ναύπλιο το χειμώνα

Το Ναύπλιο το Χειμώνα

Δίχως καμιά αμφιβολία, το Ναύπλιο αποτελεί έναν από τους πιο όμορφους και ενδιαφέροντες προορισμούς της Πελοποννήσου. Σε μία απόσταση μόλις 2,5 ωρών από Αθήνα, βρίσκεστε σε ένα υπέροχο σταυροδρόμι γραφικότητας, ιστορίας και πολιτισμού. Ό,τι πρέπει δηλαδή για μία μικρή, χειμερινή εξόρμηση. Άλλωστε, παρότι είναι ένας προορισμός ιδανικός για όλες τις εποχές, το Ναύπλιο το χειμώνα έχει τη δική του, ξεχωριστή ομορφιά.

Το Ναύπλιο το χειμώνα

Το 4* Grand Bretagne Hotel - το Ναύπλιο το χειμώνα
Το 4* Grand Bretagne Hotel

Μία επίσκεψη στο Ναύπλιο είναι πάντα κάτι περισσότερο από ένα ταξίδι σε έναν άλλο τόπο. Η ομορφιά αυτής της πόλης, ο αέρας που αποπνέει και η ιστορία που κουβαλάει, σας ταξιδεύουν και στον χρόνο, οδηγώντας σας σε άλλες εποχές. Σε κάθε στενό, σε κάθε κτίσμα, σε κάθε γωνιά του Ναυπλίου, μπορεί κανείς να ανακαλύψει στιγμές από την ιστορία της χώρας. Δοκιμάστε μια ανάβαση στο κάστρο του Παλαμιδίου με τα 999 σκαλιά και απολαύστε τη θέα που προσφέρει από ψηλά. Εκεί, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τη φυλακή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Χαλαρώστε με βόλτα στην Ακροναυπλιά και ατενίστε το Μπούρτζι, γνωστό και ως «θαλασσόπυργος του Ναυπλίου». Όλα στην πόλη αυτή κυλούν αρμονικά και οι νότες της ιστορίας και του πολιτισμού βρίσκονται σχεδόν παντού.

Κάθε μικρός περίπατος στο Ναύπλιο σας δίνει την ευκαιρία να θαυμάσετε πολλά και ενδιαφέροντα ιστορικά κτίρια. Η παραδοσιακή τοπική αρχιτεκτονική έχει διατηρηθεί με το πέρασμα των ετών και οι κάτοικοι του Ναυπλίου έχουν καταφέρει να κρατήσουν την κληρονομιά και την κουλτούρα του τόπου τους. Μία παράδοση που έχει ζωντανές επηρροές από τους πολιτισμούς που πέρασαν από αυτό το μέρος. Πολλά από τα ιστορικά κτίρια, έχουν μετατραπεί σε υπέροχα ξενοδοχεία. Μέρη που πραγματικά αξίζει κανείς να επισκεφθεί και να μείνει.Τα ξενοδοχεία αυτά, εκτός από υψηλού επιπέδου διαμονή, προσφέρουν και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να γνωρίσει κανείς από κοντά την ιστορία του Ναυπλίου.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στο Ναύπλιο εδώ!

About Ekdromi.gr