βυτίνα

Φθινοπωρινή Βυτίνα

Είναι τοποθετημένη αρμονικά σε υψόμετρο 1.033 μέτρων στους πρόποδες του όρους του Μαίναλου. Η Βυτίνα αποτελεί έναν από τους πλέον αγαπημένους και δημοφιλείς προορισμούς για φθινοπωρινές και χειμερινές εξορμήσεις. Η θέση της, στο νομό Αρκαδίας, 38 χιλιόμετρα από την Τρίπολη, την κάνει εύκολα προσβάσιμη για εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου από Αθήνα, αλλά και για μεγάλο μέρος της Πελοπονήσου. Η Βυτίνα είναι η κοσμοπολίτισσα της ευρύτερης περιοχής, σε σύγκριση με τα, εξίσου γραφικά και όμορφα, γύρω χωριά.

Η Βυτίνα

Η Βυτίνα είναι καταρχήν γραφική. Έχει μια γραφικότητα που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη από τον επισκέπτη. Γεμάτη με όμορφα σοκάκια και σπίτια φτιαγμένα από το τοπικό μαύρο μάρμαρο, με μια όμορφη κεντρική πλατεία, στην οποία δεσπόζει ο πετρόκτιστος ναός του Αγίου Τρύφωνα. Γεμάτη με παραδοσιακές ταβέρνες και café, έτοιμα να υποδεχθούν τους τουρίστες και να τους προσφέρουν τοπικές γαστρονομικές δημιουργίες. Από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της είναι και ο Δρόμος της Αγάπης, ο οποίος προσφέρει ρομαντικούς περιπάτους σε μια διαδρομή ανάμεσα από δεντροστοιχίες.

Η Βυτίνα προσφέρει όμως και την ευκαιρία για μικρές, κοντινές αποδράσεις.  Το σημείο που βρίσκεται δίνει την ευκαιρία για μια εκδρομή στο χιονοδρομικό του Μαινάλου (για τους φίλους των χειμερινών σπορ), αλλά και στα υπέροχα χωριά της Στεμνίτσας, της Καρύταινας, των Λαγκαδιών και της Δημητσάνας.

Προορισμός με παρελθόν και ιστορική σημασία. Αποτελεί τόπο καταγωγής για πολλούς από τους οπλαρχηγούς της Ελληνικής επανάστασης, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην απελευθέρωση του Έθνους. Δεν ήταν λίγες άλλωστε οι φορές που ο οικισμός της πυρπολήθηκε από τον τουρκικό στρατό. Παράλληλα, η Βυτίνα είναι η πατρίδα του γνωστού ιστορικού Κωνσταντίνου Παπαρηγόπουλου.

Ιδανική για ρομαντικά διήμερα, για κοντινές αποδράσεις του φθινοπώρου, μέρος με απαράμιλλη γραφικότητα και υπέροχο κλίμα, η Βυτίνα έχει τον τρόπο της να κρατήσει στην αγκαλιά της τον επισκέπτη και να τον μαγέψει. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι για πολλούς θεωρείται πως είναι η «Ελβετία του Μοριά»

 

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στη Βυτίνα εδώ!

About Ekdromi.gr