διακοπές στη σκιάθο

Διακοπές στη Σκιάθο

Από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα νησιά των Βόρειων Σποράδων, η Σκιάθος έχει τον δικό της τρόπο να μας γοητεύει. Η πυκνή της βλάστηση και το πράσινο των πεύκων, σε συνδυασμό με τις πανέμορφες αμμουδιές της, δημιουργούν μοναδικά καλοκαιρινά τοπία και μας κάνουν να νιώθουμε πως βρισκόμαστε σε κάποιον παραδεισένιο προορισμό. Τα γαλαζοπράσινά της νέρα και η χρυσή της άμμος, είναι η εγγύηση πως οι καλοκαιρινές διακοπές στη Σκιάθο, θα σας μείνουν πραγματικά αξέχαστες.

Διακοπές στη Σκιάθο

Η φυσική της ομορφιά και οι παραλίες της αποτελούν, προφανώς, το μεγαλύτερο κίνητρο για επίσκεψη στο νησί. Δεν είναι όμως μόνο η φύση που κάνει τη Σκιάθο να ξεχωρίζει! Εκτός από τις φυσικές ομορφιές της, η Σκιάθος προσφέρει και πολλά σημεία ενδιαφέροντος. Πολλά όμορφα αξιοθέατα τα οποία αξίζει να επισκεφτεί κανείς. Το Νησάκι του Μπούρτζι που βρίσκεται μπροστά από την πόλη της Σκιάθου είναι δίχως αμφιβολία ένα από τα πιο όμορφα μέρη του νησιού. Όπως και το Κάστρο, στο βόρειο μέρος του νησιού, αλλά και το σπίτι του πεζογράφου Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη το οποίο μπορείτε να επισκεφθείτε ως μουσείο. Τέλος, μην παραλείψετε να περάσετε από τον Υδροβιότοπο που βρίσκεται ακριβώς πίσω από την γνωστή παραλία «Κουκουναριές»

Σκιάθος – Παραλίες

Η πιο γνωστή σε όλους παραλία της Σκιάθου είναι σίγουρα οι «Κουκουναριές«. Η υπέροχη αυτή αμμουδιά βρίσκεται σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από την πόλη. Οι Κουκουναριές διαθέτουν όλες τις ανέσεις της οργανωμένης παραλίας για όσους το προτιμούν. Αλλά και για αυτούς που αρέσκονται στην εξερεύνηση, το νησί διαθέτει περισσότερες από 60 παραλίες οπότε, όρεξη να υπάρχει. Στη Σκιάθο θα βρείτε από μεγάλες και οργανωμένες πλαζ με ξαπλώστρες και beach bars, μέχρι απομονωμένους μικρούς κόλπους για ηρεμία και χαλάρωση. Μην παραλείψετε να ρίξετε μια βουτιά στη Μεγάλη Άμμο, στο Βρωμόλιμνο, στην Καναπίτσα, ή στην Αγία Παρασκευή. Και αυτές είναι μόνο λίγες από τις πανέμορφες παραλίες της Σκιάθου.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στη Σκιάθο εδώ!

Ο Μάιος, είναι ο μήνας των μεγάλων ευκαιριών. Η θερμοκρασία ανεβαίνει και η μετάβαση από την άνοιξη στο καλοκαίρι προχωράει. Παράλληλα, η διάθεση μας είναι στα καλύτερά της και τα περισσότερα ξενοδοχεία έχουν ακόμα χαμηλές τιμές σε σύγκριση με τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Αυτό σημαίνει πως τον Μάιο δημιουργείται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μικρές, ή και πιο μεγάλες εκδρομές που θα μας κάνουν να μπούμε λίγο νωρίτερα σε καλοκαιρινή διάθεση, αλλά και να ζήσουμε τις ομορφιές των προορισμών χωρίς πολυκοσμία. Για όσους από εσάς αποτελεί προτεραιότητα η επίσκεψη σε ένα νησί, ο Μάιος στη Σκιάθο, είναι ιδανικός!

