μήλος

Διακοπές στη Μήλο

Στις Κυκλάδες, και συγκεκριμένα στα νοτιοδυτικά τους, βρίσκουμε το νησί της Μήλου. Ένας προορισμός γνωστός στους περισσότερους για τις εντυπωσιακές του παραραλίες, αλλά και τα, σπάνιας ομορφιάς, σελινιακά του τοπία. Οι διακοπές στη Μήλο ανέκαθεν είχαν έναν χαρακτήρα ρομαντισμού, το νησί αποτελεί πόλο έλξης κυρίως για ζευγάρια, αλλά και οικογένειες που θέλουν να ζήσουν στιγμές ηρεμίας σε ένα όμορφο και ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον. Ας ανακαλύψουμε λοιπόν ποια είναι τα συστατικά που κάνουν τη Μήλο ξεχωριστή. 

Διακοπές στη Μήλο

Παρ’ότι ανήκει στο σύμπλεγμα των Κυκλάδων, η Μήλος διαθέτει τη δικιά της ξεχωριστή ομορφιά. Ο χαρακτήρας της είναι σχεδόν εξωτικός. Ταυτόχρονα, ως ηφαιστειογενές νησί με ιδιαίτερη γεωμορφολογία, δημιουργεί τοπία που “κλέβουν” το βλέμμα του επισκέπτη. Σκηνικά που δημιουργούνται από πέτρα, νερό, και τα χρώματα της δύσης του ηλίου. Αν συνδυάσουμε όλα τα παραπάνω με τις υπέροχές της παραλίες, τα ειδυλλιακά της ηλιβασιλέματα και τους χαλαρωτικούς της ρυθμούς, αντιλαμβανόμαστε τους λόγους για τους οποίους το νησί αυτό έχει το δικό του φανατικό κοινό.

Αυτό που κάνει πραγματικά τη Μήλο να ξεχωρίζει, είναι τα χρώματά της. Τα ηφαιστειογενή της πετρώματα δημιουργούν πάνω στους βράχους της αποχρώσεις του κόκκινου και του πορτοκαλί. Έτσι δημιουργούν ένα θέαμα πραγματικά μοναδικό. Παράλληλα, οι 75 παραλίες της, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι με λευκή άμμο, συμπληρώνουν το παζλ των εμπειριών του νησιού. Το Παλαιοχώρι, η Φυρή, η Πλάκα, το Τσιγκράδο και ο Παπαφράγκας είναι μερικές από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού.

Η Μήλος όμως δεν είναι γνωστή μόνο για τη φυσική της ομορφιά. Αντίστοιχα ενδιαφέρουσα είναι και η ιστορία της. Στο Κλέφτικο, αλλά και στο Σαρακήνικο, θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε τα ίχνη των πειρατών που κάποτε έδεναν στο νησί αυτό. Δεν πρέπει να ξεχάσετε να επισκεφθείτε και τη Μικρή Βενετία, το λιμάνι της αρχαίας Μήλου. Έναν υπέροχο, πολύχρωμο οικισμό πάνω στο νερό. Για όσους αντέχετε λίγη παραπάνω ανηφόρα, το ενετικό κάστρο του 13ου αιώνα προσφέρει την πανοραμική θέα από ακόμα πιο ψηλά!

Για τη διασκέδασή σας, θα πρέπει να επισκεφθείτε την Πλάκα. Η Πλάκα, η πρωτεύουσα του νησιού, αποτελεί και το κέντρο της νυχτερινής ζωής. Μετά το απόγευμα που απαγορεύεται η διέλευση των οχημάτων. Ποτό, φαγητό και shopping με φόντο τα ασπρισμένα σοκάκια με αποκορύφωμα τη θέα του ηλιοβασιλέματος από την αυλή της Παναγίας της Κορφιάτισσας.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στη Μήλο εδώ!


Δεν είναι απλώς ένα ακόμα από τα όμορφα νησιά των Κυκλάδων. Είναι κάτι πραγματικά ξεχωριστό. Η Μήλος έχει μια ιδιαίτερη, μία ατόφια δικιά της ομορφιά. Διαθέτει έναν σχεδόν εξωτικό χαρακτήρα. Εδώ, η πέτρα και τα χρώματα συνθέτουν ένα πρωτόγνωρο σκηνικό σπάνιας φυσικής ομορφιάς. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που το καλοκαίρι στη Μήλο έχει τόσους πολλούς, και επαναλαμβανόμενους φίλους και επισκέπτες. Πάμε μαζί να δούμε τι είναι αυτό που κάνει τη Μήλο να ξεχωρίζει από οποιοδήποτε άλλο Ελληνικό νησί. Τι είναι αυτό που την κάνει όχι απλά ξεχωριστή, αλλά μοναδική.

Καλοκαίρι στη Μήλο

Τα ηφαιστειογενη πετρώματά της βάφουν τα βράχια της με διάφορα χρώματα. Στη Μήλο θα δείτε να “παιζουν” με τα μάτια σας αποχρώσεις του κόκκινου, του πορτοκαλί, ακόμα και του ροζ. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εκπληκτικό και μένει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη όποιου το δει. Οι παραλίες της Μήλου είναι, κατά πολλούς, ίσως οι ομορφότερες των Κυκλάδων. Σε αυτές τις παραλίες θα έχετε τη μοναδική ευκαιρία να θαυμάσετε χρωματικούς συνδυασμούς που δεν υπάρχουν αλλού. Το Παλαιοχώρι, η Φυρή, η Πλάκα, το Τσιγκράδο και ο Παπαφράγκας είναι μερικές από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού. Η υπέροχη χρωματική παλέτα προέρχεται από την ηφαιστειακή γη της Μήλου και δένει υπέροχα με τα γαλαζοράσινα νερά που την περιβάλλουν.

