Γιορτάστε τη Μαγεία των Χριστουγέννων στην Ελλάδα

Καθώς η εορταστική περίοδος πλησιάζει, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να γιορτάσετε τη μαγεία των Χριστουγέννων από τους όμορφους και γοητευτικούς προορισμούς της Ελλάδας. Ας δημιουργήσουμε, λοιπόν, μαζί μια αξέχαστη εμπειρία διακοπών και ας εξερευνήσουμε τις κορυφαίες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε, τα μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε και τις αποκλειστικές προσφορές ξενοδοχείων που θα κάνουν τα Χριστούγεννά σας στην Ελλάδα πραγματικά ιδιαίτερα.

Εξερευνήστε τις Χριστουγεννιάτικες Αγορές

Ξεκινήστε τη χριστουγεννιάτικη μαγεία ανακαλύπτοντας τις γοητευτικές χριστουγεννιάτικες αγορές που διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα. Ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα, το Christmas Factory στην Αθήνα, ο Αστερόκοσμος στη Θεσσαλονίκη, η Ονειρούπολη στη Δράμα είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις μας. Οι αγορές αυτές προσφέρουν έναν ευχάριστο συνδυασμό τοπικών χειροτεχνιών, χριστουγεννιάτικων λιχουδιών και μοναδικών δώρων. Μη χάσετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα φλιτζάνι ζεστό κρασί ή να δοκιμάσετε τα παραδοσιακά γλυκίσματα των γιορτών.

Επισκεφθείτε Ιστορικά Μνημεία

Τα Χριστούγεννα είναι αφορμή για να επισκεφτείτε και τα εμβληματικά μνημεία της Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, βάλτε στο πρόγραμμα να συμμετάσχετε σε μια ξενάγηση για να γνωρίσετε ακόμη καλύτερα την ιστορική σημασία αυτών των μνημείων. Ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών, η Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου και η Ακρόπολη θα σας συναρπάσουν με την επιβλητική τους κληρονομιά. Έχετε μόνο υπόψη σας ότι οι χώροι αυτοί συνήθως δεν είναι ανοιχτοί τις επίσημες αργίες.

Ζήστε Τα Παραδοσιακά Χριστούγεννα της Ελλάδας

Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά χριστουγεννιάτικα έθιμα και παραδόσεις που έχουν κληρονομηθεί από γενιά σε γενιά. Μπορείτε να συμμετέχετε σε μια παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη λειτουργία μιας Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, όπου οι μελωδικοί ψαλμοί και η ατμόσφαιρα με τα κεριά δημιουργούν μια πραγματικά πνευματική εμπειρία. Επίσης, τα κάλαντα, αυτό το πανέμορφο έθιμο που διατηρείται ακόμη ζωντανό, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εορταστικής περιόδου. Μάλιστα, ανάλογα με το μέρος όπου σκοπεύετε να ταξιδεψετε στην Ελλάδα, θα ακούσετε διαφορετικές παραλλαγές, όπως τα κάλαντα της Ζακύνθου, της Ικαρίας, της Μάνης, της Κρήτης, της Κέρκυρας.

Απολαύστε γαστρονομικές απολαύσεις

Η γαστρονομία καταλαμβάνει ιδιαίτερη θέση στη ζωή μας κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, με παραδοσιακά φαγητά όπως το χοιρινό με πράσο, η γαλοπούλα στο φούρνο και τα γλυκά όπως οι μελομακάρονα, οι δίπλες και οι κουραμπιέδες να έχουν ξεχωριστή θέση στο τραπέζι. Πολλά εστιατόρια προσφέρουν ειδικά μενού Χριστουγέννων ενώ οι εορταστικές προσφορές των ξενοδοχείων συμπεριλαμβάνουν συνήθως Χριστουγεννιάτικο και Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν και πλούσιους γιορτινούς μπουφέδες καθημερινά.

Εξερευνήστε Γραφικά Χωριά

Αποδράστε από τη φασαρία της πόλης και εξερευνήστε τα γραφικά χωριά που ομορφαίνουν το ελληνικό τοπίο. Τοποθεσίες όπως το Συρράκο Ιωαννίνων, η Στεμνίτσα Αρκαδίας, το Νυμφαίο Φλώρινας είναι ιδανικά σημεία της Ελλάδας για να απολαύστε τη ζεστασιά της ελληνικής φιλοξενίας καθώς συμμετέχετε στη χαρούμενη ατμόσφαιρα.

Προσφορές Ξενοδοχείων

Για να ενισχύσετε την εμπειρία σας των Χριστουγέννων στην Ελλάδα, εκμεταλλευτείτε αποκλειστικές προσφορές ξενοδοχείων που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για μια υπέροχη διαμονή. Στις Εορταστικές Προσφορές του ekdromi.gr θα ανακαλύψετε πολλά ξενοδοχεία με πακέτα που περιλαμβάνουν εορταστικά δείπνα, ζωντανή ψυχαγωγία και μοναδικές παροχές με έμπνευση από τα Χριστούγεννα.

About Ekdromi.gr