Μία όμορφη εκδρομή για μια πρώτη βουτιά στις μαγευτικές Κουκουναριές, στη Μεγάλη Άμμο και στο Βρωμόλιμνο. Για μια βόλτα μέχρι το Μπούρτζι, μια επίσκεψη στο Κάστρο του νησιού ή το σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Η Σκιάθος συνδυάζει αρμονικά το γαλαζιο των νερών της με τα καταπράσινα τοπία της προσφέροντας απλόχερα στιγμές χαλάρωσης. Τι περιμένετε; Επιλέξτε μια από τις προσφορές του ekdormi.gr για τον Μάιο στη Σκιάθο και ξεκινήστε το ταξίδι σας!

Μάιος στη Σκιάθο – Προσφορές Ξενοδοχείων

Tomato Beach Hotel

Το Tomato Beach Hotel
Το Tomato Beach Hotel

Για μια μικρή απόδραση του Σαββατοκύριακου, το Tomato Beach Hotel αποτελεί την ιδανική επιλογή. Βρίσκεται σε απόσταση μόλις40 μέτρων από τη διάσημη παραλία “Μεγάλη Άμμος” δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον επισκέπτη να έχει άμεση πρόσβαση σε μία από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού. Παράλληλα, η απόστασή του από την πόλη της Σκιάθου (1 χιλιόμετρο) το καθιστά ιδανικό για βόλτες για φαγητό και για ποτό το βράδυ.

5* Aegean Suites Hotel

Το 5* Aegean Suites Hotel
Το 5* Aegean Suites Hotel

Αν προτιμάτε μια εμπειρία 5 αστέρων που σας προσφέρει όλες τις ανέσεις, τότε σίγουρα η επιλογή σας είναι το 5* Aegean Suites Hotel το οποίο βρίσκεται στην πλαγιά ενός λόφου, πάνω από την παραλία της Μεγάλης Άμμου. Το ξενοδοχείο διαθέτει συνολικά 20 καταλύματα. Οι σουίτες του στεγάζονται σε 4 κτήρια παραδοσιακόύ στυλ που βρίσκονται ανάμεσα σε ελαιόδεντρα. Στο Aegean Suites Hotel θα βρείτε επίσης πισίνα και υδρομασάζ ενώ σε ελάχιστη απόσταση βρίσκεται η παραλία της Μεγάλης Άμμου.

5* Princess Resort

Το 5* Princess Resort
Το 5* Princess Resort

Απολαύσεις 5 Αστέρων σε απόσταση ενός λεπτού με τα πόδια από την παραλία. Το 5* Princess Resort σας προσφέρει τα πάντα και αποτελεί μια μοναδική εμπειρία διαμονής. Μέσα σε εκτεταμένους κήπους, αυτό το ξενοδοχείο διαθέτει μεγάλη πισίνα με υδρομασάζ και σπα με γυμναστήριο. Χαλαρώστε στο Harmony Club Spa, ενώ προσφέρονται και ειδικές εγκαταστάσεις για τους μικρούς μας φίλους!

Η Σκιάθος σας περιμένει! Βρείτε όλες τις προσφορές εδώ!

Σκιάθος – Αξιοθέατα

Γνωστός και αγαπημένος προορισμός των Βόρειων Σποράδων, η Σκιάθος έχει τον δικό της τρόπο να σε γοητεύσει. Είτε με το καταπράσινο τοπίο της που δημιουργείται από την πυκνή βλάστηση και τα πεύκα της. Είτε με τις αμέτρητες παραλίες που διαθέτει, οι οποίες συνδυάζουν άψογα τα γαλαζοπράσινα νερά τους με την χρυσή άμμο.