Δεν είναι όμως μόνο η φυσική ομορφιά που μπορεί να θαυμάσει κανείς στη Μήλο. Η ιστορία του νησιού είναι εξίσου ενδιαφέρουσα. Βαδίστε στα χνάρια των πειρατών που κάποτε έδεναν στο νησί. Στο Κλέφτικο και στο Σαρακήνικο θα βρείτε ακόμα ίχνη από το πέρασμά τους. Δεν πρέπει να ξεχάσετε να επισκεφθείτε και τη Μικρή Βενετία, το λιμάνι της αρχαίας Μήλου. Έναν υπέροχο, πολύχρωμο οικισμό πάνω στο νερό. Επίσης, για τους πιο ρομαντικούς, η Μήλος φημίζεται και για το υπέροχο ηλιοβασίλεμά της. Βρείτε το κατάλληλο σημείο, και φυσικά την κατάλληλη παρέα, και απολαύστε τον Ήλιο να δύει και να χάνεται στο νερό του Αιγαίου.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στη Μήλο εδώ!

Το πανέμορφο νησί του Αιγαίου πελάγους με τις υπέροχες αντιθέσεις και τα καταγάλανα νερά. Η ηφαιστειακή Μήλος, είναι ένας προορισμός δημοφιλής κυρίως για ζευγάρια. Τα μοναδικά της τοπία, οι 75 μαγικές της παραλίες, οι περισσότερες (πάνω από 50) με λευκή άμμο, αλλά και το υπέροχό της ηλιοβασίλεμα, την καθιστούν ένα από τα διαμάντια του Αιγαίου.

Φτάνοντας στη Μήλο

Όταν το πλοίο προσεγγίζει τη Μήλο (το νησί συνδέεται και αεροπορικά), το πρώτο θέαμα που αντικρίζει κανείς είναι το λιμάνι του Αδάμαντα. Λιμάνι το οποίο μοιάζει με πέταλο. Πρόκειται για ένα από τα πιο χαρακτηριστικά λιμάνια των Κυκλάδων. Εκεί σας περιμένει το Μεταλλευτικό Μουσείο με εκθέματα από τον ορυκτό πλούτο του νησιού (άλλωστε λόγω του ηφαιστειακού παρελθόντος, σχεδόν ολόκληρο το νησί αποτελεί ένα ορυκτολογικό μουσείο) αλλά και το Εκκλησιαστικό Μουσείο στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας. Πάνω από το λιμάνι, είναι χτισμένη η Πλάκα, η πρωτεύουσα του νησιού. Η Πλάκα αποτελεί και το κέντρο της διασκέδασης μετά το απόγευμα που απαγορεύεται η διέλευση των οχημάτων. Ποτό, φαγητό και shopping με φόντο τα ασπρισμένα σοκάκια με αποκορύφωμα τη θέα του ηλιοβασιλέματος από την αυλή της Παναγίας της Κορφιάτισσας. Για όσους αντέχετε λίγη παραπάνω ανηφόρα, το ενετικό κάστρο του 13ου αιώνα προσφέρει την πανοραμική θέα από ακόμα πιο ψηλά!

Παραλίες της Μήλου

Το ηφαιστειογενές παρελθόν του νησιού έχει δημιουργήσει μοναδικής ομορφιάς παραλίες που σίγουρα χρειάζεται κανείς αρκετό χρόνο για να τις γνωρίσει. Η Αχιβαδολίμνη, στο νότιο σημείο του νησιού είναι μια υπέροχη αμμουδιά, με beach bar και camping για όσους δεν τη χορταίνουν. Το πασίγνωστο ηφαιστειακό Σαρακίνικο, είναι δίχως άλλο η πλέον πολυφωτογραφημένη παραλία της Μήλου. Τοπίο γεμάτο λευκά βράχια, με υπέροχο βυθό. Το Κλέφτικο με τις γνωστές του σπηλιές όπου έβρισκαν καταφύγιο οι πειρατές. Ενώ για εσάς που δεν σας τρομάζουν οι δύσκολες διαδρομές, μπορείτε να γευθείτε τις ομορφιές του Τσιγράδου και του Παπαφράγκα. Τέλος, τα ηφαιστειακά κόκκινα βράχια έχουν την τιμητική τους στις τρεις παραλίες που αποτελούν το Παλιοχώρι.

Μήλος – Πολλώνια

Στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού, βρίσκονται τα Πολλώνια, το δεύτερο λιμάνι της Μήλου το οποίο τη συνδέει με τη γειτονική Κίμωλο. Η σύνδεση γίνεται με ferry boat, αλλά και καΐκια. Ιδανικός προορισμός για φρέσκο ψάρι αλλά και για το γύρο του νησιού με τα 125 χιλιόμετρα ακτογραμμής.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στη Μήλο εδώ!

About Ekdromi.gr