κάρπαθος

Κάρπαθος

Η Κάρπαθος είναι το 2ο μεγαλύτερο σε έκταση νησί των Δωδεκανήσων και σίγουρα ένα από τα πιο όμορφα και αξιόλογα. Πρόκειται για ένα μέρος με πολλές αντιθέσεις και ιδιαίτερη προσωπικότητα. Στην Κάρπαθο θα πιάσετε πολλές φορές τον εαυτό σας να νιώθει ότι έχει μείνει σε άλλη εποχή. Ότι έχει γυρίσει ο χρόνος πίσω καθώς η γραφικότητα του νησιού είναι ικανή να ταξιδέψει το μυαλό.

Η ιστορία λέει ότι οι κάτοικοι της Καρπάθου αγαπούσαν πολύ το νησί τους. Τόσο πολύ ώστε ταξίδεψαν μέχρι τον Όλυμπο για να φέρουν τους θεούς του να ζήσουν εκεί. Μάλιστα, τους ανέβασαν μέχρι το πιο ψηλό βουνό του νησιού, το οποίο και ονόμασαν Όλυμπο. Από την πράξη τους αυτή, πήραν την ονομασία Άρπάθεοι, στη συνέχεια Καρπάθεοι και στο τέλος Καρπάθιοι. Η Κάρπαθος διαθέτει 2 λιμάνια, τα Πηγάδια που είναι και η πρωτεύουσα του νησιού, αλλά και το Διαφάνι (επίνειο του χωριού Όλυμπος). Το νησί αποτελείται από 12 χωριά, ενώ γεωπολιτικά του ανήκει και το νησί Σαρία. Στα πηγάδια κατοικεί σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Καρπάθου. Αποτελεί επίσης ιδανικό σημείο για τη διαμονή των επισκεπτών καθώς εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση στα περισσότερα αξιοθέατα και τις παραλίες.

Κάρπαθος, η Όλυμπος

Ίσως η πιο όμορφη εμπειρία που μπορεί να ζήσει κανείς στην Κάρπαθο. Η Όλυμπος, βρίσκεται σκαρφαλωμένη στο βουνό, μακριά από το υπόλοιπο νησί. Εκεί θα δείτε τους ντόπιους να κυκλοφορούν με παραδοσιακές ενδυμασίες μέχρι σήμερα, θα περπατήσετε σε πλακόστρωτους δρόμους, θα ανακαλύψετε ξεχωριστές πλατείες και θα γίνετε μάρτυρες της  μοναδικής απέραντης θέας.

Κάρπαθος, παραλίες

Μερικές από τις παραλίες της Καρπάθου είναι βραβευμένες ακόμα και σε παγκόσμιο επίπεδο και θα είναι κρίμα για οποιονδήποτε επισκέπτη να μην χαρεί τις περισσότερες από αυτές. Οι περισσότερες από τις παραλίες είναι με άμμο, όπως ο Άγιος Νικόλαος στον οποίο θα βρείτε και ξαπλώστρες και beach bar ή η Απέλλα, επίσης με άμμο, η Άφωτη, μια πιο μεγάλη αμμουδερή παραλία και οργανωμένη σε κάποια σημεία. Στα 31 χιλιόμετρα από τα πηγάδια θα βρείτε την παραλία Λευκός, με πολλούς κολπίσκους ενώ στον Αφιάρτη μπορείτε να κάνετε και θαλάσσια σπορ.

 

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Κάρπαθο εδώ!

About Ekdromi.gr