Εκτός από τις φυσικές της ομορφιές που την κάνουν να ξεχωρίζει, η Σκιάθος διαθέτει και πολύ ενδιαφέροντα αξιοθέατα τα οποία αξίζει να επισκεφτεί κανείς. Όπως το Νησάκι του Μπούρτζι που βρίσκεται μπροστά από την πόλη της Σκιάθου. Το Κάστρο που βρίσκεται στο βόρειο σημείο του νησιού αλλά και το σπίτι του πεζογράφου Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη το οποίο λειτουργεί σήμερα ως μουσείο. Τέλος, δεν θα πρέπει να παραλείψετε τον Υδροβιότοπο που βρίσκεται ακριβώς πίσω από την γνωστή παραλία “Κουκουναριές”

Οι παραλίες της Σκιάθου

Η πλέον γνωστή σε όλους παραλία της Σκιάθου είναι οι “Κουκουναριές“. Βρίσκεται σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από την πόλη και είναι οργανωμένη. Αλλά οι ομορφιές των παραλιών της Σκιάθου δεν σταματούν εδώ. Άλλωστε πρόκειται για ένα νησί που διαθέτει περισσότερες από 60 παραλίες για όλα τα γούστα. Όλες πανέμορφες και ξεχωριστές. Αν η διαμονή σας στη Σκιάθο το επιτρέπει, τότε μην παραλείψετε να ρίξετε μια βουτιά στη Μεγάλη Άμμο, στο Βρωμόλιμνο, στην Καναπίτσα, ή στην Αγία Παρασκευή. Και αυτές είναι μόνο λίγες από τις πανέμορφες παραλίες της Σκιάθου.

Σκιάθος – Προσφορές

Για το φετινό καλοκαίρι το ekdromi.gr έχει φροντίσει να εξασφαλίσει μια μοναδική προσφορά στο τεσσάρων αστέρων Kivo Art & Gourmet Hotel. Πρόκειται για ένα υπέροχο ξενοδοχείο που εστιάζει στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και κυρίως στις τοπικές συνταγές της Σκιάθου. Πρόκειται για ένα σπάνιο συνδυασμό χρωμάτων, αρωμάτων και γεύσεων που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστος.

Αν πάλι προτιμάτε να πάρετε απλά μια γεύση από τη Σκιάθο αλλά και από άλλα νησιά των Σποράδων, τότε σίγουρα σας ταιριάζει η προσφορά Aegean Yachting. Με εκκίνηση από το τον Πλατανιά Μαγνησίας θα έχετε την δυνατότητα να χαρείτε τις ομορφιές της Σκιάθου της Σκοπέλου αλλά και τις Αλοννήσου σε μια 6ήμερη κρουαζιέρα με πολυτελές ιστιοπλοϊκό σκάφος.

Καλωσήλθατε στη Σκιάθο, σε ένα από τα πιο όμορφα και αγαπημένα νησιά του συμπλέγματος των Βορείων Σποράδων. Ένα νησί με ξεχωριστή ομορφιά, υπέροχα καταπράσινα τοπία, έντονη νυχτερινή ζωή και μοναδικής ομορφιάς παραλίες! Τα γαλαζοπράσινα νερά του νησιού συνδυάζονται αρμονική με τις και οι χρυσαφένιες του αμμουδιές και δημιουργούν μαγευτικά τοπία που μένουν αξέχαστα. Ας ανακαλύψουμε τις ομορφότερες παραλίες της Σκιάθου με το Ekdromi.gr.

Οι ομορφότερες παραλίες της Σκιάθου

Κουκουναριές

Οι Κουκουναριές είναι η πλέον δημοφιλής παραλία της Σκιάθου και θεωρείται και μία από τις κορυφαίες παραλίες στην Ελλάδα. Η χρυσαφένια άμμος της μαζί με το υπέροχο πευκοδάσος δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό που αιχμαλωτίζει τον επισκέπτη. Με τις ανέσεις της, τις ομπρέλες, τις ξαπλώστρες και τα κέντρα θαλάσσιων σπορ, προσφέρει τα πάντα!

