρομικό κέντρο του Καιμακτσαλάν. Ένα από τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά της Βορείου Ελλάδας. Αποτελεί δημοφιλή προορισμό για όλους τους λάτρεις των χειμερινών σπορ. Δεν παύει όμως να απευθύνεται και σε όσους απλά θέλουν να απολαύσουν τον καφέ και τη βόλτα τους στα χιόνια.

Με εκκίνηση την Αριδαία μπορεί κανείς να επισκεφθεί την λίμνη Βεγορίτιδα, το φαράγγι Ράμνο Μπορ, το δίκτυο των σπηλαίων στο βουνό Βόρα. Αλλά και τα κοντινά χωριά της περιοχής όπως το Λουτράκι, τους Προμάχους και τον Αρχάγγελο. Μπορεί να θαυμάσει την απέραντη ομορφιά της φύσης και την απλότητα των κατοίκων. Να ξεφύγει από την καθημερινότητα με όμορφους περιπάτους και εντυπωσιακές διαδρομές με αυτοκίνητο. Να διαβεί υπέροχα καταπράσινα μονοπάτια, να βουτήξει σε πεντακάθαρα νερά, να νιώσει την ιστορικότητα του μέρους και να γεμίσει το μυαλό του με πανέμορφες εικόνες και αναμνήσεις από ένα από τα πιο πλούσια σε ομορφιά μέρη της βόρειας Ελλάδας.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές (μέχρι και 50%) σε ξενοδοχεία στην Αριδαία εδώ!

About Ekdromi.gr