Λαλάρια

Η παραλία Λαλάρια βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού και είναι μια ακτή με βότσαλα που μαγεύει με τα κρυστάλλινα νερά της. Καθώς δεν υπάρχουν κοντά εγκαταστάσεις, θυμηθείτε να έχετε μαζί σας πετσέτες και ομπρέλες. Προσβάσιμη μόνο με σκάφος από την πόλη της Σκιάθου, η παραλία περιβάλλεται από κάθετους βράχους και διαθέτει με λευκά βότσαλα, από τα οποία πήρε και το όνομά της.

Μπανάνα

Η παραλία Μπανάνα, αποτελείται από 2 τμήματα, το μικρό και το μεγάλο, απέχει μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από τις Κουκουναριές, προσφέρει ποικίλες εμπειρίες. Η Μεγάλη Μπανάνα είναι δημοφιλής προορισμός από τους λάτρεις του windsurfing, ενώ η Μικρή Μπανάνα είναι ένα αρκετά πιο ήσυχο σημείο, που προσελκύει κυρίως τους φυσιολάτρες.

Βασιλιάς

Η παραλία Βασιλιάς, μία από τις καλύτερες της Σκιάθου, είναι ένας δημοφιλής προορισμός μόλις 3 χλμ. από την πόλη. Με τις ομπρέλες, τις ξαπλώστρες και τα κέντρα θαλάσσιων σπορ, είναι ιδανική τόσο για χαλάρωση όσο και για δραστηριότητες.

Μεγάλη Άμμος

Η παραλία Μεγάλη Άμμος, η πιο κοντινή στην πόλη της Σκιάθου, είναι μια βολική και δημοφιλής επιλογή για όλους τους τύπους ταξιδιωτών. Προσφέρει μια σειρά από δραστηριότητες και είναι καλά εξοπλισμένη με σχολές θαλάσσιων σπορ. Με τη μαλακή άμμο, τα κρυστάλλινα και ρηχά νερά της, η Μεγάλη Άμμος είναι ιδανική για οικογένειες και παιδιά. Οι επιλογές διαμονής είναι άφθονες, συμπεριλαμβανομένων ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων, εξασφαλίζοντας μια άνετη διαμονή.

Βρωμόλιμνος

Η παραλία Βρωμόλιμνος, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού, φημίζεται για τις εκπληκτικές αμμώδεις ακτές της και τα γαλήνια, κρυστάλλινα νερά της. Βρίσκεται στο ακρωτήριο Καλαμάκι και απέχει μόλις 6 χιλιόμετρα από την πόλη της Σκιάθου. Δημοφιλής στους νέους, η παραλία Βρωμόλιμνος προσφέρει ομπρέλες, ξαπλώστρες, beach bars που φιλοξενούν πάρτι και κέντρα θαλάσσιων σπορ. Οι παραθαλάσσιες ταβέρνες σερβίρουν νόστιμα τοπικά πιάτα και οι ρομαντικοί μπορούν να παρακολουθήσουν μαγευτικά ηλιοβασιλέματα.

Αχλαδιές

Η παραλία Αχλαδιές, ένα αμμώδες στολίδι της Σκιάθου, βρίσκεται σε μία τοποθεσία μόλις 4 χλμ. από την πόλη της Σκιάθου, προσφέροντας μια κοντινή επιλογή για ποιοτικό κολύμπι. Είναι άρτια οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες και κέντρα θαλάσσιων σπορ, ενώ οι επιλογές διαμονής και οι όμορφες ταβέρνες αφθονούν. Τοποθετημένη στο νότο, απολαμβάνει προστασία από τους ισχυρούς βόρειους ανέμους και τα κύματα. Η πρόσβαση είναι εύκολη, με συχνά δρομολόγια λεωφορείων από την πόλη της Σκιάθου και μικρά σκάφη που αναχωρούν από το παλιό λιμάνι του νησιού.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στη Σκιάθο στο Ekdromi.gr.

Καλοκαιρινή Σκιάθος – Παραλίες

Στις Σποράδες υπάρχει ένα νησί μοναδικό. Ένα νησί που ξέρει να συνδυάζει άψογα τις πανέμορφες παραλίες με την ξέφρενη νυχτερινή ζωή. Ένα νησί που συνθέτει τα υπέροχα πολυτελή ξενοδοχεία με το κοσμοπολίτικο περιβάλλον αλλά και τους νεανικούς ρυθμούς. Ένα νησί που έχει και μεγάλη ιστορία, αλλά και ξεχωριστές γεύσεις. Και όλα αυτά μέσα σε ένα γαλαζοπράσινο φόντο. Αυτό το νησί δεν είναι άλλο από τη Σκιάθο. Η καλοκαιρινή Σκιάθος, φιλόξενη όπως πάντα, μας περιμένει και φέτος να μας ταξιδέψει σε μία από τις σχεδόν 60 παραλίες της. Να μας κάνει να διασκεδάσουμε με τις κεφάτες βραδιές της, να μας χαλαρώσει κάτω από τη σκιά των πεύκων της. Η Σκιάθος το καλοκαίρι είναι μια εμπειρία που αξίζει να τη ζήσουν όλοι.

Και φυσικά τι καλύτερο για μια καλοκαιρινή νησιωτική εξόρμηση, από επισκέψεις στις ομορφότερες παραλίες. Στο κομμάτι αυτό, η Σκιάθος δεν έχει πραγματικά τίποτα να ζηλέψει από τα ομορφότερα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου. Πρώτη στις προτιμήσεις των επισκεπτών η παραλία Κουκουναριές. Ίσως η πιο δημοφιλής του νησιού και όχι άδικα. Στα βορειοανατολικά του νησιού βρίσκουμε ακόμα μια παραλία σπάνιας ομορφιάς, τα Λαλάρια. Η Μεγάλη Άμμος και οι Αχλαδιές φημίζονται τόσο για την ομορφιά, όσο και για τις επιλογές που προσφέρουν. Ακόμα και η Μπανάνα και η Μικρή Μπανάνα λίγο πιο δίπλα, αποτελούν πόλο έλξης πολλών επισκεπτών. Πέραν όμως από τις γνωστές και οργανωμένες παραλίες, η Σκιάθος μπορεί να σας προσφέρει και πιο χαλαρωτικές, ήσυχες αμμουδιές. Ανάλογα με τη διάθεση σας, σίγουρα θα βρείτε μια χρυσαφένια γωνιά για το μπάνιο σας.

Αξιοθέατα στη Σκιάθο

Πέραν της φυσικής ομορφιάς, η Σκιάθος φημίζεται και για πολλά πράγματα ακόμα. Κάνοντας μια βόλτα στο νησί, ίσως συναντήσετε και το σπίτι του συγγραφέα Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη το οποίο λειτουργεί πλέον ως Μουσείο. Αλλά και το διάσημο Μπούρτζι της Σκιάθου, αποτελεί ένα εξαιρετικό θέαμα που μας μαθαίνει πολλά για την ιστορία του τόπου. Τέλος, μη χάσετε την ευκαιρία να επσικεφθείτε και το Κάστρο με την άγρια ομορφιά του.

Για όσους αποφασίσετε να επισκεφθείτε τη Σκιάθο αυτό το καλοκαίρι, οι μεγάλες προσφορές ξενοδοχείων του ekdromi.gr σίγουρα θα καλύψουν τις ανάγκες και τις επιθυμίες οποιουδήποτε ταξιδιώτη. Μέσα από μια μεγάλη γκάμα ξενοδοχείων και προσφορών, σίγουρα θα βρείτε αυτή που σας ταιριάζει! Δείτε όλες τις προσφορές του ekdromi.gr για τη Σκιάθο εδώ!

About Ekdromi.gr